محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به انجام تحقیقاتی شدند که می تواند تا ۷۰ درصد از تغییر رنگ سنگهای مصنوعی جلوگیری کند.
جی پلاس، یکی از برندگان مدال طلای المپیاد دانشآموزی در حوزه فناوری نانو که در دو دوره رتبه برتر مسابقه ملی فناوری نانو نیز شده است، موفق به توسعه فناوری نانوپوششهای محافظ سنگهای مصنوعی در برابر تابش UV خورشید شده، تا یکی از چالشهای این صنعت را حل کند.
وی شرکتی دانش بنیان برای تجاریسازی و عرضه این محصول تاسیس کرده است.
سنگهای مصنوعی که در نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند، به مرور زمان و در اثر تابش نور خورشید تغییر رنگ داده و به زردی گرایش پیدا میکنند. یکی از نخبگانی که از دوره دانشآموزی با فناوری نانو آشنا شده و آموزشهایی در بستر برنامههای آموزشی ستاد نانو دیده بود، موفق به حل این چالش شده است.
ابوالفضل زارع، مجری این طرح گفت: در مسیر بررسی و تحقیقات در حوزه فناورینانو، موضوع زرد شدن سنگهای مصنوعی را برای ادامه فعالیتهای خود در حوزه نانو انتخاب کردم و پس تحقیقات روی این حوزه موفق به ارائه فناوری نانوپوششهایی شدم که میتوانست مانع از زرد شدن این سنگها شود.
این دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مواد و متالورژی دانشگاه تهران گفت: پس از توسعه این فناوری، اقدام به گرفتن گواهینامه نانومقیاس کرده و در ادامه شرکتی برای تجاریسازی و تولید این محصول تاسیس کردم. در حال حاضر این فناوری توسط چند شرکت تولیدکننده سنگهای مصنوعی در حال آزمایش است تا پس از کسب نتایج مطلوب تولید انبوه آنها آغاز شود.
زارع از کاربرد وسیع این سنگها در بخش نمای ساختمان خبر داد و افزود: بیشتر سنگهای مصنوعی از خارج از کشور وارد میشوند و در حال حاضر مشکلاتی در مسیر ورود این سنگها به کشور وجود دارد. با توسعه این فناوری، عملکرد سنگهای تولیدی داخل کشور ارتقا پیدا میکند.
به گفته وی با استفاده از نانوذرات در پلیمر به کار رفته در این سنگهای مصنوعی میتوان میزان زرد شدگی آنها را تا ۷۰ درصد کاهش داد.