محمد علایی روز دوشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: موضوع عبور از خشکسالی به سمت ترسالی موضوعی قابل پیش بینی نیست به طوری که حتی دیشب با حضور هفت استاد دانشگاهی نتوانستیم به نظری در خصوص میزان بارشهای امروز و تخلیه آب یکی از سدهای استان برسیم.
وی ادامه داد: تامین آب مشهد موضوع مهمی است و طبق پیش بینی ها و قبل از بارشها امسال باید با شرایط حادی رو به رو می بودیم هر چند که در رسانه ها اعلام می شد که مشکل را حل می کنیم اما راه حلی نداشتیم و فقط برای کاهش نگرانی مردم این موضوع را اعلام می کردیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: سالانه 180 میلیون متر مکعب از حجم آبخوانهای زیرزمینی مشهد را از دست می دهیم و میزان آبخوان از دست رفته طی 40 سال گذشته در این شهر 35 میلیارد متر مکعب بوده است.
علایی افزود: دشت مشهد سالی 80 سانتیمتر افت دارد، همچنین سالانه یک لیتر افت آبدهی در چاههای مشهد وجود دارد که بر روی کیفیت آب تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: کاهش مصرف آب در کلانشهر مشهد، تصفیه پسابها با استانداردهای جهانی و کاهش مهاجرپذیری در مشهد از راهکارهای کاهش بحران آب در این کلانشهر است که باید با جدیت پیگری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: در سال آبی کنونی یعنی از مهر ماه پارسال تا کنون در استان 224 میلی متر باران باریده است که 225 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد دارد.
میانگین سالانه بارش در خراسان رضوی 210 میلیمتر و در کشور 250 میلیمتر است.
خراسان رضوی با وسعت 118 هزار و 851 کیلومترمربع معادل 11 میلیون و 740 هزار و 659 هکتار، هفت درصد مساحت کل ایران را دارد.این استان دارای 29 سد در حال بهره برداری در شهرستانهای تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت جام، چناران، کلات و فریمان است.
خراسان رضوی منطقه ای خشک و نیمه خشک است و 75 درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد.
1922/7505
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.