محمدباقر آخوندی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح فاصلهگذاری اجتماعی باید به شکل قاطعانه اجرا و تقویت شود و در بسیاری از کشورها این کار انجام شده است.
وی اظهار داشت: در کشور ما طرح فاصله گذاری اجتماعی باید زودتر اجرا میشد و کشورهای دیگر مثل چین همان روزهای ابتدای شیوع کرونا این طرح با قاطعیت انجام شد اما کشورهایی که این کار را نکردند امروز با مشکلات زیادی مواجه هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: اگر به کشوری مثل ایتالیا که ابتدا این بیماری را خیلی جدی نگرفت نگاهی بیندازید میبینید که امروز با مشکلات زیادی به دلیل شیوع زیاد ویروس کرونا مواجه است و آمریکا هم با آن هیمنهاش در مقابله با کرونا بسیار درگیر و ناتوان به نظر میرسد.
وی افزود: چین از ابتدا کرونا را جدی گرفت و طرح فاصلهگذاری اجتماعی را با قاطعیت اجرا و مردم را قرنطینه کرد و با آن جمعیت زیاد فقط سه هزار کشته داشت لذا اگر در کشور ما هم از ابتدا محدودیت بیشتری ایجاد شده بود بخش زیادی از مشکلات فعلی را نداشتیم.
آخوندی گفت: نزدیک به ۳۷ روز است که از انتشار خبر شیوع کرونا در کشور گذشته و همچنان روند ابتلا به ویروس سیر صعودی دارد که این موضوع بسیار خطرناک است چون فعالیتهای اقتصادی و آموزشی تعطیل شده و بسیاری از مردم هم مثل بنده که از روز اول در خانه ماندیم تا حدودی خسته شدهاند و لازم است زندگی و کار به روال عادی بازگردد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر طرح فاصلهگذاری اجتماعی باید با سختگیری و قاطعیت اجرا شود و گرنه این بیماری ممکن است چندین ماه گریبان ما را بگیرد و مشکلات دوچندان میشود.
دکترای جامعه شناسی افزود: ما بعد از چین با بحران کرونا مواجه شدیم و میتوانستیم با الگوگیری از آنها با این ویروس مقابله کنیم و نیازی به آزمون و خطا هم نبود.
وی گفت: مراکز تجمع مثل مراکز خرید، دانشگاهها و پارکها برای مدت ۲ هفته حتما باید تعطیل شود و گرنه با جان مردم بازی میشود.
آخوندی افزود: هرچند در حال حاضر بخش زیادی از مردم درخصوص بیماری کرونا و خطرات آن توجیه شدهاند اما بخشی که هنوز توجیه نشدهاند یکی از دلایل اصلی دوگانگی در عملکردهاست که امکان اقناع مردم را سخت میکند.
وی اظهار داشت: ابتدا باید مسوولان در این بحران صدای واحد داشته باشند و سپس آن بخش از مردم که به هشدارها بیتوجهی میکنند، توجیه شوند اما بیشتر مردم موارد بهداشتی را رعایت میکنند.
مدیر گروه جامعه شناسی دانشگاه بیرجند گفت: از نظر تئوری مردم به دستههای مختلف تقسیم بندی میشوند از جمله زودباورپذیر، دیرپذیر و بعضی هم هرگز نمیپذیرند و کسانی که دیرپذیرند نیازمند توجیه قانع کننده هستند و با منطق و دلیل قانع میشوند اما کسانی که هرگز نمیپذیرند باید به شکل قهری و قانونی با آنها برخورد کرد.
وی افزود: در طرح فاصلهگذاری اجتماعی باید ابتدا به دنبال توجیه مردم باشیم و اگر کسی خلاف قانون و پروتکلها عمل کرد با وی برخورد شود.
آخوندی تصریح کرد: اگر این طرح با قاطعیت انجام نشود با مشکل جدی مواجه میشویم از طرفی نباید با اظهارات متفاوت و متناقض برخی مسوولان اقداماتی را که دولت و نیروی انتظامی انجام داده، زیرسوال برد بلکه همه مسوولان باید صدای واحد داشته باشند.
تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در خراسان جنوبی روز شنبه نهم فروردین با شناسایی ۱۵ مورد مثبت جدید، به ۲۶۶ نفر رسید.
طرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی با هدف کمک به قطع زنجیره انتقال بیماری با رویکرد کاهش تماسها، بامداد جمعه هشتم فروردین ماه با اعمال محدودیتهایی برای تردد خودروها در سراسر کشور آغاز شد.
براساس این طرح که مصوب ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا و همچنین مورد تایید وزارت بهداشت و کارشناسان است، فقط افراد بومی ساکن هر شهر مجاز به ورود آن شهر بوده و ورود افراد غیرساکن ممنوع است.
پیش از این در خراسان جنوبی ضمن تعیین ۹ نقطه اصلی در ورودی و خروجیهای استان و با استقرار تیمهای مشترک هلالاحمر، نیروی انتظامی و راهداری در این ۹ ایستگاه، برخی محدودیتها برای ورود مسافران به داخل شهرهای استان اعمال و برای تمامی افراد، معاینات اولیه کنترل سلامت انجام شده است.
همچنین طی روزهای گذشته بسیاری از صنوف و کسبه خراسان جنوبی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا واحدهای صنفی خود را تعطیل کردند و حضور کارکنان ادارات استان به یک سوم کاهش یافت تا به قطع زنجیره انتقال ویروس کمک شود.