معاون آب و خاک و امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در بخش دانه‌های روغنی در کشور با بهینه کردن مصرف آب و عملیات به زراعی و به نجاتی توانستیم از ضریب وابستگی 95 درصد به حدود 82 درصد برسیم که نتیجه اقدامات موثر در بخش آب در دولت تدبیر و امید است.

به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، علی مراد اکبری، امروز 29 تیر، در حاشیه بازید از زمین‌های روستای حسین آباد در زمینه تجهیز و نوسازی اراضی سنتی، در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این استان در بحث آبیاری تحت فشار فعالیت قوی نداشته است، گفت: تحول عظیمی در بخش توسعه آبیاری تحت فشار در این استان صورت گرفته است که این نشان دهنده مدیریت خوب استان و مسئولان مرتبط برای بهینه کردن مصرف آب در استان است.

وی با بیان اینکه میزان سطح آبیاری تحت فشار این استان نسبت به اراضی کلی حدود 15 درصد متوسط کشور بوده است، تصریح کرد: طی دو سال گذشته حدود 50 درصد سطح آبیاری تحت فشاری که در سال‌های گذشته انجام شده در استان اتفاق افتاده که این نشان دهنده اهمیت بهینه کردن مصرف آب توسط مسئولان و بهره برداران است.

معاون آب و خاک و امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تلاش بر این است که منابع مورد نیاز را تامین کنیم و قول تامین منابع اعتباری را برای آبیاری تحت فشار بدون محدودیت به استاندار داده‌ایم.

اکبری بیان کرد: در حال حاضر خراسان جنوبی سومین استان در اجرای طرح آبیاری تحت فشار است که باید در سال‌های آینده توسعه داده شود و بتواند به میانگین بیش از متوسط مورد نیازسطح کشور برسد.

وی در زمینه صرفه جویی آب، یادآور شد: به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار پتانسیل به طور تقریبی 4 تا 4500 مترمکعب صرفه جویی آب را داریم، به خصوص در مناطقی که رویکرد آبیاری آن‌ها آبیاری میکرو است که آبیاری میکرو نیز در این استان در حال پیشرفت بوده و پروژه‌های زیادی در این زمینه انجام شده است.

معاون آب و خاک و امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: در واقع با انجام این پروژه‌ها در حدود سال 92 تا کنون 900 هزار هکتار انجام شده که توانستیم بیش از 4 میلیارد متر مکعب آب در کشور صرفه جویی کنیم.

اکبری افزود: علی رغم خشکسالی‌های 10 ساله در تولید گندم خودکفا بوده‌ایم و در بحث شکر نیز در آستانه  خودکفایی هستیم.

وی ادامه داد: در بخش دانه‌های روغنی در کشور با بهینه کردن مصرف آب و عملیات به زراعی و به نجاتی توانستیم از ضریب وابستگی 95 درصد به حدود 82 درصد برسیم که نتیجه اقدامات موثر در بخش آب در دولت تدبیر و امید است.

معاون آب و خاک جهاد کشاورزی تاکید کرد: پروژه تجهیز و نوسازی اراضی سنتی حسین آباد نیز یکی از مصادیق بهینه کردن مصرف آب که حدود 600 قطعه بوده که بعد از یکپارچه سازی به 60 قطعه رسیده که نتیجه آن شبکه توزیع آب زیرزمینی به صورت کم فشار است.

وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد شد که در این اراضی کشت بهینه و اقتصادی در بحث آب استفاده شود و گیاهانی مثل زرشک و گلخانه‌های  NFT  احداث شود تا از منابع آبی به خوبی استفاده شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.