توصیه مهم پیش از استفاده از ویتامین D
فوق تخصص بیماری های خون و آنکولوژی درباره مصرف مکمل ها بیان کرد: اگر کسی ویتامین خاصی از جمله ویتامین D یا ماده مغذی در بدنش کم باشد مستعد ابتلاء به کرونا هست اما زیاد بودن ویتامین D نیز مضر است و از بدن دفع نمی شود لذا توصیه به همه مبنی بر استفاده از ویتامین D توصیه خوبی نیست.
جی پلاس، دکتر "سیدمحمدابراهیم پورحسینی با بیان اینکه توصیه خاصی برای استفاده بیماران سرطانی از داروی خاصی در مقابل کرونا وجود ندارد افزود: اعتقاد بر این است داروهای شیمی درمانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن فرد می شود و داروی خاصی که موجب تقویت سیستم ایمنی باشد و توصیه خاصی برای استفاده دارویی برای بیماران سرطانی وجود ندارد.
ایسنا نوشت؛ پورحسینی در پاسخ به این سئوال که بیماران سرطانی در مقابله با کرونا باید کار خاصی انجام بدهند؟ تصریح کرد: شیوه نامه های بهداشتی که برای همه توصیه شده، برای سرطانی ها نیز هست و باید با تاکید بیشتری مورد توجه قرار بگیرد زیرا سرطانی ها به خاطر بیماری و درمان هائی نظیر شیمی درمانی و پرتودرمانی دریافت می کنند که روی سیستم ایمنی اثر می گذارد، ممکن است احتمال ابتلای این افراد را بیشتر کند و در صورت ابتلاء تداخلات بیماری را بالاتر ببرد.
این استادیار گروه خون و تکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه راهکار خاص جداگانه ای برای بیماران سرطانی توصیه نشده، بیان کرد: توصیه می شود این افراد در زمان مراجعه به پزشک برای ویزیت، فاصله را رعایت کرده و در فضای باز یا دارای تهویه توقف داشته و تعداد زیاد همراه نداشته باشند که موجب شلوغی مطب شود.
این فوق دکترای تخصصی خون درباره استرس بیماران به خاطر شیمی درمانی گفت: در همه جوامع وقتی شیمی درمانی پیشنهاد می شود، استرس زاست اما شیمی درمانی در واقع به معنی استفاده از داروهای شیمیایی به جای داروهای گیاهی است و در برخی سرطان ها نقش شیمی درمانی خیلی پررنگ تر است، در برخی جراحی، در برخی پرتودرمانی و بعضا هورمون درمانی مطرح است که بیمار باید خیلی زود بر این ترس فائق آمده و بتواند با مسئله روبه رو شده و درمان را آغاز کند.
وی اظهار کرد: خیلی از سرطان ها با شیمی درمانی و درمان های دیگر قابل علاج است و ممکن است بیمار مدتی رنج درمان ها را تحمل کند اما بعد از چند ماه سرطان کاملا علاج می شود لذا باید زودتر بر استرس غلبه و درمان را آغاز کرد.
پورحسینی در ادامه درباره مصرف مکمل ها بیان کرد: اگر کسی ویتامین خاصی از جمله ویتامین D یا ماده مغذی در بدنش کم باشد مستعد ابتلاء به کرونا هست اما زیاد بودن ویتامین D نیز مضر است و از بدن دفع نمی شود لذا توصیه به همه مبنی بر استفاده از ویتامین D توصیه خوبی نیست.
این متخصص داخلی تصریح کرد: هیچگونه ضرری برای زینک، ویتامین های گروه B و فولیک اسید متصور نیستیم و در صورتی که بیش از نیاز به بدن وارد شود، دفع می شود و استفاده از آنها مشکلی ندارد و از سوی دیگر مشخص نیست کسی که آنها را استفاده کند مبتلا به کرونا نشود.
این فوق تخصص بیماری های خون و آنکولوژی اظهار کرد: استفاده از ویتامین های گروه B و C بلامانع است و کسی که کمبود ویتامین D دارد، توصیه به استفاده از مکمل های ویتامینی می شود.
وی درباره مراجعه بیماران سرطانی به پزشک در ایام شیوع کرونا گفت: بخش قابل توجهی از بیماران سرطانی، سال های قبل بیماری آنها علاج شده و قبلا هر شش ماه و یک سال برای چکاپ مراجعه می کردند که اکنون توصیه می شود مراجعه نکنند مگر اینکه علامتی داشته باشند.
این استادیار گروه خون و تکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: کسانی که در حال دریافت درمان هستند لازم است در موعد مقرر به پزشک مراجعه کرده و کسانی که شیمی درمانی می شوند، نباید درمانشان حتی یک روز جابه جا شود.
دیدگاه تان را بنویسید