جی پلاس/ به مناسبت سالروز رحلت؛

مهدی فقیه ایمانی؛ عالمی که ترور او را از ادامه تدریس محروم کرد

آیت الله مهدی فقیه ایمانی در سال ۱۳۰۸ در اصفهان به دنیا آمد. وی از محضر بزرگانی مانند علامه طباطبایی، آیات بروجردی، سید محمدباقر سلطانی استفاده برد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار جی پلاس، در راستای شناساندن بزرگان اندیشه دینی در این صفحه بر آنیم که این شخصیت های ارجمند جهان اسلام و تشیع را به مخاطبان معرفی کنیم و مطالب منتشرشده قطره ای است از دریای زندگی این بزرگواران که به قدر وسعمان است. باشد که مفید فایده افتد. این قسمت به زندگی آیت الله مهدی فقیه ایمانی اختصاص دارد.

 

زندگینامه مهدی فقیه ایمانی 

اطلاعات فردی

نام مهدی فقیه ایمانی

نام‌های دیگر

نام پدر آیت‌الله میرزا محمدباقر فقیه ایمانی

متولد 1308 ش

محل تولد اصفهان

رحلت چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ش

اساتید آیت‌ الله علامه طباطبایی

آیت‌ الله بروجردی

برخی آثار عبقات الأنوار فی إمامة الأئمة الأطهار

مهدویت از دیدگاه نهج‌البلاغه

 

مهدی فقیه ایمانی (1308-1399ش) از اساتید حوزه علمیه اصفهان، محقق، عضو هیئت مؤسسین و بنیانگذاران رادیولوژی مرکز تشخیصی مهدیه اصفهان

 

ولادت

او در سال 1308 ش در اصفهان متولد شد. پدرش آیت‌ الله میرزا محمدباقر فقیه ایمانی با تألیف 70 جلد کتاب عربی و فارسی بخش زیادی از عمر خود را صرف خدمت به خاندان عصمت و طهارت نمود که تعداد 27 جلد از آن‌ها مختص به حضرت بقیة‌الله(عج) است. جد مادریش آیت‌الله حاج‌آقا منیرالدین بروجردی متوفای سال 1342ق، در تحریم تنباکو بسیار فعال بود.

 

تحصیلات

مهدی فقیه ایمانی در قم در کلاس فقه و اصول مرحوم آیت‌ الله حاج سید محمد باقر سلطانی و مرحوم آیت‌ الله حاج شیخ مرتضی حائری و مدت کوتاهی در محضر مرحوم آیت‌ الله بروجردی حاضر می‌شد. در فلسفه از درس مرحوم آیت‌ الله علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان استفاده می‌کرد.

وی پس از وفات پدر به اصفهان مراجعت کرد و مراحل عالیه فقه و اصول را با شرکت در درس حاج‌آقا حسین خادمی که از شاگردان مرحوم آقای نائینی بودند، ادامه داد.

 

ایمانی پس از شرکت در درس مرحوم آیت‌الله خادمی به تدریس سطح عالی فقه و اصول پرداخت و بعد از حدود ده سال در اوایل انقلاب بر اثر حادثه ترور و معلول شدن از ناحیه دهان و زبان از تدریس ناتوان و معذور شد و به کار تألیف و تحقیق بیش‌ از پیش ادامه داد.

 

وفات

او در شامگاه چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ش در ۹۱ سالگی درگذشت.

 

آثار

مقدمه‌ای بر «عبقات الأنوار فی إمامة الأئمة الأطهار» میر حامد حسین هندی، مقدمه‌هایی بر کتاب‌های مطبوع مرحوم والد و بیش از بیست جلد کتاب نوشته که از آن جمله است:

اصالة المهدویة فی الإسلام فی نظر أهل السنة و الجماعة؛

مهدویت از دیدگاه نهج‌البلاغه؛

الإمام علی(ع) فی آراء الخلفاء؛

الإمام المهدی عند أهل السنة؛

امام امیرالمؤمنین(ع) یگانه مظلوم تاریخ؛

حدیث المنزلة عند أهل السنّة؛

تحقیق الفرقة الناجیة مرحوم بحرانی[۱].

 

پانویس

 مجله موعود

 

منابع مقاله

مؤلفین مهدوی، گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی فقیه ایمانی، پایگاه اطلاع‌رسانی حوزه، مجله موعود، فروردین 1385، شماره 62، ص 25-21

خبرگزاری صدا و سیما

 

 

دیدگاه تان را بنویسید