با تصویب مجلس شورای اسلامی؛

جرائم مرتکبین پولشویی تعیین و مشخص شد

با تصویب مجلس شورای اسلامی، جرائم مرتکبین پولشویی تعیین و مشخص شد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی جرئیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، نمایندگان مجلس ماده ۱۰ این لایحه را با ۱۴۸ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر به تصویب رساندند.

به موجب این ماده، اصل مال و درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم منشأ و جرم پولشویی (و اگر موجود نباشد مثل یا قیمت آن)، مرتکبین جرم پولشویی مصادره می گردد و همچنین چنانچه جمع اموال، درآمدها و عواید مذکور تا ۱۰ میلیارد ریال باشد به حبس تعزیری درجه پنج و ارقام بیشتر از آن به حبس تعزیری درجه چهار و در هر دو مورد علاوه بر مجازات قبل به جزای نقدی معادل وجوه با ارزش مالی که مورد پولشویی واقع گردیده محکوم می شوند.

تبصره ۱- چنانچه عواید حاصل از جرم به اموال دیگری تبدیل یا تغییر یافته باشد همان اموال و در صورت انتقال به ثالث با حسن نیت، معادل آن از اموال مرتکب ضبط می شود.

تبصره ۲- صدور و اجرای حکم ضبط دارایی و منافع حاصل از آن در صورتی است که متهم به لحاظ جرم منشأ، مشمول این حکم قرار نگرفته باشد.

تبصره ۳- مرتکبین جرم منشا در صورت ارتکاب جرم پولشویی علاوه بر مجازات های مقرر مربوط به جرم منشأ، به مجازات های پیش بینی شده در این قانون نیز محکوم خواهند شد. مرتکبین جرم پولشویی در صورت عدم ارتکاب جرم منشأ صرفا به مجازات مقرر در این ماده محکوم می شوند.

تبصره ۴- در صورتی که جرم پولشویی به صورت سازمان یافته ارتکاب یابد موجب تشدید در مجازات به میزان یک درجه خواهد بود.

تبصره ۵- در صورتی که اشخاص حقوقی مرتکب جرم پولشویی شوند علاوه بر مجازات های مقرر در ماده (۲۰) قانون مجازات اسلامی به جزای نقدی معادل دو تا چهار برابر وجوه با ارزش مالی که مورد پولشویی واقع گردیده محکوم می شوند.

تبصره۶- چنانچه این اموال متعلق به غیر باشد و در دادگاه صالحه مشخص شود که به جرم پولشویی ارتباط ندارد باید به مالک اصلی مسترد شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید