طبق نتایج یک تحقیق جدید، چاقی یا اضافه وزن می تواند احتمال ابتلا به چندین نوع سرطان را افزایش دهد.
جی پلاس، به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان کاهش وزن اضافی میتواند خطر سرطان را کاهش دهد.
مهر نوشت؛ طبق نتایج این مطالعه، کاهش چاقی خطر ابتلاء به سرطان آندومتر رحم را ۴۴٪ و سرطان رحم را ۳۹٪ کاهش میدهد. همچنین میتواند ۱۸٪ از سرطان کلیه و ۱۷٪ از سرطان معده و کبد پیشگیری کند.
«کارلوس سلیس مورالس»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گلاسکو اسکاتلند، در این باره میگوید: «همه این احتمالها با پایین نگه داشتن وزن مرتبط است. از اینرو داشتن سبک زندگی سالم برای بهبود و حفظ وزن سالم بدن حائز اهمیت است.»
وی هشدار داد: «با این حال، این مطالعه نمیتواند اثبات کند که اضافه وزن باعث سرطان میشود یا کاهش وزن از آن جلوگیری میکند، فقط به نظر میرسد که یک ارتباط قوی بین اضافه وزن و خطر سرطان وجود دارد.»
محققان بعد از بررسی دادههای مربوط به بیش از ۴۰۰ هزار زن و مرد دریافتند چاقی با احتمال ابتلاء به ۱۰ نوع سرطان شایع مرتبط است.
میزان شاخص توده بدنی ۲۴.۹ یک عدد نرمال است و به ازای افزایش حدود ۴ برای مردان و ۵ برای زنان بالای ۲۵ سال، در مجموع احتمال ابتلاء به سرطان ۳ درصد افزایش مییابد.
همچنین ابتلاء به سرطانهای معده (۳۵ درصد)، کیسه صفرا (۳۳ درصد)، کبد (۲۷ درصد)، کلیه (۲۶ درصد)، پانکراس (۱۲ درصد)، روده (۱۰ درصد) و مثانه (۹ درصد) هم افزایش مییابد.
همین میزان اضافه وزن نیز با احتمال بیشتر ابتلاء به دو سرطان در زنان مرتبط است: ۷۳٪ برای سرطان آندومتر و ۶۸٪ برای سرطان رحم. همچنین با افزایش ۸ درصدی سرطان سینه در دوران یائسگی ارتباط داشت.
به گفته محققان، برخی از راههایی که تصور میشود چاقی روی سرطان تأثیر میگذارد، شامل افزایش سطح هورمونهای جنسی مانند استروژن و پروژسترون، همچنین فاکتورهای رشد مرتبط با انسولین و لپتین و آدیپونکتین که پروتئینهای آزاد شده از بافت چربی هستند، است.
محققان برای حفظ سلامت، بر حفظ وزن نرمال، داشتن رژیم غذایی متعادل و تحرک فیزیکی تاکید دارند.