غصه افراد را چاق می کند یا لاغر؟
بسیاری از افراد معتقدند ریشه بیماری هایشان در تنش های عصبی و استرس هایی است که به دلایل مختلف طی زندگی با آن دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش جی پلاس، یعنی عامل چاقی، بیماری متابولیکی، بی اشتهایی، آسیب های پوست و مو، مشکلات گوارشی و حتی ابتلا به سرطان را به گردن اعصاب خراب شان می اندازند . چنین تصوری چندان هم عوامانه نیست بلکه از نقطه نظر روانشناختی و اختلالات روان تنی نیز تا حدی قابل تائید است. کما این که اختلالات روان تنی فقط مربوط به بیماران روانپزشکی نیست و هر فردی که مبتلا به بیماری های مختلف اعم از سرطان و دیابت باشد درگیر این نوع اختلالات می شود. در باره بیماری هایی که به ظاهر فیزیکی هستند ولی ریشه روان شناسی دارند با دکتر محسن رحیم نیا، روانپزشک و فلوشیپ روان تنی به گفت وگو نشسته ایم .
در مورد ارتباط اختلالات روانپزشکی و سرطان، هنوز رابطه مستقیم و واضحی شناسایی نشده است. با وجود این، بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان، از وقوع یک حادثه استرس زای شدید در زندگی شان که از نظر زمانی با شروع بیماری سرطان یکسان بوده است گزارش می دهند. آنچه مسلم است این است که رفتارهایی که باعث افزایش احتمال بروز سرطان می شوند، مثلا مصرف سیگار و الکل، در بیماران با اختلالات روانی مانند مبتلایان به افسردگی و سایر اختلالات خلقی بیشتر است. بنابراین قابل انتظار است که در این بیماران وقوع سرطان بیشتر باشد.
آیا استرس، واکسن دارد؟
افراد می توانند از طریق یادگیری «مکانیسم های کنارآیی کارآمد»، خودشان را نسبت به اثرات استرس واکسینه کنند. مکانیسم های کنارآیی کارآمد عمدتا شامل مهارت های حل مساله و ارتباط سالم با دیگران است.
افرادی که از مکانیسم های کارآمد در مواجهه با استرس سود می جویند، وقتی با یک مشکل بزرگ مواجه می شوند، قادرند خودشان را از نظر هیجانی کنترل کنند و تلاش می کنند ...
دیدگاه تان را بنویسید