به گزارش خبرنگار ایرنا، آیین های عزاداری توسط هیاتهای سینه زنی و زنجیر زنی استان در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی با اندوه خاصی در مساجد، حسینیه ها و تکایا در حال برگزاری است.
مردم و هیئت های مذهبی این استان از اول محرم با برافراشتن بیرق های عزا و نصب پرده های سیاه بر در و دیوار منازل، ادارات، بازار، مساجد، حسینیه ها و تکایا در عزای حضرت امام حسین(ع) به سوگ نشسته اند.
عشق و علاقه پر شور نوجوانان و جوانان این شهر به خاندان عصمت و طهارت (ع) آنان را به مراسم زنجیر زنی و سوگواری امام سوم شیعیان و یاران با وفایش کشانده است.
ساکنین روستاهای خراسان جنوبی نیز هم در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی در حسینیه ها، تکایا و مساجد روستاها به عزاداری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) مشغولند.
تعزیه خوانی در مکانهای مذهبی بوِیژه مساجد و تکایا در ایام محرم نیز از دیگر فعالیت های خودجوشی است که توسط عاشقان و شیفتگان اباعبدالله الحسین(ع) در حال برگزاری است.
در این مراسم تعزیه خوانان با بیان حوادث خونبار قیام امام حسین (ع) و یاران باوفایش، جزئیاتی از این واقعه جانگداز را برای مردم به تصویر می کشند.
برگزاری مجالس روضه خوانی و مداحی، شبیه گردانی، راه اندازی دسته های سینه زنی و زنجیرزنی از جمله آیینهای مذهبی خراسان جنوبی در دهه نخست ماه محرم است.
اغلب مردم استفاده معنوی بیشتر از این ماه با اهل خانواده تا پاسی از شب در مجالس عزاداری شرکت می کنند.
ادای نذورات بر اساس توانایی و تمکن مالی به نام امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) در این ایام از دیگر آیینهای ماه محرم در این خطه می باشد که این روزها حال و هوای خاصی را به شهرها و روستاهای خراسان جنوبی بخشیده است.
برپایی ایستگاههای صلواتی در بیشتر محله ها و معابر و پذیرایی از دسته ها و هیات های عزادار از دیگر برنامه های عاشقان حسینی در شهرها و روستاهای مختلف خراسان جنوبی است.
قربانی کردن دام در مقابل حسینیه ها و هیات های عزدارای، سنت حسنه مردم این دیار برای اظهار عشق و علاقه به خاندان عصمت و طهارت است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم از اعزام یکهزار مبلغ و روحانی به مناطق مختلف استان در دهه اول محرم خبر داد و گفت: یکهزار و ۲۸۷ هیئت مذهبی فعال در استان شناسایی شده اند که برای عزاداری ماه محرم آمادگی دارند.
حجت الاسلام احمد رضایی افزود: بخشی از این هیات‌ها به صورت ثابت عزاداری‌ می کنند و برخی نیز به صورت دستجات عزاداری فعالیت خواهند کرد.
وی ادامه داد: کارگاه های آموزشی و گردهمایی‌ها در بحث آسیب شناسی هیئت‌ها برای مسئولان و دست اندرکاران هیئت های مذهبی در ایام مختلف سال برگزار شده است.
وی تعداد مداحان ثبت شده در سامانه طوبی را یک هزار و ۲۷۶ نفر در استان ذکر کرد و گفت: از این تعداد ۱۱۸ نفر زن و یکهزار و ۱۵۸ نفر مرد هستند.
* 6054 ** خبرنگار و انتشاردهنده - مریم پنجابی*
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.