ثبت نام ۳۰ هزار متقاضی سفرهای نوروزی عتبات+ هزینه اعزام

رئیس سازمان حج و زیارت، گفت: بیش از ۳۰ هزار نفر از متقاضیان سفرهای نوروزی عتبات در سامانه مربوطه ثبت نام اولیه انجام داده اند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،‌ علی رضا رشیدیان افزود: از این تعداد حدود ۲۰ هزار نفر برای سفر زمینی به عتبات و حدود ۱۰ هزار نفر هم برای سفرهای هوایی نوروزی ثبت نام کردند.

وی افزود: نتایج ثبت نام اولیه ۲۹ بهمن طی قرعه کشی انجام می‌شود و زمان اعزام زائران نوروزی عتبات تعیین و به آنان اعلام خواهد شد.

رشیدیان با بیان اینکه طی ماههای گذشته با وجود شرایط خاص عراق اعزام زائران به عتبات متوقف نشده بود، عنوان کرد: سفرهای عتبات به صورت هوایی به مقصد شهر نجف از آنجا به کربلا، کاظمین و سامرا و دوباره به نجف انجام می‌گرفت.

وی افزود: امروز نیز با توجه به امنیت پایدارتری که در کشور عراق به واسطه خون شهدایی همانند سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس ایجاد شده و همچنین با توجه به بررسی‌ها و مجوزهایی که دریافت شده است، ثبت نام برای اعزام‌های زمینی هم آغاز شد و از ۱۶ تا ۲۵ بهمن ماه از متقاضیان ثبت نام شدند.

اعزام زمینی زائران عتبات از ۲۷ بهمن کلید خورد

وی تصریح کرد: از ۲۷ بهمن دوباره اعزام‌های زمینی عتبات فعلاً فقط از طریق مرز مهران از سر گرفته شده و امید است به زودی از سایر مرزهای زمینی هم انجام شود.

رشیدیان با بیان اینکه اعزام هوایی زائران عتبات عالیات هم همانند قبل تداوم می‌یابد، گفت: ثبت نام برای اعزام‌های نوروزی هم انجام شده است و بعد از قرعه کشی زمان اعزام‌های نوروزی به متقاضیان اعلام می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به وجود برخی آسیب‌ها و نواقص در سفرهای عتبات اظهار کرد: در فرصتی که کاهش اعزام‌های عتبات برای ما ایجاد کرد، کارشناسان مربوطه در بخش‌هایی که در اختیار و حیطه کاری سازمان است اعم ازحوزه های تغذیه، تدارکات و حمل و نقل پیگیری و تلاش کردند تا بخشی از آسیب‌ها را رفع نموده و خدمات مناسب‌تر و بهتری به زائران مان داشته باشیم.

وی تصریح کرد: اما بخشی از این خدمات هم از جمله مراکز اقامتی عراق همان است که در این کشور وجود دارد و ناچار باید از همان استفاده کنیم اما هم اکنون با کمک سرمایه گذاران ایرانی در نجف هتل مناسبی در حال ساخت است که می‌تواند شرایط مناسبی برای اقامت زائران ما فراهم کند.

رشیدیان در بحث هزینه‌های سفر به عتبات عالیات هم گفت: با توجه به شرایط کاهش ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی خیلی نرخ‌ها تغییر نکرده، چنانکه هزینه اعزام زمینی زائران از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و اعزام‌های هوایی نیز از سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان تعیین شده و بسته سفر شامل زیارت شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا بوده و همچنان هم هست.

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه تصریح کرد: سفرهای انفرادی در شرایط فعلی متوقف است اما امید است با راه اندازی کاروان‌ها شرایط به مرور برای سفرهای عمومی زائران عتبات هم فراهم شود.

وی در عین حال تاکید و توصیه کرد: متقاضیان سفر به عتبات عالیات از ظرفیت‌های سازمان حج و زیارت و دفاتر زیارتی برای سفرهای عتبات بهره گیرند زیرا برای کاروانهای دارای مجوز سازمان حج و زیارت، ملاحظات مربوط در حوزه‌های مختلف از جمله عزت، کرامت و نیز امنیت زائران و مباحث فرهنگی به خوبی دارند حال آنکه آزادبرها در موارد متعدد دچار مشکل شده‌اند و برای زائران ما مشکلاتی را ایجاد نموده‌اند که انتظار می‌رود متقاضیان به توصیه‌ها و تأکیدات مربوطه در این حوزه توجه جدی داشته باشند.

وی تصریح کرد: حتی برای افرادی که تصمیم به سفرهای کوتاهتری فقط به یکی دو شهر زیارتی در عراق دارند را هم بسته‌های مناسبی تهیه و تدارک شده است.

آخرین برنامه ریزی ها برای حج تمتع ۹۹

رشیدیان در ادامه در خصوص برنامه ریزی برای حج تمتع ۹۹ هم گفت: اجاره مسکن در مدینه به طور کامل به انجام رسیده و در مکه مکرمه نیز تا کنون بیش از ۸۰ درصد مسکن مورد نیاز اجاره شده و بقیه نیز تا انتهای هفته به انجام می‌رسد و امید است با پایان یافتن این برنامه ریزی ها هرچه زودتر گروههای قیمتی را مشخص کنیم.

وی در موضوع نرخ ارز مورد نیاز عملیات حج سال آتی هم گفت: در حال حاضر منتظریم که با عنایت دولت و رئیس جمهور، نرخ ارز مورد نیاز عملیات حج اعلام شود.

رشیدیان عنوان کرد: در حج گذشته با توجه رئیس جمهوری، ارز ۷ هزار تومانی برای این عملیات در نظر گرفته و تأمین شد که بر اساس آن متوسط قیمت این سفر معنوی برای هر زائر در حدود ۲۵ میلیون تومان بود.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: در حال حاضر نیز برای حج تمتع امسال منتظر تصمیم و اعلام نظرمسئولان هستیم که به طور قطع نرخ ارز در قیمت تمام شده سفر حج تأثیرگذار است.

وی ابراز امیدواری کرد: با پیگیری‌هایی که انجام می‌گیرد و نظر مساعد مسئولان، قیمت مناسبی برای ارز مورد نیاز حج تعیین و تأمین شود تا تعداد بیشتری از آرزومندان به این سفر اعزام شوند.

وی در زمینه سهمیه حج ۹۹ هم گفت: سهمیه جمهوری اسلامی ایران نسبت به حج سال ۹۸ یک هزار نفر افزایش یافت که بر این اساس ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر به این سفر معنوی اعزام می‌شوند.

رشیدیان با اشاره به درخواست سهمیه مازاد هم گفت: با توجه به اینکه در سال ۹۵ جمهوری اسلامی ایران، برای حج تمتع اعزامی نداشت، درخواست سهمیه مازاد به تعداد ۲۰ هزار نفر را به طرف عربستانی ارائه کرده‌ایم که در صورت موافقت، برنامه ریزی برای انجام اقدامات اجرایی اعم از تدارک کاروان‌ها، مسکن، حمل و نقل و..برای این جمعیت هم انجام می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه نماینده ولی فقیه در سیاستگذاری حج ۹۹ به کاهش ۱۰ درصدی نیروهای کارگزار و در مقابل افزایش تعداد حجاج تاکید دارد، ابراز امیدواری کرد: با توجه به برنامه ریزی های مدنظر، افراد بیشتری از دارندگان فیش حج تمتع به این سفر مشرف شوند.

وی با بیان اینکه ثبت نام کاروان‌های حج ۹۹ از صبح نهم اسفند ۹۸ آغاز می‌شود، گفت: دارندگان قبوض ودیعه گذاری حج تمتع اطلاعات خود را در سامانه https://reserve.haj.ir/ بروز رسانی و تکمیل کنند.

لاینحل ماندن موضوع کنسولی برای عمره گذاران

رشیدیان در پاسخ به این پرسش که آیا سفر عمره مفرده برای ایرانیان از سرگیری می‌شود یا خیر گفت: بزرگترین مسئله و دغدغه ما موضوع عزت، کرامت؛ امنیت و آرامش عمره گزاران ایرانی است؛ بعد از جلسه مذاکرات حج تمتع ۹۹ با وزیر حج عربستان، پیشنهادی برای موضوع عمره مطرح شد.

وی عنوان کرد: موضوع اساسی در خصوص عمره راه اندازی کنسولگری جمهوری اسلامی ایران یا دفتر حافظ منافع ایران است که این مهم همچنان لاینحل مانده و امیدواریم با تلاش وزارت امور خارجه کشورمان و همکاری دولت عربستان سریع‌تر حل شود.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر برای عزیمت به عمره مفرده نام نویسی کرده‌اند، گفت: اعزام‌ها و از سرگیری آن منوط به آن است که طرف عربستانی با درخواست به حق ما موافقت نماید.

 

دیدگاه تان را بنویسید