در آن زمان برخی کارشناسان به این مسئله واکنش خوبی نشان ندادند و انجام آزمایشهای علمی را اولویت اصلی عنوان کردند اما این دکتر سعی کرد تا روزه گرفتن مشکلی در انجام وظایف و آزمایشهای وی ایجاد نکند. مشکل دیگری هم در انجام وظایف دینی اولین فضانورد روزهدار جهان وجود داشت. به علت نبود...
به گزارش جی پلاس، اولین فضانورد کشور مالزی دکتر شیخ مظفر مشکور نام داشت و در واقع نهمین فضانورد مسلمانی بود که در سال ۲۰۰۷ میلادی به فضا رفت اما سفر او با ماه رمضان مصادف شد. با اینکه به وی اجازه داده شده بود که روزه نگیرد، او موفق شد که در فضا تمام روزههایش را بگیرد و به اولین فضانورد روزهدار جهان تبدیل شود.
شیخ مظفر شکور یکی از سه فضانوردی بود که در روز ۱۸ مهر سال ۱۳۸۸ از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی پرواز نمود و از آنجایی که اولین مسلمانی بود که در ماه رمضان به فضا سفر میکرد، در آن زمان به اشتباه اولین فضانورد مسلمان لقب گرفت. در حالی که قبل از او مسلمانانی از کشورهای ایران (انوشه انصاری)، عربستان (سلطان بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود)، افغانستان (عبدالاحد مومند)، سوریه (محمد فارض) و... به فضا رفته بودند. به این ترتیب، او نهمین فضانوردی مسلمان به شمار میرفت.
وزیر علوم مالزی پیش از سفر اولین فضانورد مالزی به او خاطر نشان کرده بود که هیچ اجباری برای روزهی گرفتن حین سفر فضایی وجود ندارد اما مشکور اعلام کرده بود از آنجایی که مسلمان خوبیست، امیدوار است که بتواند سه روز از ماموریت ده روزهی خود در فضا را که مصادف با ماه رمضان بود، روزه بگیرد.
در آن زمان برخی کارشناسان به این مسئله واکنش خوبی نشان ندادند و انجام آزمایشهای علمی را اولویت اصلی عنوان کردند اما این دکتر سعی کرد تا روزه گرفتن مشکلی در انجام وظایف و آزمایشهای وی ایجاد نکند.
مشکل دیگری هم در انجام وظایف دینی اولین فضانورد روزهدار جهان وجود داشت. به علت نبود جاذبه او قادر نبود هنگام نماز روزانه، به سمت قبله ایستاده یا روی زمین زانو بزند. به دلیل همین دشواری ها بود که علمای اسلامی کشور مالزی، قبل از سفر شکور به فضا، کتابی با عنوان «راهنمای مسلمانان در فضا» منتشر کردند.