معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند در حاشیه آیین افتتاح این واحد در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس نُرم استاندارد باید برای ۱۰ درصد بیماران دیالیزی از دیالیز صفاقی استفاده شود که اکنون در استان پنج درصد است و به میزان استاندارد افزایش خواهد یافت.

جلال احمدی افزود: بخش دیالیز صفاقی تاکنون به دلیل نبود پزشک فوق تخصص کلیه در استان فعال نبوده است.

وی ادامه داد: اکنون نیز پزشکان فوق تخصص کلیه ماهی یک مرتبه برای ویزیت بیماران کلیوی به استان می‌آیند اما تا پایان سال جاری یک فوق تخصص کلیه در مرکز استان مستقر خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند اظهار داشت: دیالیز صفاقی مداوم سرپایی (CAPD) یکی از معمول‌ترین روش‌های درمانی و دارای اهمیت فراوان است بر این مبنا که ورود و خروج مایع از شکم در این روش بر اساس جاذبه زمین، توسط خود بیمار و در طول شبانه‌روز انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: به طور تقریبی هر تعویض دیالیز صفاقی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد و بعد از آن بیمار حداقل تا چهار ساعت تعویض انجام نمی‌دهد.

احمدی عنوان کرد: در دیالیز صفاقی، رگ‌های خونی لایه احشایی شکم (صفاق یا روده‌بند) به کمک جریان مایع دیالیز در طرفین صفاق، کار کلیه‌ها را انجام می‌دهد.

وی یادآور شد: در این روش درمانی لازم نیست بیمار به بیمارستان و بخش دیالیز مراجعه کند بنابراین رفت و آمد و هزینه بیماران به بیمارستان کمتر می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به وجود ۳۲۷ بیمار دیالیزی در استان گفت: این بیماران در ۱۰ مرکز دولتی و تامین اجتماعی خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

وی اظهار داشت: تا پایان سال جاری ۲ مرکز دیالیز در شهرستان درمیان و عشق آباد طبس راه‌اندازی خواهد شد تا رفت و آمد بیماران کمتر شود.

احمدی اضافه کرد: علاوه بر خدمات دیالیز ، بسته‌های حمایتی شامل مشاوره تغذیه، مشاوره روان شناسی و مشاوره کاردرمانی به صورت رایگان به بیماران ارایه می‌شود.

وی بیان کرد: همچنین در مرکز بیماران خاص استان خدمات دندانپزشکی و فیزیوتراپی نیز وجود دارد که بیشتر مواقع این خدمات به صورت رایگان است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد تخت‌های فعال دیالیز استان را ۷۷ تخت اعلام کرد و گفت: بر اساس استاندار کشور، به ازای هر چهار بیمار یک دستگاه دیالیز نیاز است.

وی ادامه داد: تا ابتدای امسال این میزان در استان به ازای هر ۳.۸ بیمار بوده است در حالیکه تعداد بیماران دیالیزی از ۲۸۰ نفر به ۳۲۷ بیمار افزایش یافته و اکنون به ازای هر ۴.۱ نفر یک دستگاه دیالیز در استان فعال است.

احمدی با بیان اینکه تا پایان امسال ۲۰ تخت دیالیز به مجموعه تخت‌های استان افزوده می‌شود افزود: همچنین تا پایان سال جاری عمل پیوند زنده کلیه نیز در استان انجام خواهد شد.

 ۷۵۵۷* ۶۰۵۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.