عبدالرضا سپهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بند خواجه 30 سال پیش با هدف تغذیه آبهای زیرزمنی و قناتهای پایین دست ساخته شد ولی به دلیل ساخت غیراصولی تاکنون سرریز اساسی نداشته است.
وی ادامه داد: در پی بارشهای چند روز اخیر احتمال شکست و ریزش و متعاقب آن خطر سیلاب در پایین دست این بند خاکی، روستاهای خواجه و وراب و حتی شهر خواف افزایش یافت و به دغدغه ای جدی تبدیل شده بود.
سرپرست فرمانداری خواف گفت: در اقدامی پیشگیرانه، سرریز در بند خاکی خواجه ایجاد شد تا در صورت تشدید بارندگی خطر شکستگی و خسارتهای آن کاهش یافته و آب از کنارگذر به بیرون هدایت شود تا از مخاطرات برای روستاها و مناطق اطراف کاسته شود.
وی افزود: با وجود تذکرات و هشدارهای مکرر باز هم مسافران و گردشگران نوروزی چند روز پیش در پایین دست بند خاکی خواجه خواف اطراق کرده بودند که با هماهنگی فرماندهی انتظامی و سپاه، مردم از حاشیه این بند متفرق شدند.
ریزش شدید باران در بالادست روستای فایندر خواف هشتم فروردین ماه جاری موجب سیلاب و تخریب بخشی از مسیر و معابر اصلی این روستا و پنج دستگاه لودر برای جلوگیری از تشدید سیلاب و ورود آن به روستا به محل اعزام شد. این سیلاب خسارتهای جانی به دنبال نداشت و تنها منجر به آبگرفتگی برخی منازل مسکونی شد.
همچنین 50 نفر که چهارشنبه هفته پیش بدون توجه به هشدارهای هواشناسی برای تفریح به بالادست و روستاهای ارزنه و علی آباد خواف رفته و گرفتار سیلاب شده بودند نجات یافتند.
بند خاکی خواجه در نزدیکی روستاهای خواجه و ورآب از توابع بخش مرکزی خواف قرار دارد.
مرکز شهرستان 122 هزار نفری خواف در فاصله 267 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد. خواف مرکب از چهار بخش مرکزی، سنگان، جلگه زوزن و سلامی 96 روستا دارد. 65 هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند. خواف از سمت شرق 123 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.
2095/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.