علیرضا قامتی روز چهارشنبه در همایش تخصصی نقش سمنها در مشارکت اجتماعی افزود: دولت به پیشنهادات و فعالیت بخش خصوصی نیازمند است.
وی اظهار داشت: تشکل مردم نهاد به عنوان سمن های مشورتی نداریم اما شوراهای مشورتی سمن ها در استان برای بهره گیری مدیریت استان در حوزه های جوانان، بانوان و دیگر اقشار تشکیل شده است تا از نظرات این تشکلها استفاده شود.
وی سمن ها را تشکلهای غیرانتفاعی، غیرسیاسی و نهادهای مردم نهاد توصیف کرد و گفت: برای بهره گیری از ظرفیت سمن ها به ویژه در شهرستانها هنوز مصوبه قانونی برای حضور آنان در ترکیب شورای اداری وجود ندارد اما در صورتی که از نظر قانونی امکان این حضور محقق شود نماینده سمن ها خواهند توانست در شورای اداری یا شوراهای مرتبط با موضوعات فعالیت سمنها شرکت کنند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این همایش در باره وضعیت کودکان روزنامه فروش گفت: طرح روزنامه فروشی کودکان مربوط به 10 سال قبل است که بر اساس آن افراد بالای 15 سال و دارای مجوز قانونی کار در آن مشغول به کار بودند تا پس از 6 ماه کسب درآمد و رفع مشکل مالی جای خود را به دیگر کودکان نیازمند این موقعیت شغلی بدهند.
غلامحسین حقدادی افزود: اما این طرح به دلیل برخی آسیبها و اینکه کودکان در این کار ثابت مانده و رسوب کردند با مشکل مواجه شد لذا طرح های دیگری برا ی توانمند سازی کودکان در این سنین به کار گرفته شد و این طرح لغو گردید.
وی همچنین در باره ادعای به کارگیری کودکان در برخی مشاغل توسط مسئولان برخی مراکز شبه خانواده گفت: فرزندانی که در مراکز شبه خانواده هستند چون می خواهند پس از سن 18 سالگی مستقل شوند می توانند در ایام تعطیلات کارهایی در حد استاد شاگردی را فرابگیرند و تا همین حد می توانند در مشاغل حضور پیدا کنند.

* 360 کودک بدسرپرست به خانواده ها سپرده شدند
حقدادی با تاکید بر جایگاه برجسته خانواده در تربیت کودکان افزود: سیاست سازمان بهزیستی از تشکیل مراکز شبه خانواده به تحویل کودکان بد سرپرست به خانواده ها تغییر کرده است و حتی الامکان کودکان را تحویل خانواده ها می دهیم و سپردن آنان به مراکز شبه خانواده دیگر منسوخ شده است.
وی اظهار داشت: در حالی که سال گذشته شمار کودکان بد سرپرست که به خانواده ها سپرده شدند 200 نفر بود با اتخاذ رویکرد جدید در سال جاری این تعداد به 360 نفر رسیده است.
وی همچنین به تشکیل 60 مرکز مشاوره با رویکرد مذهبی در استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: نهاد هایی همچون سازمان تبلیغات اسلامی نیز مشاوره و کمکهایی در این راستا به تشکلها و سازمانهای مرتبط با مشاوره با رویکرد مذهبی ارائه می دهند.
دبیر همایش تخصصی نقش سمن ها در مشارکت اجتماعی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این همایش با مشارکت استانداری خراسان رضوی و با هدف ارایه آموزشهای علمی در خصوص آسیبهای فعالیت سازمانهای مردم نهاد، ترویج خدمات اجتماعی، تسهیلگری و مهارتهای اجتماعی و آشنایی با اصول مدیریت و بیمه در سمنها برگزار شده است.
بهرام فروزنده فر افزود: نمایندگان و مدیران عامل 370 سمن در خراسان رضوی و برخی سمن های دیگر از سایر استانها در این همایش و نشست های آموزشی و تخصصی آن شرکت کردند.
این همایش یک روزه به همت انجمن توسعه سلامت مهر پارسی و بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان و به میزبانی دانشگاه صنعتی سجاد مشهد برگزار شد.
بیش از یک هزار سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی مجوز فعالیت دریافت کرده اند و حدود 200 سمن نیز در حال دریافت مجوز هستند.
سمنهای حوزه آسیبهای اجتماعی و خیریه بیشترین سهم را در مجموع 27 حوزه تعیین شده برای فعالیت سمنها به خود اختصاص داده اند.
3221 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.