به گفته مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اخباری مبنی بر نامناسب بودن محل نگهداری نادیا، خرس آسیایی مشهور استان در باغ وحش چاه نیمه شهرستان زهک در فضای مجازی منتشر شده بود که بلافاصله کارشناسان ادارهکل به محل اعزام و با هماهنگی دانشگاه زابل این خرس به مکان جدیدی منتقل شد.
جی پلاس، وحید پورمردان اظهار داشت: این خرس در مرکز نگهداری حیوانات در محل چاه نیمههای شهرستان زهک متعلق به دانشگاه زابل با نظارت دامپزشکی نگهداری میشده است.
ایرنا نوشت، وی بیان کرد: این توله خرس آسیایی از سال ۱۳۸۶ در باغ وحش چاه نیمههای شهرستان زهک نگهداری و به طور دائم از لحاظ شرایط تغذیهای، رشد و رفتارشناسی مورد بررسی قرار میگرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: «نادیا»توله خرس سیاه آسیایی که ۱۳ سال قبل توسط یکی از دوستداران محیط زیست در طبیعت بلوچستان پیدا و به محیط زیست تحویل داده شده بود هماینک در شرایط خوب و مناسبی بسر میبرد.
وی بیان کرد: بر اساس مذاکرات و مکاتبات انجام شده پیگیر استاندارد سازی محل نگهداری «نادیا» طبق آخرین دستورالعمل ابلاغی از سازمان حفاظت محیط زیست تا حصول نتیجه خواهیم بود.
خرس سیاه بلوچی که در زبان مردم بلوچ سیستان و بلوچستان با نامهای "مَم" و "هرس" شناخته شده یکی از شاخص ترین گونه های زیبا و نادر حیات وحش در شهرستان نیکشهر است که از قرنها پیش تاکنون در این منطقه از ایران زندگی میکند و جثه متوسط در بین گونه های دیگر خرس ها دارد و طول بدن این جانور با توجه به شرایط محیطی و نوع تغذیه متغیر بوده و از ۱۳۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر است.
خرس سیاه بلوچی بر خلاف دیگر همنوعان خود خواب زمستانی ندارد و با جثه ای کوچکتر از خرس قهوهای دارای گوشهایی به نسبت بزرگتر، موهای بلند و سیاه داشته و در وسط سینه لکه سفیدی به شکل ۷ دارد.
خرس سیاه آسیایی یکی از هشت گونه خرس دنیا است که فقط در قاره آسیا از ژاپن تا ایران پراکندگی دارد.