به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی قاسم عجم افزود: این تلفات فقط در یک واحد مرغداری قابل توجه بوده که موجب معدوم سازی مرغداری شده و علت آن انجام ندادن اقدامات پیشگیرانه و برنامه ناقص واکسیناسیون توسط مرغدار بوده است.
وی با بیان اینکه این بیماری با رعایت ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای به سهولت قابل پیشگیری است ادامه داد: برخی مرغداران به بهانه هزینه واکسن یا از روی بی اطلاعی نسبت به واکسیناسیون اقدام نمی کنند که ضمن تقبل خسارت شدید، مرغداری های اطراف را در معرض آلودگی و خسارت قرار می دهند.
عجم، برنامه پیشنهادی دامپزشکی را واکسیناسیون زنده قطره چشمی در یک روزگی، کشته تزریقی در هفت روزگی به همراه آشامیدنی B1، لاسوتا آشامیدنی در 16 تا 18 روزگی و نوبت دوم آن در 28 روزگی و انجام تیتراسیون سرم در 32 روزگی و در صورت وجود تیتر زیر پنج تکرار لاسوتا در 35 روزگی ذکر کرد.
وی وضعیت تلفات ناشی از نیوکاسل در سال جاری را استاندارد دانست و گفت: تعداد کانون های بیماری در سال جاری نسبت به 2 سال گذشته کاهش داشته و در شهرستانی مثل خوسف که تعداد زیادی کانون در سال های گذشته داشته است، کاهش بیش از 50 درصد تلفات داشته ایم و در شهرستان درمیان تعداد کانونهای نیوکاسل از 6 کانون در نیمه اول امسال به صفر در نیمه دوم سال رسیده است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: امید می رود با هوشیاری مرغداران و انجام برنامه کامل واکسیناسیون بتوان خسارات ناشی از این بیماری را به کمترین مقدار ممکن کاهش داد.
3215*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.