فوت و فن های داشتن ناخن های سالم

داشتن ناخن های زیبا و سالم نیازمند مانیکور کردن دائمی نیست، می توان با ترفندهایی ساده ناخن هایی سالم و زیبا داشت.

لینک کوتاه کپی شد
به گزارش جی پلاس، همیشه وقتی صحبت از ناخن سالم می‌شود همه فکر می‌کنند باید حتما ناخن‌های مانیکور شده را نشان بدهند؛ در صورتی‌ که اگر به ‌صورت مداوم و روزانه به ناخن‌ها رسیدگی کنیم نیازی به مانیکور یا روش‌های دیگر نیست. در ادامه همراه ما باشید با نکات کاربردی و خانگی برای داشتن ناخن‌های سالم و زیبا.

 

   نشانه‌های ناخن‌های سالم

  •   رنگ ناخن باید صورتی مایل به سفید باشد.
  •   پوسته‌ داشته باشد (پوسته‌ها نشانه سالم بودن ناخن‌ها هستند؛ پس آن‌ها را نکنید).
  •   ناخن‌ها و سر سفید آن‌ها هم‌اندازه هستند.
  •   قسمت هلالی‌شکل (معروف به هلالچه) در پایه ناخن‌ها قرار دارد.

 

نشانه‌های ناخن‌های ناسالم

  •  ناخن‌های نیمه‌شکسته یا پوسته‌شده که می‌تواند ناشی از خشکی یا کمبود ویتامین باشد.
  •  نقاط سفید کوچک که معمولا نشان‌دهنده این هستند که ناخن‌های‌تان را می‌جوید یا بیش از اندازه لاک می‌زنید.
  •  شیارهای افقی که ممکن است ناشی از استرس، تب بالا یا فشاردادن ناخن‌ها باشد.
  •  پوست قرمز و ملتهب اطراف ناخن‌ها که می‌تواند به ‌دلیل کندن یا جویدن پوست اطراف ریشه ناخن رخ دهد.
  •   ناخن‌های قاشقی که می‌تواند نشانه کمبود آهن یا کم خونی باشد.

 

  ۸ نکته بهداشتی ناخن ها 

۱. دستان‌تان را خیلی تمیز نگه دارید

قبل از هرکاری باید مطمئن شوید ناخن‌های‌تان تمیز و بدون میکروب باشند. هر روز باید ناخن‌های‌تان را تمیز بشویید و خشک کنید تا محل تجمع هیچ‌گونه میکروب و باکتری نشود. می‌توانید برای تمیز کردن ناخن‌ها از یک مسواک و مقداری مایع شست‌و‌شو استفاده کنید. این کار باعث می‌شود هم آلودگی‌ها تمیز شود و هم پوست‌های مرده را از بین می‌برد.  

۲. با ناخن‌های‌تان با ملایمت رفتار کنید

ناخن‌ها بسیار حساس هستند و برای این‌که دچار عفونت نشوند باید با آرامش با آن‌ها برخورد شود. نکته بعدی این است که حتما برای این ‌که ناخن‌ها دچار شکنندگی نشوند باید از مرطوب کننده استفاده کنید. مورد بعدی درباره استفاده از سوهان ناخن است. نباید بیش از اندازه از سوهان ناخن استفاده کرد چون باعث جدا شدن ناخن از بستر آن می‌شود. 

۳. ناخن‌‌ها را به‌ شکل مرتب کوتاه کنید

برای سلامت ناخن‌ها باید به صورت مرتب آن‌ها را کوتاه کنید.نکته بعدی این‌که همیشه یک سوهان ناخن همراه خودتان داشته باشید تا اگر ناخن‌تان شکست بتوانید آن را سوهان بکشید و برای این کار بهتر است از سوهان شیشه‌ای استفاده کنید. چون سوهان‌های شیشه‌ای لبه‌های ناخن را نرم‌تر می‌کنند و می‌توانند برای قسمت‌های شکسته و ضعیف‌تر ناخن استفاده شوند.بهتر است سوهان را به آرامی در یک جهت بزنید؛ در غیر این صورت، ناخن ضعیف  می شود  و قبل از موعد می شکند.

۴. مراقبت از وسایلی که با ناخن در ارتباط هستند

برای رعایت بهداشت ناخن لازم است وسایلی را هم که برای بهداشت و مراقبت از ناخن مثل ناخن‌گیر و سوهان ناخن استفاده می کنید تمیز و بهداشتی نگهداری کنید؛ همیشه قبل از استفاده خوب آن‌ها را با آب و صابون بشویید و با الکل ضدعفونی کنید تا عاری از هر گونه میکروب و باکتری باشد.

۵. پوست اطراف ناخن را نکنید

پوست اطراف ناخن وظیفه مهمی دارد. این پوست‌ها ناخن را در بسترش محکم نگه می‌دارند. پس وقتی آن‌ها را می‌کنید، مهره محافظ ناخن‌ها را حذف می‌کنید و درنتیجه، ناخن‌های‌تان را درمقابل باکتری و عفونت‌ آسیب‌پذیر می‌کنید.

۶. استفاده از دستکش

هنگام ظرف شستن و کارهایی مثل کاشت گل و گیاه یا هرکاری که با مواد شیمیایی سر و کار دارید حتما از دستکش استفاده کنید. چون برخورد هرگونه مواد شیمیایی با دست و ناخن و آب داغ باعث سست شدن ناخن می‌شود.

۷. اجتناب از استون

همیشه لاک پاکن‌هایی را انتخاب کنید که استون نداشته باشند. استون روی ناخن‌ها و پوست سخت می شود و ناخن ها بسیار آسیب پذیر می‌شوند.

۸. استفاده از ژل و اکریلیک ممنوع

ژل و اکریلیک بدون شک فوق العاده زیباست  اما متاسفانه باعث آسیب شدید به ناخن می‌شود. در صورت امکان از آن‌ها اجتناب کنید. پودر اکریلیک حاوی مواد شیمیایی زیادی است و ناخن‌ها را می‌سوزاند و باعث می‌شود که در آن‌ها فرو رفتگی ایجاد شود. مکانیزم خشک کردن در مانیکور ژل باعث ایجاد آسیب به پوست اطراف ناخن می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید