حسین خوشآیند روز سهشنبه در نشست خبری افزود: این طرحها شامل طرح مهارتآموزی دوگـانه (آموزش ـ کار)، طرح آموزشی تلفیقی (کارگاهی + الکترونیکی)، طرح مهارتآموزی ویـژه استقلال مراکز در برنامهریزی و اجرای دورههای ویژه، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی، طرح ایجاد مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی - آموزشی دانشجویان ( TMC)، طرح قرارگاه مهارتآموزی نیروهای مسلح و طرح جهادی خدمات فنی و مهندسی و آموزشهای فنی و حرفهای به ساکنان مناطق محروم روستایی و عشایری در استان در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه ۹۲ درصد تعهد آموزشی این اداره کل در استان تاکنون محقق شده است گفت: امسال در مراکز آموزش فنی و حرفهای دولتی استان ۲۰ هزار و ۶۱۶ نفر دوره معادل سه میلیون و ۱۰۸ هزار نفر ساعت مهارت به متقاضیان ارائه شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون پنج هزار و ۸۳۳ نفر دوره در قالب بیش از یک میلیون و ۱۵۴ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی توسط مراکز غیردولتی استان ارائه شده است.
وی از صدور ۱۳ هزار و ۴۸۶ گواهینامه مهارت فنی و حرفهای در استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: برای کل سال ۵۴ نوبت آزمون آنلاین برنامهریزی شده که تاکنون ۴۵ نوبت برگزار و ۹ نوبت آزمون دیگر تا پایان سال برگزار خواهد شد.
خوشآیند افزود: دورههای آموزشی متعددی در مراکز ثابت، سیار شهری، سیار روستایی، ندامتگاهها، پادگانها، صنایع و صنوف، جوار دانشگاهها و آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد برای کارجویان، دانشجویان، فارغالتحصیلان و شاغلان برگزار میشود.
وی تصریح کرد: مهارت دیدگان پس از اتمام دوره آموزشی و شرکت در آزمونهای پایان دوره و موفقیت در آن، گواهینامه مهارت با کد استاندارد بینالمللی و مورد تایید در تمامی کشورهای عضو سازمان بین المللی کار دریافت میکنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: در زمینه آموزشهای مهارتی غیررسمی اکنون ۱۹ مرکز آموزش ثابت و شعب شهری، ۱۰۲ کارگاه ثابت و ۵۱۰ حرفه آموزشی در خوشههای خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی به صورت رایگان در استان ارائه میشود.
وی با اشاره به فعالیت ۱۶۱ آموزشگاه آزاد فعال فنی و حرفهای با ارائه ۲۰۶ حرفه آموزشی در استان عنوان کرد: از این تعداد ۹۸ آموزشگاه ویژه زنان، ۶ آموزشگاه ویژه مردان و ۵۷ آموزشگاه دو منظوره است که براساس شهریه مصوب هیأت نظارت مرکزی آموزشهای مهارتی را به متقاضیان ارائه میدهند.
خوشآیند با اشاره به پروژههای عمرانی استان گفت: از ابتدای امسال تاکنون سه پروژه عمرانی به مساحت ۲ هزار و ۱۵۰ مترمربع و هزینه کرد ۳۲ میلیارد و ۱۴۰ میلیون ریال در استان اجرا و به بهرهبرداری رسیده است.
وی ادامه داد: این پروژهها شامل احداث طرح توسعه مرکز آموزش فنی و حرفهای برادران بیرجند به مساحت ۴۰۰ مترمربع، تکمیل سوله کارگاهی مرکز فنی و حرفهای فردوس به مساحت ۷۵۰ مترمربع و احداث مرکز آموزش فنی و حرفهای خواهران قائن به مساحت یکهزار مترمربع است.
خوشآیند با اشاره به پروژه نیمه تمام مرکز خواهران طبس افزود: این پروژه با مساحت یکهزار و ۷۰۰ مترمربع زیربنا در حال حاضر ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اضافه کرد: تاکنون ۱۰ میلیارد و ۳۲۹ میلیون ریال برای این پروژه هزینه شده و برای تکمیل به ۹ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تامین اعتبار سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: احداث مرکز فنی و حرفهای زیرکوه به مساحت ۹۰۰ مترمربع نیز تاکنون هفت درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل آن ۴۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
او افتتاح کارگاه آموزشی تخصصی تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان فردوس را از جمله برنامههای دهه فجر اعلام کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه عکس وآثار هنری مرتبط با انقلاب، امام و بیداری اسلامی و دستاوردهای کارآموزان از دیگر برنامهها است.
وی افزود: برگزاری دوره آموزشی رایگان گذر مهارت در مراکز شهرستانها، همایش پیادهروی خانوادگی، دیدار با خانوادههای معظم شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و مسابقات فرهنگی، مذهبی و ورزشی از دیگر برنامههای این ایام پیش بینی شده است.