انجام روزانه ۱۰ هزار آزمایش کرونا در کشور
رییس انستیتوپاستور ایران گفت: با اقدامات انجام گرفته توان انجام روزانه ۱۰ هزار آزمایش کرونا در کشور وجود دارد درحالی که در آمریکا که کشوری پیشرفته محسوب میشود، توان روزانه فقط هفت هزار آزمایش .جود دارد. و به همین خاطر سخت کوشی و ایثار کارکنان درمان و پاراکلینیک موجب شد که امکان توانمندی در کشور مان حاصل شود.
به گزارش جی پلاس، دکتر علیرضا بیگلری شامگاه یکشنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد با بیان اینکه این توانمندی با سخت کوشی و ایثار کارکنان درمان و پاراکلینیک کشور ایجاد شد افزود: انستیتوپاستور ایران همواره یار دیرین روزهای سخت در کشورمان بوده و طی یک قرن گذشته در مبارزه با بیماری ها در نوک پیکان قرار داشته و توانسته بسیاری از بیماری های همه گیر از قبیل طاعون، وبا، آبله و دهها بیماری دیگر را کنترل و ریشهکن کند این بار هم حدود ۲ ماه قبل از اینکه موارد بیماری در ایران آغاز و شناخته شود، طراحی کیت های آزمایشگاهی را آغاز کرد.
وی اضافه کرد: اینکه بدانیم چه نوع آزمایشی انجام بدهیم مهم بود به دلیل آنکه آزمایشهای هر کشوری باید با شرایط آن کشور تناسب داشته باشد تا عملیاتی و قابل اجرا شود.
این مسؤول ادامه داد: از همان شروع بیماری کرونا، آمادگی برای راه اندازی آزمایشگاه کرونا وجود داشت که اولین آنها در قم و اراک ۲ شهری که موارد اولیه بیماری در آنها ظهور و بروز کرد، راه اندازی شد.
بیگلری افزود: این مرکز در مبارزه با بیماری کرونا در ۲ راستا شروع به حرکت کرد و ظرفیت تشخیص در انستیتوپاستور افزایش یافت بهطوریکه در مرحله اول فقط امکان روزانه ۶۰ آزمایش وجود داشت که این ظرفیت به تدریج تا ۳۰ برابر افزایش پیدا کرد.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر با کارهای انجام گرفته این ظرفیت به حدود ۲ هزار آزمایش در روز رسیده که عدد خیلی بزرگی است که حتی دانشگاه استنفورد تست روزانه یک هزار مورد را هدفگذاری کرده بود در حالی که کشورمان در کمتر از ۲ هفته توانست به میزان یاد شده در انستیتو پاستور برسد.
رییس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: بر این اساس برای انجام بهینه کارها، ۵۶ آزمایشگاه کرونا در اقصی نقاط کشور راهاندازی و وسایل اختصاصی مهم نیز در اختیار آنها قرار داده شد، بطوریکه اکنون به صورت یک شبکه قوی و منسجم عمل میکند.
وی اضافه کرد: هم اکنون در شهرهای تبریز، اصفهان، شیراز، زاهدان، زنجان، تهران این نوع آزمایش به صورت شبکه ای منظم انجام میشود که این کار مورد تحسین کارشناسان سازمان بهداشت جهانی نیز قرار گرفته است.
بیگلری افزود: در زمان حاضر یک شبکه منسجم آزمایشگاهی در کشور وجود دارد و با توجه به هدف گذاری ها این تعداد افزایش خواهد یافت و به عبارتی دیگر ظرفیت روزانه تست این بیماری حداقل به ۲ یا ۳ برابر خواهد رسید که در این راستا به کیت های بیشتری نیاز داریم.
رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: تا کنون کیت هایی تشخیص بیماری کرونا، بیشتر اهدایی بودند و اجزا آنها از کشورهای دیگر خریداری شده اما با فراخوانی که داده شد بیش از ۵۳ شرکت فناور اعلام آمادگی و از بین آنها ۲ شرکت تاییدیه لازم را دریافت کردند که میتوانند روزانه تعداد زیادی کیت تحویل دهند.
وی یادآوری کرد: در خصوص ساخت کیت پس از ارزیابی هایی که انجام گرفت ۲ شرکت دیگر هم با برطرف کردن نواقصی که دارند تا ۲ هفته دیگر کیت هایی را به مقدار کافی در کشور عرضه خواهند کرد.
بیگلری با اشاره به اینکه با بروز بیماری کرونا در کشور و در بطن این تهدید ۲ فرصت ایجاد شد افزود: یکی اینکه شبکه قوی و منسجم آزمایشگاهی مولکولی در اقصی نقاط کشور شکل گرفت و دیگری اینکه تولید کیت هایی که واقعا جرات و جسارت میخواست، در کشور رقم خورد و این مهم مدیون دانشمندان و فناوران جوان کشورمان است که واقعا افتخار آفریدند.
رییس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در ارتباط با تامین کیت های تشخصی کرونا نیز ادامه داد: با تلاش های انجام گرفته کیت های موجود نیاز کشور را برای ماه ها و هفته های آتی تامین می کند که علاوه بر آن طی چهار هفته آینده کیت های تولید داخل وارد چرخه مصرف خواهد شد که بطور کامل وضعیت با ثباتتری خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در ارتباط با مطالب ارائه شده در فضای مجازی درخصوص گروه های خونی و میزان مقاومت افراد به این نوع بیماری نیز باید گفت که نمی توان به این موضوع به طور کامل استناد کرد.
بیگلری افزود: هم اکنون هیچ نمونه آزمایشگاهی پشت نوبتی وجود ندارد و ۷۰ تیم آزمایشگاهی وظیفه پاسخگویی به آزمایشهای افراد مشکوک را برعهده دارند.
به گفته وی، انستیتو پاستور وظایف دیگری از قبیل آموزش به آزمایشگاه های جدید را برعهده دارد که با دقت کنترل می شوند و مهمتر از این توزیع و تقسیم مواد لازم بین استان ها را بخوبی انجام می دهد.
کنترل بیماری به رفتار مردم بستگی دارد
رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه کنترل بیماری کرونا به نحوه رفتار مردم بستگی دارد افزود: ۲ هفته تعطیلات نوروزی فرصت طلایی است که همکاری مردم و ماندن آنان در خانه و پرهیز از اجتماعات می تواند به کاهش موج بیماری در کشور منجر شود، در غیر این صورت تا پایان اردیبهشت تداوم خواهد داشت.
این مسؤول با اشاره به دست ساز بودن ویروس کرونا نیز ادامه داد: در زمان حاضر انستیتو پاستور ایران بر ژنوم ویروس کرونا کار می کند که همانند ویروس ووهان چین بوده و در این میان نکته با اهمیت بررسی و مطالعات ژنوم ویروس در داخل کشور به لحاظ جغرافیایی و تغییرات احتمالی آن مورد توجه قرار گرفته است.
بیگلری افزود: نمی توان با قاطعیت گفت این ویروس طبیعی و یا غیر طبیعی است چرا که این موضوع به بررسی بیشتری نیاز دارد و ازطرفی این رخداد درس بزرگتری برای جامعه داشت و اینکه کشورمان باید برای هر اتفاقی آماده باشد چرا که تکنولوژی بیمار ی ها متفاوت شده و این زنگ خطری برای رویارویی با بیوتروریسم است.
این مسؤول در ارتباط با ساخت واکسن این نوع ویروس نیز گفت: کرونا یکی از ناشناخته ترین ویروس ها در جهان به شمار می رود که اکنون بسیاری از کشورها همانند چین، کره جنوبی و آمریکا برای ساخت واکسن آن اقدام کرده اند و در ۱۰۰ سال گذشته چنین بیماری حادی وجود نداشت.
وی اضافه کرد: هم اکنون همت اصلی کشورهای دنیا برای خروج از وضعیت فعلی ساخت واکسن مورد نیاز است که در زمان حاضر کشور چین نیز کارهای انجام داده که برای اثر بخشی و تاثیر آن باید منتظر ماند.
بیگلری افزود: انستیتو پاستور ایران نیز یکی از اعضای شبکه جهانی است که ساخت واکسن را آغاز کرده و به دلیل آنکه شناخت کاملی از این ویروس وجود ندارد این روند به مراتب طولانی تر خواهد بود وحتی در صورت تولید واکسن و ورود آن به بازار جهانی کارآیی ۱۰۰ درصدی را نخواهد داشت تا اینکه به مرور زمان واکسن های موثرتری تولید شود.
وی اضافه کرد: داروی کاملا موثری برای درمان وویروس وجود ندارد و اغلب درمان در ایران حفاظتی و نگهدارنده است و اصل مهم این است که مردم مبتلا نشوند و در واقع زنجیره بیماری قطع شود که این روند موجب می شود سیستم های درمانی تاب آوری بیشتری داشته باشند.
وی اظهار داشت: زیرساخت های درمانی کشورمان قابل قبول است و در این میان کادر بهداشتی با فداکاری بی نظیری در حال انجام وظیفه هستند و به این مهم باید توجه داشت که کشورمان با وجود تحریم در حال درمان بیماران است درحالی که کشورهای دیگر چنین وضعیتی ندارند.
بیگلری افزود: مستندترین و معتبرترین داروی مورد استفاده برای این بیماری متعلق به کشور چین است که اعلام کرده با مکانیزمی که دارد بر ویروس همخوانی داشته و به احتمال زیاد همین دارو طی هفته های آتی وارد کشورمان شود که بلافاصله کار آزمایی بالینی آن انجام می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: باید روحیه همبستگی اجتماعی ایجاد و توجیه مردم و آموزش ها برای بروز چنین وقایعی انجام گیرد و در این میان بسیاری از جوانان مدعی اند به چنین بیماری مبتلا نمی شوند که باور غلطی است و وقایع اخیر ۱۰ ساله نشان داده چنین بیماری هایی تکرار خواهد شد.
به گفته این مسؤول، انستیتوپاستور ایران در ۲ مکان کشور ۲ شعبه دارد یکی در روستای اکنلو در استان همدان که کانون آموزش بیماریهای منتقله از جوندگان است که سازمان جهانی بهداشت اقدامات خود را در این مکان انجام میدهند و برای آموزش کارکنان هرسال، دهها نفر از دهها کشور حضور می یابند و آموزش می بینند و دیگری یک پژوهشکده هم در شمال کشور در آمل واقع شده که به بیماری های محیطی میپردازد.
دیدگاه تان را بنویسید