مرور برترین تصاویر سرگرم کننده دنیای علم ۲۰۱۶
در سال ۲۰۱۶ نیز همچون سالهای گذاشته تصاویر بسیاری در حوزههای مختلف به ثبت رسید.
به گزارش جی پلاس، در آخرین روزهای باقیمانده از سال جاری میلادی، بیمناسبت ندیدیم تا به مرور منتخبی از زیباترین و سرگرمکنندهترین تصاویر ثبتشده در عالم علم و دانش بنشینیم. تصاویری که هر کدام بخشی از شگفتیهای این دنیا را به بینندگان معرفی کردهاند.
۱. تصویری جالب از آبهای آزاد و یخبسته که از ارتفاع ۱۵۰۰ پایی و در ۱۶ جولای سال جاری میلادی به ثبت رسیده است.
۲. نمایی شگفتانگیز از یک شکاف یخی در منطقهی قطب جنوب.
۳. تکههایی از پرهای دم یک دایناسور که چیزی در حدود ۹۹ میلیون سال قدمت دارند و درون یک کهربا حفظ و نگهداری شدهاند.
۴. تصویری دیدنی از بخشهایی از صحرای بزرگ غرب لیبی که در سوم اکتبر سال ۲۰۱۶ توسط ایستگاه بینالمللی فضایی به ثبت رسیده است.
۵. درههای واقعشده روی مریخ که توسط مدارگرد شناسایی مریخ به ثبت رسیده است.
۶. تلاطم نامرئی هوای گرم که از یک اجاق کوچک اردوگاهی که با سوخت مایع کار میکند، به هوا برخاسته است. این نوع عکاسی که «Schlieren» نامیده میشود، به انسان اجازه میدهد از منظری دیگر به وضعیت هوای گرم برخاسته از شعلهی آتش و هوای سردتر محیط اطراف توجه کند. این تصویر از جمله تصاویر منتخب جوایز انجمن سلطنتی عکاسی است که با حمایت زیمنس برگزار میشود.
۷. تصویری از فضاپیمای سایوز (Soyuz) با سه سرنشین در مرز قزاقستان.
۸. سلفی مریخنورد کنجکاوی روی سطح سیارهی سرخ
۹. کشف گونهای جدید به نام «Tylototriton Anguliceps» در نواحی جنوب شرقی آسیا، خبری که در ماه دسامبر اعلام شد.
۱۰. اخترشناسان در مورد چرخش ستارههای نوترونی به شواهدی تازه دست پیدا کردند. این تصویر از ابر نواختر RCW 103، با استفاده از نور مرئی و اشعهی ایکس به ثبت رسیده است.
۱۱. تصویری دیدنی از مرغ عسل خوار (مگسخوار) زمردی کوبایی. این تصویر یکی از برندگان مسابقهی عکاسی انجمن زیستمحیطی بریتانیا در سال جاری میلادی بود.
۱۲. تصویری از یک کرم که مورد حملهی یک زنبور انگل قرار گرفته است. این زنبور اقدام به تخمگذاری روی پشت کرم کرده است و شفیرههای زنبور بعد از خروج از تخم از بدن کرم تغذیه خواهند کرد. قطرهی مایع شفاف مشاهدهشده در تصویرهمولنف نام دارد که تقریبا چیزی معادل خون است. این تصویر در مسابقهی انجمن زیستمحیطی بریتانیا در بخش دانشآموز بهعنوان برنده انتخاب شد.
۱۳. ذرات بسیار ریز پلاستیک موجود در نوعی خط چشم. این ذرات بعد از ورود به سیستم فاضلاب باعث به خاطر افتادن حیات دریایی میشوند. این تصویر در خلال یک پروژهی عکاسی به ثبت رسید که در مورد تأثیرات ذرات ریز پلاستیک بر محیط زیست انجام شده است.
۱۴. تصویری جالب از مورچههایی که بعد از خوردن رنگ خوراکی مخلوط با شربت، به رنگ آبی درآمدهاند.
۱۵. تصویری تماشایی از کهکشان راه شیری بر فراز دریایی از ابر. این تصویر در هیمالیا و در ارتفاع ۴۴۰۰ متری گرفته شده است.
۱۶. سحابی خرچنگ، یک تودهی عظیم ابری از گاز که در حدود ۲۶۰۰ سال قبل و بهواسطهی یک انفجار ستارهای شکل گرفته و در فاصله ۱۶۰۰ سال نوری از ما واقع شده است. این تصویر دیدنی توسط تلسکوپ هابل گرفته شده است.
۱۷. «جنگجوی علفزار»، یک نوع مارمولک که نسبت به قلمروی خود بسیار حساس است و از آن بهشدت مراقبت میکند. این تصویر در ایالت «ماهاراشترا» در کشور هند و در فصل تابستان به ثبت رسیده است، فصلی که موعد جفتگیری مارمولکها است.
۱۸. نوعی آگامید (Agamid) شاخدار درختی (آگامید نوعی ایگوانا است). این گونهی جدید بهتازگی در معدود جنگلهای باقیمانده در جزیرهی توریستی و معروف تایلند یعنی جزیره «پوکت» (Phuket) کشف شده است.
۱۹. یک کوسهی گرینلندی، نوعی از کوسههای «Sleeper». این گونه جثهای بزرگ اما حرکاتی بسیار کند دارند و اغلب در نواحی عمیق اقیانوس اطلس در رفت و آمدند. در خلال مطالعاتی که در سال جاری صورت گرفت، مشخص شد آنها بیشترین رشد سنی ممکن را در بین مهرهداران ساکن این سیاره دارند؛ بهطوریکه سن یکی از آنها به ۳۹۲ سال میرسد.
۲۰. نمایی جالب از قسمت انتهایی پای سوسک
۲۱. تصویری جالب از درناهای شنزار که پس از مهاجرتی طولانی از سیبری به نبراسکا، در میانهی یک طوفان در آبهای کمعمق ساحلی فرود آمدهاند. این تصویر یکی از برندگان بهترین تصاویر سال نشنال جئوگرافی بود.
۲۲. تصویر از درخشش شهرها که توسط ایستگاه بینالمللی فضایی به ثبت رسیده است.
۲۳. کوسههای ببری در باهاماس، این منطقه به دلیل حضور همین کوسهها با نام «ساحل ببر» (Tiger Beach) نامیده میشود.
۲۴. کوسهماهیها در حال شنا کردن در آبهای کمعمق جزر و مدی، در انتظار بالا آمدن آب دریا هستند. این تصویر در سواحل سیشل به ثبت رسیده است.
۲۵. خوشههای ستارهای کوچک حول یک کهکشان عدسی مانند (Lenticular). البته نام کوچک شاید بهدرستی معرف این خوشهها نباشد چرا که هر کدام از آنها خود از صدها هزار ستاره تشکیل شدهاند.
۲۶. تصویر از کرکسهای راپل جوان در کنار کرکسهای پشتسفید آفریقایی که در حال خوردن بقایای لاشهی یک گورخر در پارک «سرنگیتی» هستند.
۲۷. تصویری از کهکشان که توسط امواج رادیویی به ثبت رسیده است.
امیدوارم از تماشای این مجموعه لذت برده باشید.
منبع: زومیت
دیدگاه تان را بنویسید