به گزارش ایرنا علی هاشمی عصر پنجشنبه در نشست آموزشی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها در مواقع زلزله با اشاره به گسل های فعال استان خراسان جنوبی و شهرستان خوسف افزود: آمادگی در برابر زلزله بایستی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به زلزله سال 1382 بم گفت: این زلزله با توجه به وسعت و جمعیت این شهر یکی از رکورددارترین زلزله ها از نظر مرگ و میر در جهان است و ساخت و ساز بر روی گسل ها و عمق کم زلزله بم باعث تلفات زیاد آن نسبت به زلزله های مشابه شد.
وی دلیل زلزله های ایران را برخورد صفحه عربستان به صفحه ایران دانست و بیان کرد: با توجه به زلزله اخیر در ازگله کرمانشاه بسیاری از گسل ها در کشور فعال شده است.
مسئول شبکه لرزه نگاری بیرجند گفت: طی 2 ماه گذشته بیش از چهار هزار زمین لرزه در خراسان جنوبی ثبت شده و در 50 سال گذشته چهار زلزله بالای 7 ریشتر در این استان رخ داده است.
وی افزود: براساس آمار جمعیت هلال احمر کشور 60 تا 70 درصد جراحات هنگام وقوع زلزله مربوط به افتادن وسایل است و قدم اول، تثبیت قفسه ها، کتابخانه ها و هرگونه وسیله ای است که امکان افتادن آن هنگام وقوع زلزله متصور است.
هاشمی بیان کرد: در خوشبینانه ترین حالت 10 ثانیه زمان برای فرار یا پناه گیری فرصت وجود دارد که بهترین اقدام هنگام زلزله پناه گیری صحیح است.
وی گفت: فقط در خانه های کاهگلی کوچک با توجه به اینکه در زمان زلزله امکان تخریب صد درصد وجود دارد و خروج در زمان بسیار کوتاهی امکان پذیر بوده می توان از خانه هنگام وقوع زلزله خارج شد.
وی از دهیاران روستاها خواست برای امداد رسانی هنگام وقوع بحران برای روستا حداقل 2 مسیر دسترسی پیش بینی کنند.
هاشمی با اشاره به اینکه امکان پیش بینی زلزله وجود ندارد افزود: با این حال نشانه های پیش بینی زلزله ها با رفتارهای غیر عادی حیوانات، زلزله های شب قبل و تغییر عمق آب چاه ها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در شهر خوسف 2 گسل وجود دراد گفت: یکی از این گسل ها در جنوب و دیگری در شمال شهر خوسف وجود دارد و خوشبختانه در شهر خوسف گسلی وجود ندارد.
فرماندار خوسف هم در این نشست با بیان اینکه طبق قانون دهیاران به عنوان مدیران بحران روستاها هستند افزود: لازم است پیش بینی های لازم را برای مواقع بحرانی داشته باشند.
محمد شفیعی بر آمادگی دستگاه های اجرایی در حوادث طبیعی از جمله زلزله تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه در زمان بحران، زمان یکی از مهمترین مولفه هاست بایستی دستگاه اجرایی آمادگی کاملی را در این مواقع داشته باشند.
وی بر ایجاد سایت اسکان اضطراری در مواقع بحرانی تاکید کرد و افزود: بایستی هر دهستان دارای یک سایت اسکان اضطراری در مواقع بحرانی داشته باشد.
فرماندار خوسف با بیان اینکه تخصیص اعتبارات تملک دارایی های استان در سال جاری وضعیت خوبی ندارد گفت: از ابتدای سالجاری این اعتبارات به صورت میانگین بین 30 تا 40 درصد تخصیص داشته است.
وی بیان کرد: بعضی دستگاه های اجرایی با سختگیری های بی مورد و تفسیرهای متفاوت از قانون مشکلاتی را برای مردم به وجود می آورند که لازم است حداکثر همکاری را با طرح های تولیدی و اشتغالزایی داشته باشند.
شفیعی افزود: در این شهرستان 210 روستا و آبادی دارای سکنه وجود دارد که با اتکا به اعتبارات دولتی نمی توان همه مشکلات را مرتفع کرد.
وی با اشاره به اقدامات نظام جمهوری اسلامی در 39 سال گذشته اظهار کرد: ایجاد زیرساخت های آب و برق و گاز در بسیاری از روستاها گوشه ای از اقدامات بوده و هنوز بسیاری از مشکلات در روستاها باقی مانده است که بایستی از همه امکانات جهت رفع این مشکلات استفاده کرد.
وی از دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها خواست پیگیر رفع مشکلات روستاهای شهرستان بوده و گزارش اقدامات خود را به صورت مرتب به بخشداری ها ارائه نمایند.
فرماندار خوسف با گلایه از آنچه سختگیری های بی مورد دستگاه های اجرایی در صدور مجوزهای کارهای تولیدی و اشتغالزایی دانست، افزود: این سختگیری ها مانع سرمایه گذاری بسیاری از سرمایه گذاران می شود.
وی گفت: مدیران ادارات شهرستان خوسف واقعیت و مشکلات موجود را با مردم در میان بگذارند و مردم بهترین قاضی برای قضاوت عملکرد مسئولان هستند.
وی اضافه کرد: بسیاری از ادارات با یک یا 2 نیرو اداره می شود که با این وضعیت خدمت رسانی بسیار مشکل می شود.
شفیعی همچنین با اشاره به هماهنگی های موجود بین دستگاه ای اجرایی شهرستان افزود: همه با همکاری و هماهنگی در پی رفع مشکلات و خدمات رسانی به مردم شریف شهرستان هستند.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
9866*3028
خبرنگار: سیدابوالفضل موسوی نژاد * انتشار: رسول محمدحسنی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.