انتقادی جدی از برنامه «دورهمی»
یک منتقد سینما و تلویزیون بیان کرد که ویژگی «دورهمی» طرح مسایل اجتماعی از جانب مهران مدیری است اما انتقادهای زیادی به دلیل اسپانسرمحور بودن به این برنامه وارد است.
به گزارش جی پلاس، حمید قاسم زادگان منتقد سینما و تلویزیون درباره برنامه های ترکیبی چون «دورهمی» عنوان کرد: «دورهمی» یک برنامه اسپانسرمحور است و برنامه ای که اسپانسرمحور شد، مجبور است اهداف حامی مالی خود را دنبال کند.
او با اشاره به حامی مالی برنامه اظهار کرد: اسپانسر این برنامه از جوانانی که خواننده های گمنامی هستند، حمایت می کند و زمانی که آقای مدیری در برنامه برای این افراد فرصت ایجاد می کند ناخواسته برای مخاطب الگوسازی صورت می گیرد و مخاطب به دنبال این می رود تا این خوانندگان جوان را که به برنامه دعوت شده اند بشناسد در حالی که بعضی از ترانه های آنها متعلق به دورانی است که مجوز فعالیت نداشتند.
قاسم زادگان اظهار کرد: به طور مثال خواننده ای دعوت می شود و از سبیل خود می گوید که فقط به دلیل جذابیت آن را گذاشته است و یا خوانندگانی که سواد لازم ندارند. خوانندگانی که به این برنامه دعوت می شوند بیشتر جوانانی هستند که در یک مقطع مشهور می شوند و بعد موج علاقه به این جوانان فروکش می کند.
او درباره حضور این افراد عنوان کرد: من نمی گویم حضور این افرد تاثیر مخربی برجا می گذارد ولی حداقل تاثیری خنثی دارد. سوالات چالشی هم که برای شناخت این افراد پرسیده می شود، هدفدار نیست و انگار از دست آقای مدیری در رفته اند. معتقدم سوالات برنامه بیشتر فی البداهه پرسیده می شوند چرا که در بازتاب فیلم های برنامه در شبکه های مجازی هم می بینیم که بیشتر مایه های طنز مد نظر قرار گرفته است.
این منتقد سینما و تلویزیون یادآور شد: صداوسیما فقط آنتن و زمان خود را با چنین برنامه هایی پر می کند و انگار سال هاست به این نتیجه رسیده که نمی تواند با مدیوم های رسانه ای دیگر رقابت کند. من به خاطرم دارم در چند سال اخیر که تلویزیون آثار مدیری را پخش نمی کرد یکی از دلایل کاهش مخاطبان تلویزیون را همین نکته می دانستند اما هنوز هم می بینیم مردم شبکه های اجتماعی و برنامه های اینترنتی و ماهواره ای را دنبال می کنند.
قاسم زادگان با اشاره به استندآپ های مهران مدیری تصریح کرد: ویژگی «دورهمی» استندآپ های خود مهران مدیری است که به روز است و به مسایل اجتماعی و سیاسی می پردازند در حالیکه بیشتر استندآپ ها به خاطره گویی تبدیل شده است به طور مثال شبکه سه برنامه ای با نام «زمانی برای خندیدن» دارد که از علاقه مندان برای استندآپ کمدی تست می گیرد و مردم هم می آیند و خاطره های با مزه شان را تعریف می کنند. مهران مدیری و تیم نویسندگی «دورهمی» در استندآپ ها مسایل انتقادی را مطرح می کنند و فضای اجتماعی رصد می شود و این مهمترین ویژگی برنامه است. در چند برنامه هم دیدم که معلم ها را مورد تکریم قرار می داد و بحث های مربوط به زلزله زدگان را مطرح می کرد که اتفاق خوبی است.
او در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به مهمانانی که از میان جمعیت روی صحنه دعوت می شوند نیز گفت: به نظرم سوالاتی که از مهمانان حاضر در برنامه پرسیده می شود، می تواند چالشی تر و جدی تر باشد. گاهی این مهمانان روی صحنه دعوت شده و فقط به سخره گرفته می شوند.
این مدرس دانشگاه در پایان با اشاره به بخش نمایشی برنامه عنوان کرد: به نظرم کار سروش جمشیدی در این برنامه خیلی ضعیف است و نکته ای ندارد. سخنان او فقط تکه پرانی است و نمایش هایش سطح بالایی ندارند.
دیدگاه تان را بنویسید