مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی، با اشاره به حقوق اختصاصی بانوان در محیط کار، گفت: تردیدی نیست که حقوق زنان و مردان، یکسان است، اما نوع حقوق بین آنها، با توجه به وظایف ذاتی و نیز تفاوت وضعیت فیزیولوژیک متفاوت است، به ویژه در موضوع قوانین مرتبط با روابط کار، تسهیلات ویژهای برای بانوان در نظرگرفته شده است.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، نفیسه نخعی اظهار کرد: بانوان شاغل، افزون بر تعهدی که در حوزه اشتغال خود دارند، وظیفه همسری و از آن مهمتر، مادری را نیز عهدهدار هستند و طبیعی است که باید شرایط کار برای آنها به گونه ای باشد که بتوانند در کنار پرداختن به شغل و کار بیرون از خانه، این دو مسئولیت خطیری را نیز به نحو مطلوب انجام دهند.
وی بیان کرد: این نگاه راهبردی، تنها تأمین کننده حقوق بانوان نیست، بلکه در راستای تحکیم بنیان خانواده و ضامن امنیت و سلامت جامعه نیز است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی از پنج حق اختصاصی بانوان در قوانین مربوط به روابط کار نام برد و افزود: حمایت در ایام بارداری، بازنشستگی زودهنگام، عدم فعالیت در مشاغل خطرناک، رعایت حقوق مادری و نیز حمایت از فرزندان خردسال بانوان، از مهمترین قوانین ویژه بانوان در محیط کاری است که بر اساس قوانین کار، دستگاه های دولتی و موسسات و... ملزم به رعایت آن هستند.
نخعی، به مرخصی زایمان اشاره کرد و یادآور شد: مدت این مرخصی، پیش از این شش ماه بود، اما هم اکنون طبق تصویبنامه ۱۹ تیرماه سال ۹۲ هیئت دولت، ۹ ماه است.
وی ادامه داد: با وجود این، سازمان تأمین اجتماعی زیر بار افزایش سه
ماهه مرخصی نرفت تا اینکه رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر الزام این سازمان به
پذیرش افزایش سه ماهه مرخصی زایمان، در تیرماه سال ۹۵ صادر شد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی افزود: بازنشستگی زودهنگام بانوان نسبت به آقایان از دیگر قوانین ویژه بانوان است که بر اساس قانون بازنشستگی، حداقل سن بازنشستگی بانوان، پنج سال کمتر از آقایان است.
نخعی به قانون عدم فعالیت زنان در مشاغل خطرناک اشاره کرد و ادامه داد: براساس ماده ۷۵ قانون کار، واگذاری کارهای سختی که از عهده بانوان بر نمیآید، به آنان ممنوع است.
وی رعایت حقوق مادری را از دیگر قوانین مرتبط با زنان دانست و یادآور شد: با توجه به اینکه نقش مادری، یکی از اصلیترین مسئولیتهای بانوان محسوب میشود، بر همین اساس مادران باید بتوانند هنگام کار، ساعاتی را با فرزندان شیرخوارشان بگذرانند، لذا قانونگذار به این موضوع مهم، توجه ویژه نشان داده است و طبق ماده ۷۸ قانون کار، کارفرما مکلف است به مادران شیرده تا پایان دو سالگی کودک، پس از هر سه ساعت، نیم ساعت فرصت شیر دادن بدهد و این فرصت جزو ساعات کار آنان محسوب میشود.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین کارفرما مکلف است متناسب با تعداد کودکان و با در نظر گرفتن گروه سنی آنها، مراکز مربوط به نگهداری کودکان (از قبیل شیرخوارگاه، مهدکودک و...) را ایجاد کند.
نخعی با اشاره به توجه قانون گذار به حمایت از فرزندان خردسال بانوان و نیز بانوان دارای شرایط خاص، تصریح کرد قانون کاهش ساعت کاری بانوان شاغل دارای شرایط خاص در شهریورماه سال ۹۵ در مجلس شورای اسلامی تصویب و در مهرماه ۹۵ توسط دولت، برای اجرا ابلاغ شد.
وی یادآور شد: بر اساس این قانون، مشمولین این طرح که بانوان دارای فرزند زیر شش سال یا همسر و فرزند معلول شدید و یا زن سرپرست خانوار هستند، میتوانند به جای ۴۴ ساعت کاری در هفته، ۳۶ ساعت و با حقوق و مزایای چهل و چهار ساعت کار کنند.
انتهای پیام