شناسایی کودکان کار و خیابان مبتلا به اچآی وی در تهران/ 28 یتیم ایدز خدمات دریافت میکنند
امیدی مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران گفت: از طریق آموزشها توانستهایم کودکانی را که به ایدز مبتلا هستند را نیز شناسایی کنیم. اگر این کودکان کمتر از ۱۰ سال سن داشته باشند درمان پروفیلاکسی برای این کودکان انجام میشود اگر بیش از ۱۵ سال داشته باشند درمانای آر وی برای این کودکان متناسب تجویز و کودک مصرف میکند.
جی پلاس؛ ایلنا نوشت: مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران با بیان اینکه حدود هزار و ۲۸۸ نفر HIV مثبت در سال ۱۴۰۰ در باشگاههای مثبت خدمات دریافت کردهاند، گفت: همچنین ۲۸ یتیم ایدز در حال حاضر در این باشگاهها تحت پوشش هستند و خدمات دریافت میکنند.
«مریم امیدی» مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران درباره خدمات ارائه شده به افراد دارای HIV مثبت در باشگاههای مثبت گفت: در تهران حدود هزار و ۲۸۸ نفر HIV مثبت در سال ۱۴۰۰ در باشگاههای مثبت خدمات دریافت کردهاند. همچنین هزار و ۹۳۶ نفر نیز اعضای خانوادهشان تحت پوشش دریافت خدمات باشگاههای مثبت هستند.
وی با اشاره به استراتژی پنجم ایدز ادامه داد: سازمان بهزیستی به عنوان یکی از شرکای اصلی برنامه کمیته ایدز در زمینه حمایت و توانمندسازی و تقویت زیرساختها در این زمینه فعالیت میکند.
مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران با اشاره به مراکز باشگاه مثبت گفت: در همین زمینه مراکزی در راستای اهداف سازمان بهزیستی مجوزهای لازم را دریافت کرده و فعالیتها و خدماتی را به افرادی که با HIV زندگی میکنند و همچنین خانوادههایی این افراد ارائه میکنند.
ارائه خدمات رایگان به مبتلایان به ایدز در باشگاههای مثبت
امیدی با بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان یکی از شرکای این کمیته و به عنوان یک سازمان متولی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی و بیماریهای ویروسی و عفونی فعالیت میکند، خاطرنشان کرد: هزار و ۲۸۸ نفر در ۷ باشگاه مثبت در سراسر استان تهران خدماتی از جمله کمک هزینه دندانپزشکی، کمک هزینه مسکن، اشتغال، درمان و تحصیلی دریافت میکنند. همچنین آموزشهای مختلف در زمینه شناسایی بیماریهای مقاربتی و جنسی رفتارهای سلامت جنسی، شناخت راههای انتقال نوین ایدز و راههای پیشگیری از آن و هپاتیتها در این باشگاهها به این افراد ارائه میشود.
وی ادامه داد: همچنین این افراد آموزشهای لازم برای ازدواج را فراگرفته و با توجه به اینکه تحت درمانای آر وی arv هستند که یک درمان ضد ویروسی است تا ۸۵ درصد مصونیت برای آنها ایجاد شده و باعث میشود میزان ویروس تا حدی در بدن فرد مبتلا کاهش پیدا کند و قابلیت انتقال را دیگر نداشته باشد. یعنی فردی که اچای وی مثبت است اما تحت درمان باشد بدنش ۸۵ درصد مصونیت داشته و مانند یک فرد سالم میتواند زندگی کند و دیگر نباید ترسی از قضاوت افراد و انگ اجتماعی داشته باشد این فرد به راحتی میتواند ازدواج کرده و فرزند داشته باشد. همچنین اگر مادری باردار باشد و در غربالگری بارداری مشخص شود مبتلا به ایدز است میتواند از روش پروفیلاکسی استفاده کرده و تحت درمان قرار گرفته و نوزاد وی مبتلا به اچ آی وی نباشد.
مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران تاکید کرد: با استفاده از روشهای نوین و جدید علمی در استراتژی چهارم و پنجم ایدز توانستهایم بسیار خوب این افراد را شناسایی کنیم و با بیماری مقابله و افراد درگیر این بیماری را تحت خدمات بهتر و بیشتری قرار دهیم. این خدمات به صورت رایگان به این افراد در باشگاههای مثبت ارائه میشود.
شناسایی معتادان متجاهر مبتلا به ایدز در طرح غربالگری
امیدی همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش درباره شیوع ایدز در بین معتادان متجاهر گفت: معتادان متجاهر افرادی هستند که در مراکز ماده ۱۶ حضور دارند. مراکز ماده ۱۶ شامل ۲ مرکز دولتی و ۹ مرکز خصوصی است تعدادی هم مراکز ماده ۱۵ داریم که تبصره دو هستند و برای نگهداری معتادان متجاهر استفاده میشود.
وی با اشاره به غربالگری افراد متجاهر در طرحهای جمع آوری متجاهران گفت: این افراد در ابتدای طرح جمع آوری غربال شده و در غربالگری بیماریهایی که این افراد به آن مبتلا هستند شناسایی و از سایر متجاهران جدا میشوند. بیماریهایی که ممکن است در بین متجاهران شناسایی شود شامل بیماریهای مقاربتی، قارچهای تناسلی، اچ پی وی، سل و اچای وی است. بیماری اچای وی نیز توسط رپید تستهای اچ آی وی که تستهای سریع تشخیص این بیماری است شناسایی شده و افراد مبتلا از سایر افراد جدا میشوند.
مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: افراد پس از غربال دستهبندی شده و افراد مثبت در درون مراکز ماده ۱۶ خدماتی را که توسط باشگاه مثبت به سایر افراد مبتلا ارائه میشود، دریافت میکنند. بعد از اینکه این فرد پس از پایان دوره از مرکز ماده ۱۶ ترخیص شده اقدامات تامینی پس از خروج برای آنها و خانواده انجام میشود و به باشگاههای مثبت معرفی شده و خدمات را همچنان به صورت رایگان میتوانند دریافت کنند.
امیدی تصریح کرد: اما برای شناسایی هر چه بیشتر و همچنین زودتر این افراد بهزیستی مراکز کاهش آسیب را سالهاست راهاندازی کرده است مراکز کاهش آسیب به افراد معتاد کارتن خواب که به مراکز درمان مراجعه نمیکنند خدمات ارائه میکند گاها این افراد دور از دسترس و از خدمات محروم هستند بنابراین این نوع خدمات در مراکز کاهش آسیب به این معتادان ارائه میشود.
وی ادامه داد: مراکز کاهش آسیب برای کاهش بار آلودگیهای ویروسی و عفونی فعالیتهای رایگانی انجام میدهد و خدماتی مانند سوزن و سرنگ، پد الکلی، داروهای ضد گال و شپش، یک وعده غذای گرم، البسه، استفاده از حمام در این مراکز به صورت رایگان ارائه میشود.
مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران با اشاره به اقدامات مراکز کاهش آسیب گفت: ۵۷ فعالیت کاهش آسیب توسط بهزیستی استان تهران انجام میشود این خدمات در ۱۴ مرکز دی آی سی یا مرکز گذری روزانه، ۷ شلتر یا مرکز سرپناه شبانه، ۶ دی آی سی شلتر که همان مراکز گذری سرپناه هستند که به صورت شبانه روزی فعالیت میکنند، ۶ موبایل ون که در مناطق دور از دسترس خدمات ارائه میدهند.از طریق ۱۰ کانکس یا ایستگاههای سیار کاهش آسیب این خدمات ارائه میشود.
امیدی خاطرنشان کرد: این اقدامات برای شناسایی هرچه بیشتر افراد درگیر با آسیبهای اجتماعی از جمله شناسایی بیماریهای ویروسی و عفونی مانند هپاتیتها، اچ آی وی، بیماریهای مقاربتی زنان و غربال سل است. در این مراکز آموزشهای لازم ارائه میشود همچنین پس از شناسایی افراد درگیر با این بیماریها آنها به مراکز درمانی ارجاع داده میشوند همه این خدمات به صورت رایگان ارائه میشود.
وی درباره اثربخشی اقدامات مراکز کاهش آسیب در پیشگیری از شیوع بیماری ایدز گفت: در گذشته راههای انتقال این بیماری بسیار زیاد بود و حتی ممکن بود این بیماری از طریق ارائه خدمات دندانپزشکی، استفاده از سوزن و سرنگ مشترک، از طریق ارتباط جنسی غیرمتعارف، بندناف و شیر مادر به جنین و نوزاد و همچنین استفاده از وسایل تیز و برنده جراحی و آرایشگری، تاتو و خالکوبی منتقل شود.
"مصرفکنندگان تزریقی" بین افراد معتاد دارای کلاس پایینتری هستند
وی ادامه داد: اما از زمانی که استراتژی چهارم ایدز و پنجم که به تازگی وارد آن شدهایم ایجاد شده اطلاعات و آگاهی درباره این بیماری افزایش پیدا کرده است در حال حاضر دو مسیر برای ابتلا به ایدز وجود دارد و آن راهها شامل ارتباط جنسی غیرمتعارف و استفاده از سوزن و سرنگ مشترک است.
مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران با بیان اینکه ویروس اچ آی وی زمانی که در معرض هوای عادی قرار بگیرد بین ۱۵ تا ۳۰ ثانیه از بین رفته و دیگر قابلیت انتقال بیماری را ندارد، گفت: دراستراتژی چهارم و پنجم تزریق مواد کمتر شده است و افراد معتاد به سمت استفاده از سایر مواد رفتهاند همچنین افراد تزریق کننده بین افراد معتاد دارای کلاس پایینتری هستند و چون از بین جامعه معتادان طرد میشوند و بین جامعه معتادان تزریق مشترک دیگر پذیرفته شده نیست به همین دلیل انتقال بیماری ایدز از طریق تزریق مشترک تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره پیشگیری از ایدز برای کودکان کار و خیابان گفت: سازمان بهزیستی عنوان سازمانی است که در زمینه کاهش آسیب فعالیت میکند یکی از اقداماتی که در حوزه اجتماعی ارائه میشود این است که موسساتی از طریق دفتر اجتماعی سازمان مجوزهایی را دریافت میکنند که در این مراکز به کودکان کار و خیابان خدمات ارائه دهند.
ارائه آموزشهای پیشگیری از اچآی وی به کودکان کار و خیابان
امیدی ادامه داد: حدود ۵ هزار و ۴۰۰ کودک کار و خیابان در سطح استان تهران زیر نظر حوزه اجتماعی بهزیستی سازمان دهی میشوند. به این افراد آموزشهای لازم به کودکان ارائه میشود همچنین خدمات به خانواده این کودکان از طریق این دفاتر ارائه میشود.
مسئول حوزه اعتیاد و ایدز معاونت امور پیشگیری و توسعه بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: یک طرح مشترک توسط دفتر اجتماعی و دفتر پیشگیری از آسیبها با عنوان طرح پیشگیری از اچ آی وی در بین کودکان کار و خیابان انجام میشود. در این طرح به مسئولان، مددکاران و افرادی که با کودکان کار و خیابان در ارتباط هستند و کار میکنند آموزش خود مراقبتی جنسی داده میشود. همچنین آموزشهایی در خصوص غربال بیماری سل ارائه میشود، این مربیان این آموزشها را فراگرفته و به کودکان کار و خیابان آموزش میدهند.
وی ادامه داد: از طریق همین آموزشها توانستهایم کودکانی را که به ایدز مبتلا هستند را نیز شناسایی کنیم. اگر این کودکان کمتر از ۱۰ سال سن داشته باشند درمان پروفیلاکسی برای این کودکان انجام میشود اگر بیش از ۱۵ سال داشته باشند درمانای آر وی برای این کودکان متناسب تجویز و کودک مصرف میکند.
۲۸ یتیم ایدز در حال حاضر در باشگاههای مثبت خدمات دریافت میکنند
وی همچنین درباره یتیمان ایدز گفت: ۲۸ یتیم ایدز در حال حاضر در باشگاههای مثبت خدمات دریافت میکنند البته این آماری است که در باشگاههای مثبت تحت پوشش بهزیستی خدمات دریافت میکنند و ممکن است کودکانی تحت باشگاههای وزارت بهداشت باشند و یا اصلا به این مراکز تاکنون مراجعه نکرده باشند. این کودکان در مراکز شبه خانواده نگهداری میشوند. این کودکان خودشان مبتلا به اچ آی وی بوده و تحت درمان نیز هستند.
دیدگاه تان را بنویسید