کامبیز عباسی عصر چهارشنبه در حاشیه گشایش چهاردهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: هم اکنون ایران در حوزه صنعت ماشین های کشاورزی و لوازم و تجهیزات آبیاری به خوداتکایی 90 درصدی رسیده و 95 درصد نیازهای کشور در حوزه صنعت ماشین های کشاورزی، سیستم آبیاری و فناوری بخش کشاورزی با تکیه بر صنعت داخل تامین می شود.
وی اظهار داشت: از سال 1392 تاکنون نزدیک به 70 هزار میلیارد ریال برای حوزه مکانیزاسیون کشاورزی سرمایه گذاری شده است.
وی گفت: این وزارتخانه خوداتکایی در محصولات کشاورزی و نهاده هایی را که منجر به تولید محصول می شود دنبال می کند و صنعت ماشین های کشاورزی به خاطر تامین امنیت غذایی و مایحتاج زندگی مردم جایگاه مهمتری از دیگر شاخه های صنعتی دارد.
عباسی با بیان اینکه سیاست وزارت جهاد کشاورزی تغییر رویکرد از حالت سنتی به صنعتی است، افزود: طی چهار سال گذشته 99 هزار دستگاه تراکتور و 220 هزار دستگاه انواع ادوات کشاورزی در اختیار کشاورزان کشور قرار گرفته و در کمتر استانی است که کشاورز از تراکتور و ادوات کشاورزی برخوردار نشده باشد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: طی سالهای اخیر بانک کشاورزی نیز همکاری خوبی با این وزارتخانه داشته به طوی که تسهیلات برای خرید ماشین آلات و تجهیزات را با سه درصد کمتر از نرخ متعارف سود بانکی به کشاورزان پرداخت کرده است.
وی گفت: قیمت ماشین های داخلی کشاورزی در مواردی یک ششم قیمت ماشین های خارجی است اما از نظر کیفیت و برخورداری از استانداردهای بین المللی تفاوتی با ماشین های مشابه خارجی ندارد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی ارتباط ایران با کشورهای اروپایی در حوزه کشاورزی حفظ شده و تحریم ها فقط انتقال و جابه جایی پول و همچنین مراودات بانکی با اروپایی ها را دچار مشکل کرده است.
عباسی اظهار امیدواری کرد، بانک مرکزی و حوزه سیاست خارجی کشور تدابیری بیاندیشند که مشکلات انتقال پول بین ایران و کشورهای دیگر در حوزه کشاورزی برطرف شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: طی چهار سال گذشته نزدیک به 215 هزار دستگاه تراکتور در کشور پلاک گذاری شدند، این در حالی است که قبل از سال 1392 حدود 12 هزار دستگاه تراکتور پلاک داشتند.
وی افزود: حوزه سوخت ماشین آلات بخش کشاورزی نیز نیازمند ساماندهی است زیرا دارندگان ماشین های کشاورزی از جایگاه سوخت، کارت سوخت و توزیع مناسب آن برخوردار نیستند.
عباسی گفت: در این شرایط که با کمبود آب و اضافه مصرف در بخش کشاورزی مواجه هستیم، رویکرد وزارت جهاد کشاورزی تولید محصول با صرف آب کمتر است و در این راستا توسعه کشت های گلخانه ای، کشت نشایی، روشهای نوین آبیاری و کشاورزی حفاظتی را دنبال می کند.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در برگزاری نمایشگاه های مرتبط با این حوزه به دنبال آشنایی کشاورزان با فناوری های این بخش است و تلاش می کنیم بخش کشاورزی صنعتی تر و تولید محصولات انبوه تر شود.
وی اظهار داشت: مشهد قطب نمایشگاهی کشور در حوزه کشاورزی است زیرا عمده تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی، سازندگان خاک ورزها، سم پاش ها، لوازم و تجهیزات آبیاری در این شهر مستقر هستند و خراسان رضوی نیز قطب تولید محصولات کشاورزی اعم از زراعی، باغی، دام و طیور، آبزی پروری و در سطح وسیع تولید محصولات استراتژیک مانند زعفران است.
7489 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.