نتایج یک آزمایش بالینی نشان می دهد واکسنی که عمدتاً برای درمان بیماری سل استفاده می شود ممکن است در کاهش قندخون بالا در بین افراد مبتلا به دیابت نوع۱ هم موثر باشد.
به گزارش جی پلاس، یافته ها نشان داد سه سال بعد از آنکه افراد مبتلا به دیابت نوع۱ دو مرحله با فاصله چهار هفته واکسن BCG (Bacillus Calmette-Guerin) دریافت کردند شاهد بهبود در میزان HbA۱c تا سطح نزدیک به نرمال بودند.
«دنیس فاستمن»، سرپرست تیم تحقیق از لابراتوار ایمنوبیولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست، در این باره می گوید: «احتمال تثبیت میزان پایین در حد نرمال با یک واکسن ایمن در بیماران مبتلا به دیابت نوع۱ بسیار حائز اهمیت است.»
این مطالعه همچنین نشان داد تاثیرات واکسن BCG بر کنترل قندخون ظاهراً به مکانیسم متابولیک کاملا جدیدی بستگی دارد که موجب افزایش مصرف سلولی گلوکز می شود.
تیم تحقیق داده های ۲۸۲ شرکت کننده را بررسی کردند؛ ۵۲ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع۱ بودند که در آزمایشات بالینی BCG شرکت داشتند و ۲۳۰ شرکت کننده که نمونه خون شان برای مطالعات دیگر گرفته شده بود.
نتایج نشان داد میزان HbA۱c افراد دریافت کننده واکسن BCG در طول سه سال بعد از درمان ۱۰ درصد و در مدت چهار سال بعد بیش از ۱۸ درصد کاهش یافته بود.
مطالعه نشان داد واکسیناسیون BCG موجب تحریک برنامه ریزی مجدد اپی ژنتیک در سطح ساختار کروماتین و تغییرات عملکردی در سیستم ایمنی می شود.
همچنین محققان دریافتند تاثیرات بالینی و مکانیسم پیشنهادی نشان می دهد که واکسنBCG می تواند اثر مداوم و ارزشمندی بر سیستم ایمنی داشته باشد.