با توجه به اینکه اغلب مسافران نوروزی؛ شهر‌های شمالی و غربی کشور را برای گذراندن اوقات فراغت خود در تعطیلات نوروز انتخاب کرده و احتمال بارش برف، باران و مه گرفتگی در این مناطق وجود دارد؛ ما در ادامه شما را برای رانندگی در شرایط مذکور آماده خواهیم کرد.

به گزارش جی پلاس، نوروز و سفرهایش نزدیک بوده و بسیاری از ما خودروی شخصی را وسیله‌ای مناسب و شاید ارزان قیمت برای گردش و تفریح در ایام تعطیلات می‌دانیم؛ بنابراین با خانواده و دوستان خود همراه شده و دل را به جاده‌ها و بزرگراه‌های مختلف کشور سپرده و به سمت مقاصد مورد نظر خود حرکت می‌کنیم. ولی ای‌کاش همه چیز به همین خوبی و خوشی بود و هیچ مشکلی در مسیر پیشروی خود نداشتیم!

در واقع شما در طول سفر با خودروی شخصی باید از مشکلات و موانع فراوانی عبور کنید، تا کامتان تلخ نشده و یک سفر دلچسب داشته باشید. باید گفت که این ابتدای راه شماست و همه چیز به این سادگی نخواهد بود! زیرا شما قطعا در طول سفرِ خود با شرایط مختلف آب‌و‌هوایی مواجه شده و باید از قبل پیش‌بینی‌های لازم را برای رانندگی در برف، باران و مه کرده باشید. در غیر این صورت ممکن است که اتفاقات تلخی رخ دهد.

 

بله! ممکن که شرایط آب‌وهوایی جاده و مقصد مورد نظر شما به راحتی تبدیل به یک بحران بزرگ شده و شما را به دردسر بی‌اندازد. در واقع احتمالا شما به قدری از فرارسیدن نوروز و تعطیلاتش خوشحال هستید که آسمان و تغییرات جوی را از یاد می‌برید!

اما باید توجه داشت که فصل بهار با وجود تمام زیبایی‌هایش یک فصل بسیار خطرناک برای رانندگی در جاده‌هاست و به دلیل تغییرات مداوم جوی، باید به شرایط آب‌وهوایی مقصد و مسیر رانندگی خود توجه کنید. در این بین باید به این نکته اشاره کرد که در فصل بهار و در جاده‌های شمال و غرب کشور احتمال بارش برف و باران وجود داشته و در مناطق شمالی کشور که یکی از پرترددترین مقاصد سفر‌های نوروزی است؛ مه گرفتگی قطعا پدیده غالب جوی خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه اغلب مسافران نوروزی؛ شهر‌های شمالی و غربی کشور را برای گذراندن اوقات فراغت خود در تعطیلات نوروز انتخاب کرده و احتمال بارش برف، باران و مه گرفتگی در این مناطق وجود دارد؛ ما در ادامه شما را برای رانندگی در شرایط مذکور آماده خواهیم کرد. پس با برترین‌ها باشید.

رانندگی در برف

پیش از شروع سفرِ خود برنامه‌ریزی کنید و با کنترل شرایط آب‌وهوایی و ترافیکی جاده‌های منتهی به مقصد نهایی خود سفرتان را آغاز کنید. با این کار از شرایط آب‌و‌هوایی و دمای مناطقی که از آن‌ها عبور خواهید کرد؛ اطلاع یافته و احتمالا خود را آماده مواجه با برف و سرما می‌کنید! اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد و متوجه شدید که در ادامه سفر خود باید از یک منطقه برفی و یا سرد و زمستانی عبور کنید؛ باید برخی کار‌ها را قبل از آغاز سفر خود انجام دهید تا در هنگام رانندگی با خودروی خود، در صورت بارش برف دچار مشکل نشوید.

بدین منظور قبل از حرکت شیشه‌های خودروی خود را به بهترین شکل ممکن تمیز کنید و از کارکرد مناسب برف‌پاکن و شیشه‌شور خودروی خود اطمینان حاصل کنید. در درون خودروی خود حتما لباس گرم، چراغ‌قوه، مواد غذایی، نوشیدنی، پتو، شارژر تلفن همراه، یک بطری ضد یخ یدک و مناسب، نقشه، کیت کمک‌های اولیه، بیلچه، زنجیرچرخ و... به همراه داشته باشید. دقت داشته باشید که بهتر است کفش‌هایی راحت و خشک بپوشید تا در هنگام رانندگی در شرایط برفی بهتر و راحت‌تر به پدال‌های خودروی خود تسلط داشته باشید.

چگونه در برف، باران و مه رانندگی کنیم؟

بعد از رعایت نکاتِ مذکور راهی جاده شده و پس از طی چند کیلومتر؛ شرایط آب‌وهوایی تغییر کرده و شاهد بارش برف هستید! در این شرایط باید به آرامی پای خود را برروی پدال گاز قرار داده و با کمترین سرعت حرکت کنید. تغییر دنده‌ها و سبک و سنگین کردن آن‌ها باید به کندی صورت گیرد. بهتر است که با دنده دو حرکت کنید؛ زیرا با انجام این عمل از لغزیدن چرخ‌ها جلوگیری می‌کنید. به یادداشته باشید عملکرد حالت برف در خودرو‌های مدرن، تقریبا مشابه با حرکت خودرو با دنده دو است.

فاصله خود را با خودروی روبروی خود حفظ کرده و سعی کنید که فاصله شما حدود ۱۰ برابر بیشتر از روز‌های معمولی باشد. برای عبور از سربالایی‌ها بهتر است که وزن جلوی خودروی خود را افزایش دهید؛ زیرا با این کار بدون نیاز به تعویض دنده و با سرعتی ثابت از سربالایی‌ها عبور خواهید کرد. در عبور از سرازیری‌ها از دنده‌های پایین استفاده کرده و برای جلوگیری از ترمز‌های مکرر بهتر است که فاصله زیادی با خودرو‌های دیگر داشته باشید.

هنگام نزدیک شدن به پیچ‌ها، قبل از چرخاندن فرمان حتما ترمز کنید. اگر این عمل را انجام ندهید؛ احتمال افزایش سرعت خودرو و از دست رفتن کنترل آن وجود دارد. پس حواس خود را جمع کرده و پای خود را از روی پدال گاز بردارید و خودرو را در مسیرِ درست و صحیح قرار دهید. اگر خودروی شما به سمت راست و یا چپ لیز خورد؛ به همان سمت حرکت کنید. در واقع خودرو را آزاد گذاشته و فرمان را رها کنید! در این شرایط فقط باید با ترمز‌هایی یک نواخت و هوشمندانه خودرو را کنترل کرد. در صورت بارش برفِ سنگین از تمام چراغ‌های خودروی خود به منظور تامین دید کافی استفاده کنید. با این کار از برخورد احتمالی خودرو‌های دیگر با خودروی خود جلوگیری خواهید کرد. البته فراموش نکنید که از چراغ‌های نوربالای خود در شرایطی استفاده کنید که شعاع دیدتان به کمتر از ۱۰۰ متر رسیده باشد.

در صورتی که برروی سطح جاده برف زیادی باریده بود و باید از جای لاستیک خودرو‌های دیگر برای حرکت کردن استفاده کنید؛ دقت داشته باشید که احتمالا برف فشرده شده و یخ زده است. پس احتیاط بیشتری داشته باشید و اوضاع را کنترل کنید. اگر دیده شما دچار مشکل شد؛ می‌توانید از عینک آفتابی استفاده کنید. در طول مسیر باید مراقب مناطقی از جاده باشید که نور خورشید به آن‌ها بسیار کم تایبده؛ زیرا در این مناطق میزان یخ‌زدگی جاده بیشتر بوده و احتمال بروز حوادث خطرناک بیشتر است. برای جلوگیری از لیزخوردن خودرو حتما از زنجیر چرخ استفاده کنید. البته بهتر است قبل از سفرِ خود حداقل یک بار و به منظور یادگیری؛ اقدام به بستن زنجیر چرخ کنید تا در طول سفر خود دچار مشکل نشوید.

به این نکته توجه داشته باشید که از زنجیرچرخ، فقط برای تردد در جاده‌هایی که برروی آن‌ها برف به شکلی فشرده قرار گرفته است؛ استفاده کنید. اگر این توصیه را نادیده بگیرید؛ سیستم تعلیق و... خودروی شما آسیب خواهد دید.

چگونه در برف، باران و مه رانندگی کنیم؟

به طور کلی با رعایت تمام نکات بالا می‌توانید یک رانندگی مناسب و ایمن را در شرایط برفی تجربه کنید؛ اما به یاد داشته باشید که قبل از حرکت حتما از وضعیت جاده‌ها و... کشور اطلاع یابید و در صورت بارش برف در جاده‌های منتهی به مقصد خود؛ حدالامکان سفر خود را به تاخیر بی‌اندازید.

رانندگی در باران

رانندگی در باران در صورت جدی نگرفتنِ نکات ایمنی؛ ترسناک و خطرناک خواهد بود و رانندگان باید برای یک رانندگی پر چالش آمادگی کافی داشته باشند. قبل از رانندگی در باران باید از سلامت خودروی خود اطمینان داشته و مطابق با شرایطِ جوی رانندگی کنید.

قبل از حرکت و مواجه شدن با بارش باران؛ حتما باید شیشه‌های خودروی خود را به درستی تمیز کنید. این کار باعث می‌شود که دید شما نسبت به جاده و اطرافتان بیشتر باشد و با خیال راحت به راننگی در هوای بارانی و لذت بخش بهاری بپردازید. برای جلوگیری از بخار گرفتگی شیشه‌های خودرو، باید از سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید. پس قبل از حرکت از سلامت آن اطمینان حاصل کند. چراغ‌ها، برف‌پاکن و لاستیک‌های خودرو را از یاد نبرید و در صورت خرابی و یا فرسودگی آنها، اقدامات لازم را به منظور تعمیر و یا جایگزینی آن‌ها انجام دهید.

چگونه در برف، باران و مه رانندگی کنیم؟

در صورت بارش باران؛ سرعت خود را کنترل کرده و سعی کنید که سرعت خودروی شما کمتر از حد مجاز باشد؛ زیرا جاده‌های مرطوب بسیار خطرناک هستند و سرعت و عملکرد خودروی شما در زمان بارش باران کاهش می‌یابد. پس داشتن سرعتی مطمئن در هنگام بارش باران بسیار ضروری است.

در هنگام بارش باران چراغ‌های خودروی خود را روشن کنید تا دیده شما و رانندگان دیگر افزایش یابد. این عمل در اکثر کشور‌های جهان به یک قانون تبدیل شده و تمام وسایل نقلیه باید در هنگام بارش باران چراغ‌های خود را روشن کنند.

در شرایط بارانی باید تمرکز خود را حفظ کرده و تمام حواستان به جاده، خودروی‌های دیگر و عابرین پیاده باشد. در این شرایط شما باید همزمان مراقب همه چیز باشد و در صورت امکان سیستم صوتی، تلفن همراه و... خود را خاموش کنید. از مکالمه با سایر سرنشینان خودداری کنید و در هنگام رانندگی در شرایط بارانی از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.

هنگام بارش باران باید هر دو دست شما برروی فرمان قرار گیرد؛ زیرا این کار به شما کمک می‌کند که خودروی خود را به بهترین شکل ممکن کنترل کرده و از گردش‌های ناگهانی خودرو جلوگیری کنید. همچنین باید فاصله خود را با خودروی‌های دیگر حفظ کنید. به عنوان مثال همیشه باید فاصله شما با خودروی جلویی در حد و اندازه ۵ ثانیه باشد. این کار باعث می‌شود که فرصت بیشتری برای توقف داشته باشید و از پاچیده شدنِ آبِ ناشی از اسطکاک لاستیک خودرو‌های دیگر با سطح جاده؛ برروی شیشه اتومبیل شما جلوگیری خواهد کرد.

در صورت باراش باران ترمز‌های ناگهانی را کنار بگذارید؛ زیرا سطح جاده و خیابان‌ها مرطوب بوده و با ترمزگیری‌های ناگهانی احتمال لیز خوردن خودروی شما وجود دارد. پس برای اینکه این اتفاق نیفتد؛ باید سرعتی مطمئن داشته باشید و با ترمز‌هایی کوتاه و ضربه‌ای سرعت خود را کاهش داده و متوقف شود.

چگونه در برف، باران و مه رانندگی کنیم؟

وقتی به پیچ‌های جاده نزدیک می‌شوید؛ سرعت خود را تا حدامکان کاهش دهید. اگر سرعت شما بیش از حد باشد؛ توان کنترل خودرو را نخواهید داشت. به یاد داشته باشید که همیشه در شرایط بارانی، میزان اسطکاک جاده و چرخ‌های خودرو، به شدت کاهش یافته و به همین دلیل بهتر است که سرعت خود را در هنگام پیچیدن، به یک سومِ روز‌های معمولی برسانید.

اگر خودروی شما به کروزکنترل مجهز است؛ از آن استفاده نکنید. کروزکنترل یکی از عوامل حوادثه آفرین در هنگام باراش باران و درصورت وجود رطوب برروی سطح جاده است. با کم و زیاد شدن سرعت خودروی شما؛ وزن آن به واسطه فشارِ وارده برروی موتور و لاستیک‌ها، کم و زیاد خواهد شد. اما هنگام استفاده از کروزکنترل سرعت خودروی شما ثابت بوده و هیچ تغییر وزنی صورت نمی‌گیرد و با این اتفاق احتمالِ لیز خوردن و کشیده شدن خودروی شما برروی سطح جاده وجود دارد.

اگر دیده مناسبی نداشته و توان دیدن و ارزیابی موقعیت جاده و خودروی خود را ندارید؛ اصلا نترسید! زیرا برای اینکه شما به راحتی از جادهِ مورد نظر خود عبور کنید؛ می‌توانید از موقعیت خودرو‌های دیگر استفاده کرده و با حفظ فاصله مناسب نسبت به خودرو‌های دیگر حرکت کنید. در چنین موقعیت‌هایی از آینه‌ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و حواستان به نقاط‌کورِ جاده و خودروی خود باشد.

از عبور برروی آب‌های راکد سطح جاده و خیابان خودداری کنید. این عمل به دلیل احتمال‌گیر کردن، ترکیدگی لاستیک، آسیب رسیدن به سیستم تعلیق و اجزاء الکتریکی خودرو خطرناک است.
با رعایت نکات بالا خیالتان از باران‌های زیبای بهاری راحت شده و به آسانی می‌توانید در آب‌وهوای بارانی رانندگی کنید؛ اما فراموش نکنید که همانندِ نکته‌ای در بخش رانندگی در برف بیان شد؛ حتما قبل از حرکت از سلامت خودرو و شرایط راه و مسیرِ پیش‌روی خود اطلاع داشته باشید.

رانندگی در مه

در مه شما باید فاصله خودروی خود را با خودروی روبرویی به میزان ۵ ثانیه افزایش داده و سرعت خود را کنترل کنید. احتیاط کنید و برای از بین رفتن بخارِ روی شیشه‌ها از سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید. اگر خودروی شما به مه‌شکن مجهز شده است؛ آن را از یاد نبرید. نور چراغ‌های مه‌شکن باعث به وجود آمدنِ یک میدانِ دیدِ مناسب برای شما خواهد شد. اما اگر خودروی شما به مه‌شکن مجهز نشده؛ از روشن کردن چراغ‌های نوربالا خودداری کرده و از نورپایین استفاده کنید. همچنین بهتر است که چراغ‌های عقب خودروی خود را روشن کرده و حتی در صورت نیاز به سراغ چراغ‌های چشمک زن بروید.

چگونه در برف، باران و مه رانندگی کنیم؟

هنگام مه گرفتگی تمایل شما برای تردد در وسط جاده بیشتر خواهد شد؛ بنابراین از انجام این عمل خودداری کرده و خودرو را در مسیرِ خود نگاه دارید. برای انجام این کار از خط کشی‌های جاده و یا گاردریل‌های کنارِ آن استفاده کرده و با توجه به آن‌ها خودروی خود را هدایت کنید.

در این شرایط بهتر است که برف پاکن خودروی خود را روشن کرده و سرعت آن را در کم‌ترین حالتِ ممکن قرار دهید؛ زیرا این عمل بسیار مفید بوده و از نشست رطوبت برروی شیشه جلوی خودروی شما جلوگیری خواهد کرد. همچنین از ترمز‌های ناگهانی دوری کنید؛ زیرا قطعا احتمال تردد یک خودروی دیگر در پست سر شما وجود داشته و با این کار احتمال برخورد را افزایش خواهید داد.

اگر شدت مه گرفتگی بسیار بالا بوده و امکان تردد برای شما فراهم نبود؛ حتما در یک مکان مناسب توقف کنید. به یاد داشته باشید که در صورت توقف در جاده‌های مه‌آلود حتما باید چراغ‌های چشمک‌زن را روشن نگاه دارید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1362064
  • منبع: برترین ها
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.