دکتر حامد قضاوی روز یکشنبه به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میانگین کم تحرکی در بین کل جمعیت خراسان رضوی را اعم از زن و مرد 54 درصد اعلام و بیان کرد: کم تحرکی و بی تحرکی باعث اضافه وزن و چاقی شده و در نتیجه بیماریهای قلبی و عروقی و بروز سرطانها را بدنبال دارد.
وی ادامه داد: افراد به ویژه زنان باید در دوره میانسالی حداقل روزی 30 دقیقه در پنج روز هفته پیاده روی و یا فعالیتهای بدنی متوسط تا شدید داشته باشند. 30 تا 59 سالگی را میانسالی می گویند.
مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد جمعیت میانسال زیر پوشش این دانشگاه را 975 هزار نفر ذکر و بیان کرد: از سال 1395 تاکنون 518 هزار نفر از این جمعیت زیر پوشش مراقبتهای بهداشتی و سلامتی قرار گرفته اند و برای آنها پرونده تشکیل شده است.
وی گفت: برنامه های بهداشتی و مراقبتی از بانوان در تمام دوران زندگی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجرا است. این مراقبتها از دوران پیش از بارداری، کودکی، نوجوانی، میانسالی و سالمندی را در برمی گیرد. مراقبت در دوران بارداری در سه مقطع شامل پیش بارداری، بارداری و زایمان انجام می شود.
قضاوی افزود: برنامه های تن سنجی و ارزیابی عیوب تغذیه، ارزیابی فعالیت بدنی و روانشناختی، ارزیابی خشونت خانگی در زنان متاهل، مصرف دخانیات، غربالگری بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت و فشار خون بالا و بررسی سرطان روده بزرگ، سرطان دهانه رحم و سرطان پستان از جمله مراقبتهای در حال اجرا هستند.
وی همچنین شعار امسال هفته ملی بانوان را 'حرکت برای سلامت زنان' اعلام و بیان کرد: طی هفته سلامت برنامه های آموزشی، توجیهی و اطلاع رسانی مختلفی با هدف ارتقای سلامت بانوان در خراسان رضوی انجام شده است.
49 و شش دهم درصد از جمعیت شش میلیون و 400 هزار نفری خراسان رضوی را زنان تشکیل می دهند.
24 تا 30 مهر ماه 'هفته ملی سلامت بانوان' نامگذاری شده است.
3027/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.