ساعت ۱۹:۴۳ امشب پنجشنبه ۸ آبان ماه سیاره سرخ بهرام (Mars - مریخ)، در شمال ماه قرار می‌گیرد و این دو با یکدیگر در مقارنه قرار می‌گیرند.

جی پلاس،  ساعت ۱۹:۴۳ امشب پنجشنبه ۸ آبان ماه سال ۱۳۹۹، سیاره سرخ بهرام (Mars - مریخ)، در شمال ماه قرار می‌گیرد و این اجرام با جدایی ۳ درجه نسبت به یکدیگر هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ هر چند که نور زیاد ماه مزاحم مشاهده این شب نشینی آسمانی است. ماه و بهرام در این زمان در زمینه صورت فلکى ماهی‌ها (حوت و یا Pisces) بر فراز افق شرقی آسمان قرار دارند.

سیاره بهرام یا مریخ چهارمین سیاره در سامانه خورشیدی است که در مداری طولانی‌تر و با سرعتی کمتر از زمین به دور خورشید می‌چرخد. هر یک بار گردش این سیاره به دور خورشید معادل ۶۸۷ شبانه‌روز زمین به درازا می‌کشد و طول شب و روز نیز از کره زمین کمی طولانی‌تر است.

سیاره بهرام بر خلاف دو سیاره تیر و ناهید دو قمر به نام‌های «فوبوس» و «دیموس» دارد که البته شکل کروی منظمی ندارند. جو این سیاره سرخ‌فام است و در آسمان شب از زمین نیز سرخی آن دیده می‌شود.

یکی از مشکلات سیاره بهرام برای پذیرش حیات و انسان اختلاف دمایی شدید آن است، به گونه‌ای که در گرم‌ترین ساعت به ۲۶ درجه سانتی‌گراد و در سردترین ساعات یعنی قبل از سر زدن آفتاب تا منهای ۱۱۱ درجه سانتی‌گراد می‌رسد که این اختلاف فاحش برای حیات مضر است.

نوری که از خورشید به مریخ می‌رسد نصف نوری است که زمین دریافت می‌کند، اما روز مریخی چهل دقیقه طولانی‌تر از روز زمینی است؛ بنابراین شرایط از نظر نور تقریباً مثل زمستان زمین است و به این دلیل امکان رشد گیاهان در شرایط گلخانه‌ای در مریخ وجود دارد.

مریخ، سیاره سرخ رنگ منظومه شمسی، یک دوم زمین قطر دارد و مساحت سطح آن برابر با مساحت خشکی‌های روی زمین است. همانند زمین، یخ‌های قطبی، دره‌های عمیق،  کوه،  غبار،  توفان و فصل دارد. در دشت‌های آن مانند ماه، گودال‌هایی برآمده از برخورد سنگ‌های آسمانی دیده می‌شود. با وجود اندازه کوچکش، بلندترین قله منظومه شمسی یعنی کوه المپوس و بزرگ‌ترین دره منظومه شمسی در این سیاره پیدا شده‌است.

مقارنه چیست؟  

بر یک خط شدن ظاهری خورشید زمین و یکی از سیارات را مقارنه گویند. اگر این سیاره بین زمین و خورشید قرار گیرد مقارنه داخلی رخ می‌دهد و اگر خورشید بین زمین و سیاره مورد نظر قرار گیرد مقارنه خارجی رخ خواهد داد. مقارنه داخلی تنها برای سیارات داخلی همچون زهره و عطارد اتفاق می افتد.

زمانی که زمین در مدار خودش بین خورشید و سیاره‌ای قرار بگیرد اصطلاحا میگوییم مقابله رخ داده است. این حالت تنها برای سیاراتی اتفاق می افتد که از سیاره زمین نسبت به خورشید دورتر اند. مانند سیاره مریخ و مشتری و... البته برای سیارات دور از خورشید مانند مریخ و مشتری و ... هم مقابله وجود دارد و این حالت برای مواقعی است که خورشید بین زمین و این سیارات قرار گرفته باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1479276
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.