علت جذب این تعداد بازیکنان خارجی در استقلال و پرسپولیس چیست؟
سرخابیهای پایتخت؛ ایستگاهی برای کسب درآمد!
تیمهای استقلال و پرسپولیس هر فصل مبالغ زیادی را صرف خرید بازیکنان خارجی میکنند. بازیکنانی که بسیاری از آنها کیفیت فنی بالایی هم ندارند و بدون تاثیرگذاری خاصی از این تیمها جدا میشوند.
به گزارش جی پلاس؛ از ابتدای سال 80 و با حرفهای شدن لیگ برتر، پای بازیکنان خارجی هم به فوتبال ایران باز شد و تیمهای مختلف اقدام به عقد قرارداد با نفرات خارجی میکردند. این روند با شروع دهه 90 شدت بیشتری به خود گرفت و هر سال شاهد ورود بازیکنان خارجی زیادی به کشورمان هستیم. اتفاقی که در دو تیم پرطرفدار استقلال و پرسپولیس شدت بیشتری داشته و سرخابیهای پایتخت هر فصل معمولا 3 یا 4 بازیکن خارجی در ترکیب خود دارند.
مشکل اما از جایی آغاز میشود که تیمهای استقلال و پرسپولیس این روزها با مشکلات مالی فراوانی دست و پنجه نرم میکنند و در پرداخت هزینههای خرید بازیکنان خارجی خود هم دچار مشکل هستند، اقدام به جذب بازیکنان خارجی میکنند و بسیاری از این بازیکنان که بعضا کیفیت فنی بالایی هم ندارند پس از ترک ایران برای دریافت مطالبات خود دست به دامان فیفا میشوند. اتفاقی که این دو باشگاه را با مشکلات زیادی مواجه کرده جریمههای سنگینی را برای فوتبال ما به همراه داشته است. مثلا بازیکنی مانند عادل شیحی که سر جمع ده بازی هم برای استقلال انجام نداد با شکایت علیه این تیم پنجره نقل و انتقالات آبیها را بست و مشکلات زیادی را به وجود آورد یا رافائل که در لیگ هفتم باعث شد شش امتیاز از پرسپولیس کم شود و قهرمانی این تیم به خطر بیفتد.
فصل گذشته استقلال در مجموع با شش بازیکن خارجی قرارداد بست که از میان آنها فقط آیاندا پاتوسی توانست عملکرد خوبی داشته باشد و بقیه نفرات انتظارات را برآورده نکردند و خیلی زود از جمع آبیها جدا شدند. استقلال در نقل و انتقالات نیم فصل سال قبل در شرایطی که نفراتی چون صیادمنش، تبریزی و روحالله باقری را در اختیار داشت، دو مهاجم دیگر یعنی ایسما و منشا را هم جذب کرد که این دو نفر روی هم تنها 4 گل برای آبیها به ثمر رساندند و همین حالا این تیم با پرونده شکایت آنها هم درگیر است. این اتفاق در حالی رخ داد که باشگاه استقلال در دو فصل اخیر از داشتن یک زمین تمرین باکیفیت هم محروم بوده و این مشکل پیش از چند بازی حساس مانند دربی برگشت سال قبل که به نوعی تکلیف قهرمان لیگ را هم مشخص میکرد، باعث شد آبیها نتوانند به خوبی خود را آماده بازی کنند و این فصل هم بارها صدای استراماچونی و مجیدی را درآورده است و مدیران وقت استقلال میتوانستند به جای جذب دو مهاجم، بودجه لازم برای حداقل یکی از آنها صرف فراهم کردن یک زمین تمرینی کنند. استقلال در حال حاضر به جز منشا و ایسما باید مبلغی را هم به سرور جپاروف پرداخت کند و پس از آن هم در انتظار شکایت وینفرد شفر و استراماچونی باشد.
در پرسپولیس هم اوضاع تفاوت چنانی ندارد و این تیم در سالهای اخیر با پروندههای زیادی مواجه بوده است. قرمزها فصل قبل در مجموع چهار بازیکن خارجی داشتند که از آن جمع تنها رادوشویچ و رسن در این تیم حضور دارند و مدیران این تیم اکنون باید به بازیکنی چون بودیمیر مبلغ 475 هزار یورو پرداخت کند. بازیکنی که در زمان حضورش در پرسپولیس عملکردی متوسط داشت در کشورش دستمزدی به مراتب کمتر از آنچه مدیران سخاوتمند پرسپولیس برایش در نظر گرفتند را دریافت میکند. پرسپولیس علاوه بر بودیمیر به نیلسون، کالدرون و برانکو هم بدهکار است و مدیران این تیم باید منتظر احکام این نفرات هم باشد.
با وجود تمام این هزینههای بیهوده در این فصل هم شاهد تغییر رویه نبودهایم و مدیران دو باشگاه سرخابی به صورت عجیبی در شرایط فعلی به دنبال خرید بازیکنان خارجی هستند. پرسپولیس بعد از شاهکار جونیور، در نقل و انتقالات نیم فصل با اوساگوانا و استوکس قرارداد امضا کرد که اولی عملکرد متوسطی داشته و حواشی استوکس هم که دیگر از کسی پنهان نیست. بازیکنی که همگان درباره او هشدارهای لازم را به مدیران پرسپولیس داده بودند ولی انصاریفرد به سابقه بد استوکس توجهی نداشت و با خرید او پرسپولیس را درگیر مشکلی بزرگ کرده است. در میان خریدهای خارجی پرسپولیس در چند سال اخیر فقط بشار رسن، رادوشویچ و تاحدودی منشا توانستهاند موثر عمل کنند و بقیه نفرات بدون کارایی خاصی جدا شدهاند. استقلال هم بعد از قطع همکاری با خارجیهای قبلی خود در این فصل سه بازیکن جدید به خدمت گرفته است. در میان خریدهای استقلال دیاباته عملکرد درخشانی داشته و میلیچ هم قابل قبول ظاهر شده ولی نیکولای بودوروف هنوز نتوانسته در این تیم جا بیفتد و احتمالا با بازگشت نفرات مصدوم به ترکیب استقلال نیمکت نشین خواهد شد.
حضور نفرات خارجی علاوه بر مشکلات مالی که در سرخابیهای پایتخت به وجود میآورد باعث برخی نارضایتیها در میان بازیکنان دو تیم هم شده است. این نفرات معمولا قراردادهای دلاری میبندند که از دستمزد بازیکنان ایرانی بسیار بالاتر است و همین موضوع گلایههای بازیکنان ایرانی را در پی داشته است. ماجراهای رختکن استقلال بین دو نیمه دربی برگشت سال قبل هم ریشه در این موضوع داشت و این فصل هم برخی بازیکنان ایرانی دو تیم از آمدن بازیکنان خارجی با مبالغ گزاف چندان راضی نیستند.
دیدگاه تان را بنویسید