راه هایی برای شادزیستن افراد مبتلا به افسردگی

این که اتفاقات خوب و بد را چه طور درک کنیم، به حال روحی خودمان بستگی دارد، اگر با افسردگی به زندگی ادامه دهیم فرصت خوشبختی را از خودمان می گیریم.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، اگر حالمان خوب باشد اتفاقات بیرونی را خوشایند درک می‌کنیم و به دنبال نکته‌های منفی نمی‌گردیم؛ ولی اگر حالمان خوب نباشد، تنها نکته‌های منفی هستند که به چشممان می‌آیند و پر رنگ‌تر جلوه می‌کنند. بنابراین زندگی کردن با بیماری افسردگی که ذهن بیمار به طور کلی حول افکار منفی می‌گردد، زندگی را بسیار دشوار می‌کند. برای افرادی که به بیماری افسردگی دچار هستند کارهای ساده مانند، ارتباط برقرار کردن با دیگران، سرکار رفتن و از رختخواب بیرون آمدن می‌تواند بسیار سخت باشد.

برای زندگی راحت‌تر با بیماری افسردگی، در ادامه راه‌کارهایی را پیشنهاد می‌دهیم که می‌توانید اثرات منفی افسردگی را در زندگی خود کمتر کنید و به مرور زمان بر روند درمان قدمی مثبت بردارید.

 

 

۱. شبکه روابط عمیق

به این نکته دقت کنید که روابط شبکه‌های اجتماعی از جنس سطحی و کوتاه مدت هستند که اغلب به جای حال خوب، به ما حال بد می‌دهند. دوری از روابط مجازی کار آسانی نیست؛ اما می‌توانیم آنها را کنترل کنیم، بیش از ۳۰ دقیقه در روز برایش وقت نگذاریم. بهتر است روابط واقعی را جایگزین کنیم. نیازی نیست ۱۰ دوست داشته باشیم و سالانه هیچ کدام را نبینیم. اگر ما ۲ دوست صمیمی داشته باشیم و حداقل هفته‌ای یکبار ملاقات کنیم قطعا حال بهتری خواهیم داشت.

 

۲. کاهش استرس

استرس، ما را دچار تشویش و پراکندگی افکار می‌کند. بهتر است راه‌های کاهش استرس را در ادامه یاد بگیریم و از عوامل و شرایطی که استرس ایجاد می‌کند فاصله بگیریم. راه‌های پیشنهادی کاهش استرس شامل گوش دادن موسیقی کلاسیک بدون کلام، رنگ‌آمیزی، تجسم رویاها، نوشتن یادداشت، فیلم دیدن و قدم زدن است.

 

۳. الگوی خواب معین

ساعات خواب خود را این گونه تنظیم کنید: هر فرد بالغی روزانه بین  ۶ تا ۷ ساعت خواب نیاز دارد. این تایم را در روز برای خود مشخص کنید. می‌توانید 7 ساعت کامل خواب داشته باشید یا اینکه برای مثال از (ساعت۱۲ تا ۶ صبح) و (۱ ساعت بعد از ظهر) بخوابید.

 

 

۴. بهبود عادات خوراکی

به خوراک و مواد غذایی خود اهمیت دهید و غذاهای جدید را امتحان کنید. گاهی اوقات با مواد غذایی ثابت می‌توانید طعم‌های متنوع‌تری را کشف کنید. از خواص مواد غذایی آگاه باشید و در این‌باره مطالعه کنید. از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید و به اندازه کافی آب بنوشید. آشپزی کردن را نیز روزانه تکرار کنید و خلاقیت خود را زنده نگه‌دارید.

 

۵. یادگیری کنترل افکار منفی

افکار منفی ما را در خود غرق و درگیر می‌کنند بهتر است بدانیم چگونه باید با آنها کنار بیاییم. هر گاه افکار ناخوشایند به سرمان زد، از خود بپرسیم آیا در حال حاضر کاری از دستمان بر می‌آید؟ اگر جواب بله بود به آن فکر کنیم و اگر نه بود بهتر است خودمان را متقاعد کنیم که با فکر کردن به نمی‌توانیم کمکی به خود و دیگران کنیم. می‌توانید از نکات ذکر شده در شماره ۲ کمک بگیرید.

 

۶. انحراف ذهن از دلیل افسردگی

ذهن خود را از موضوعاتی که ما را گیر می‌اندازند و در آخر حالمان را بد می‌کنند منحرف کنیم. اگر به اتفاق بدی فکر می‌کنیم که نقظه ضعف ماست، آن اتفاق را با تمام جزییات در انواع بدتر برای خودمان بازسازی کنیم. این کار باعث می‌شود ما با اجزای آن واقعه بیشتر برخورد داشته باشیم و ذهن پس از چند خلق ماجرا به اجزا و جزییات آن عادت کرده و واکنش‌های احساسی کمتری نشان دهد.

 

۷. انجام کارهای خانه

افرادی که افسردگی دارند به علت اثرات فیزیکی این بیماری و احساس خستگی دائم، به راحتی نمی‌توانند کارهای خانه را انجام دهند؛ اما گاهی اوقات نیاز داریم که کارهای به اصطلاح یدی و عملی را انجام دهیم تا افکار خود را خالی و تقویت کنیم. راه پیشنهادی این است که برای خود از کارهای روتین و روزمره لیستی تهیه کنیم و آنها را انجام دهیم. خود را موظف کنیم که حتی یک یا ۲ کار را در روز انجام دهیم.

 

۸. تهیه جدول انگیزشی

در خود و اطراف خود جستوجو کنید و لیستی از کارهایی که شما را به وجد می‌آورند تهیه کنید. آن را در دسترس نگه دارید و زمان‌هایی که برای ادامه‌‎ی کار، نیاز به انگیزه و انرژی دارید از این جدول برای بازیابی نیروی خود استفاده کنید.

دیدگاه تان را بنویسید