اگر چه گزش رطیل می‌تواند دردناک و مرگبار باشد، اما زهر این حشره برای تولید داروهای تسکین دهنده دردهای مزمن قابل استفاده است.

جی پلاس، به نقل از نیواطلس، بررسی‌های محققان نشان می‌دهد پس از ورود سم رطیل به درون بدن طعمه‌های این حشره انتقال سیگنال‌های الکتریکی در درون بدن این حشرات متوقف می‌شود. بنابراین می‌توان داروهایی بر مبنای این سم تولید کرد که فرایند انتقال حس درد را از طریق شبکه عصبی بدن متوقف کنند.

مهر نوشت؛ با توجه به اینکه ایجاد دردهای مزمن در بدن از جمله عوارض جانبی بسیاری از بیماری‌ها محسوب می‌شود تولید دارو برای مقابله با این مشکل می‌تواند به کمک میلیون‌ها بیمار درسراسر جهان بیاید.

پژوهشگران دانشگاه واشنگتن می‌گویند سم رطیل برخی حسگرهای کوچک زیستی که بر روی بدنه سلول‌های بدن وجود داشته و جریان الکتریکی شبکه عصبی بدن را برقرار می‌کنند، از کار می‌اندازد. این حسگرها که به حسگرهای ولتاژ شهرت دارند، معمولاً سیگنال‌هایی ارسال می‌کنند که شبکه عصبی بدن و حرکت عضلات را مدیریت می‌کنند. اما سم رطیل حسگرهای یادشده را قفل کرده و آنها را غیرفعال می‌کند.

مزیت مهم سم رطیل برای تولید داروی ضددرد تأثیرگذاری سریع آن است. این در حالی است که سایر داروهای مورد استفاده بدین منظور چنین تأثیر سریعی ندارند.

محققان امیدوارند طی چند ماه آینده در مورد ساختار مولکولی داروی جدید ضد درد به جمع بندی برسند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.