فضای زندگی انسان از صدسال پیش تاکنون دچار تغییرات اساسی شده و متعاقبا موجوداتی که در چنین محیطی زندگی می کنند در حال تکامل و تغییر ژنتیکی هستند.

به گزارش خبرنگار سرویس علم و فناوری جی پلاس؛ فیوچریسم نوشت: محیطی که هم اکنون در آن زندگی می کنیم، به شدت از 100 سال گذشته متفاوت تر شده است؛ اما آیا این تغییر می تواند باعث ایجاد گونه های جدیدی از حیوانات و پرنده ها در اطراف ما شود؟

جواب این سوال مثبت است!

مارک جانسون از دانشگاه تورنتو و جیسون مانشی سوث از دانشگاه فوردرهم در نیویورک می گویند: فضای زندگی انسان از صد سال پیش تاکنون دچار تغییرات اساسی شده است و متعاقبا موجوداتی که در چنین محیطی، زندگی می کنند در حال تکامل و تغییر ژنتیکی هستند.

در ادبیات این مقاله، محققان از شهرهای مختلفی مانند توسان، آریزونا، آکسفورد، گزارشاتی مبنی بر مشاهده تغییرات و رشد نوک گنجشک ها ارسال کردند. این رشد نوک جدید در جهت سازگاری بیشتر این پرنده هنگام غذا خوردن است.

در شهر های پورتوریکو، مارمولک آنول ها ( نوعی مارمولک درختی) در حال توسعه اندام های طولی و پاهای چسبناک است. هر چند دلیل این تغییر مشخص نشده است.

در مکان های مختلف، ماهی و آفات به آلودگی انسان و سموم مقاوم شدند. حتی یک گونه پشه جدید وجود دارد که در تونل های زیرزمینی فاضلاب ها و مترو های زیرزمینی زندگی می کند. این نمونه ها، فقط مثال هایی است از تغییرات چشمگیری که انسان ها در محیط زیست به وجود آوردند.

در برخی از موجودات، ژن های جهش یافته ای که برای محیط های شهر مناسب تر هستند، معمولا ظهور می کنند. این تغییرات ژنتیکی منجر به ظهور حیواناتی می شود که رفتار، ظاهر و واکنش های محیطی آنها کاملا از اجدادشان متفاوت است.

محققان دریافته اند که عوامل مرتبط با این جهش های ژنتیکی حیوانات و پرندگان عبارتند از نور مصنوعی، آسفالت، آجر و شیشه، آلودگی، تونل های بتنی و سایر معرفه های تولیدی انسان است.

جانسون و مانشی سوث همچنین دریافته اند که آلودگی، میزان جهش ژنتیکی در انواع گونه ها را افزایش می دهد. این به طور خاص در مرغ های گال و موش های نزدیک  کارخانه فولاد یا مکان های به شدت آلوده، دیده می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.