رابطه مستقیم خطر مرگ کرونا با هورمون استرس

به گفته محققان کسانی که سطح کورتیزول بالایی دارند بیشتر از سایر بیماران مبتلا به کرونا، در معرض خطر مرگ قرار دارند.

لینک کوتاه کپی شد

 

پژوهشگران اخیرا اظهار کرده‌اند بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که دارای سطح کورتیزول بالایی هستند، بیشتر از سایر بیمارانی که به این بیماری مبتلا نیستند، در معرض خطر مرگ قرار دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست ، این تحقیق که توسط "والجیت دیلو" (Waljit Dhillo)، استاد "موسسه ملی تحقیقات بهداشت" (NIHR) و مشاور غدد درون‌ریز امپریال کالج لندن انجام شد، نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که سطح بسیار بالایی از هورمون استرس کورتیزول در خونشان دارند، بدنشان زودتر از سایرین رو به زوال رفته و بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

تحقیقات نشان داده است که سطح کورتیزول نشانگری برای شدت بیماری است. دانشمندان هشدار دادند که می‌توان از آن نشانه برای شناسایی بیمارانی که احتمالاً نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند، استفاده کرد. سطح کورتیزول ما هنگامی‌که سالم و در حالت استراحت هستیم، ۱۰۰-۲۰۰ نانومتر در لیتر و هنگام خواب تقریبا صفر است.

در این مطالعه پژوهشگران ۵۳۵ بیمار که ۴۰۳ نفر از آنها مبتلا به کووید-۱۹ بودند را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند سطح کورتیزول در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به طور قابل توجهی بالاتر از دیگر بیمارانی که به این بیماری مبتلا نبودند، بود. در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بیمارانی که سطح کورتیزول پایه آنها ۷۴۴ یا کمتر بود، به طور متوسط میزان بقای آنها بیشتر از کسانی بود که سطح کورتیزول آنها بالای ۷۴۴ بود.

دیدگاه تان را بنویسید