مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با بیان اینکه گیاه اسفرزه برای رفع تبهای گرم مفید است، گفت: ضماد کوبیده دانه گیاه با گلاب و روغن بنفشه برای سردرد اثر بخش است.
گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار میروند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهرهبرداری صحیح از آن در عرصههای منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم میشود.
در حال حاضر در خراسان جنوبی 1500 گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد 800 گونه گیاهی مفید تولید میشود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایهگذاری شود.
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: اسفرزه که با نامهای اسپرزه، اسفیدش، اسفیوس، اسپغول، اسپغل، بنر رقطونا، قارنی و رخ نیز شناخته می شود، یک گیاه دارویی با خواص بی شمار است.
وی با بیان اینکه طبیعت این گیاه سرد و تر است، افزود: مصرف 10 تا 20 گرم اسفرزه که در آب خیسانده شده و ایجاد لعاب کرده باشد همراه سکنجبین برای لینت مزاج بسیار مفید است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: تخم اسفرزه مبرّد و خنک کننده بوده و برای رفع التهاب مجاری ادراری و تناسلی بسیار مفید و موثر است.
پویان ادامه داد: تخم اسفرزه لعاب زا است و مصرف آن به طور خیسانده حرارت بدن را تسکین داده و برای رفع تشنگی اثر بخش است.
وی با بیان اینکه این گیاه برای رفع تبهای گرم مفید است، تصریح کرد: این گیاه برای درمان خشونت سینه، حلق و زبان کاربرد دارد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه این گیاه مسکن سردرد است، افزود: برای درمان یبوست و زخم روده از آن استفاده میشود.
پویان بیان کرد: ضماد لعاب اسفرزه که در اثر خیساندن به دست میآید به صورت مخلوط با سرکه و روغن گل سرخ برای تسکین درد مفاصل، نقرس و رفع ورم بناگوش اثرات مفیدی دارد.
وی با بیان اینکه ضماد کوبیده دانه گیاه با گلاب و روغن بنفشه برای سردرد اثر بخش است، تصریح کرد: مقدار مصرف خوراکی دانه اسفرزه 10 تا 12 گرم است که به این میزان دو نوبت در روز میتوان مصرف کرد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: مصرف خوراکی کوبیده تخم اسفرزه (حدود 40 گرم) موجب سرد شدن بدن، تنگی نفس و آشفتگی و احتمالا غش و توقف نبض میشود.
انتهای پیام