بررسی بازار کار کشورهای مختلف نشان می دهد که کشورهای مهاجرپذیر معمولا نیروی کار با استعدادتری دارند.
به گزارش جی پلاس، در شرایطی که با ورود هوش مصنوعی به بازار کار بسیاری از مشاغل به خطر افتاده اند، داشتن نیروی کار ماهر برای ارتقای بهره وری و رقابت با دیگر کشورها به یک ضرورت تبدیل شده است. گزارش مشترک مدرسه بازرگانی جهانی و گروه مشاورین " ادیکو" برای ششمین سال متوالی اقدام به رتبه بندی و انتشار کشورهای جهان بر حسب استعداد نیروی کار آن ها کرده است.
این گزارش کشورها و شهرهای جهان را بر اساس ۷۰ معیار مختلف از جمله مهارتهای کاری، سطح تحصیلات نیروی کار، مشاغل نیازمند به مهارت علمی و عملی بالا، نرخ بیکاری، نظام آموزشی، بهرهوری نیروی کار و همچنین رضایت شغلی کارکنان طبقه بندی کرده است. امسال ۱۳۲ کشور جهان مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته اند.
بهترین کشورها
۱-سوئیس
۲- سنگاپور
۳- آمریکا
۴- سوئد
۵- دانمارک
۶- هلند
۷- فنلاند
۸- لوکزامبورگ
۹- نروژ
۱۰- استرالیا
رتبه ایران
ایران در رتبه بندی امسال بالاتر از زامبیا و سنگال و پایین تر از مراکش و بوسنی و هرزگوین در رده ۱۰۲ قرار گرفته است.
بدترین کشورها
۱- یمن
۲- آنگولا
۳- جمهوری دموکراتیک کنگو
۴- بروندی
۵- موزامبیک
۶- زیمباوه
۷- ماداگاسکار
۸- مالی
۹- بنگلادش
۱۰- اتیوپی
رتبه دیگر کشورها
در رتبه بندی اسمال هم چنین آلمان در رده یازدهم، انگلیس در رده دوازدهم، کانادا در رده سیزدهم، اتریش در رده هفدهم، ژاپن در رده نوزدهم، فرانسه در رده بیست و یکم، امارات بیست و دوم، عربستان چهلم، روسیه چهل و هشتم، هند هفتاد و دوم و ترکیه هفتاد و هشتم ایستاده اند.
رتبه شهرها
امسال نیز نیویورک به مانند سال های قبل در صدر شهرهایی قرار گرفت که ماهرترین نیروی کار را در اختیار دارند. پس از این شهر نام شهرهای: لندن، سنگاپور، سان فرانسیسکو، بوستون، هنگ کنگ، پاریس، توکیو، لس آنجلس و مونیخ به چشم می خورد. در انتهای فهرست امسال نیز کراچی، قاهره، لاگوس، لاهور، ابوجا، ادیس آبابا و تونس قرار دارند.
همچنین شهرهای آمستردام در رده بیستم، ونکوور در رده سیام، شانگهای در رده سی و دوم، وین سی و ششم، دوبی پنجاه و یکم، مسکو پنجاه و پنجم، فرانکفورت شصتم، استانبول نود و یکم، باکو صد و سی یکم و کیف صد و سی نهم قرار دارند.