مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی گفت: دم کرده 10 تا 20 گرم دانه گیاه دارویی اسپرک در یک لیتر آب، مسکن درد است.
گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار میروند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهرهبرداری صحیح از آن در عرصههای منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم میشود.
در حال حاضر در خراسان جنوبی 1500 گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد 800 گونه گیاهی مفید تولید میشود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایهگذاری شود.
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی و پژوهشگر گیاهان دارویی در گفت و گو با ایسنا منطقه خراسان جنوبی، اظهار کرد: اسپرک، گیاهی دارویی است که به نامهای افسانی، ورس، ورث، بلیحه، زایر، برداغ و زریر نیز شناخته میشود.
وی با بیان اینکه طبیعت آن گرم و خشک است، افزود: دم کرده 10 تا 20 گرم دانه آن در یک لیتر آب، مسکن درد است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با بیان اینکه این گیاه مقوی، محرک و مفرح بوده مصرف آن ایجاد هیجان میکند، تصریح کرد: اسپرک، مقوی نیروی جنسی است.
پویان با اشاره به اینکه برای رنگ قالی از اسپرک استفاده میشود، افزود: برای استخراج رنگ زرد طبیعی از آن استفاده میشود.
وی بیان کرد: ریشه اسپرک اشتهاآور بوده، سرشاخههای گلدار آن ضد کرمهای انگلی است، برای رفع ورم معده موثر بوده و دم کرده آن سرفههای عصبی را درمان میکند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در خصوص میزان مصرف این گیاه دارویی، یادآور شد: مقدار خوراک آن پنج گرم و دو نوبت در روز است.
انتهای پیام