محققان حین آزمایش دو داروی تجربی برای درمان آلزایمر در مدل‌های حیوانی دریافتند این دو دارو کاربردی فراتر از درمان آلزایمر دارد و می‌تواند روند زوال شناختی مرتبط با سن را معکوس کند.

به گزارش جی پلاس، سابقه خانوادگی، ژنتیکی، سبک زندگی و میزان فعالیت همگی از عوامل موثر در بروز آلزایمر هستند؛ ولی سن بزرگترین عامل موثر در بروز این بیماری است. با این حال هنوز دانشمندان به طور دقیق نمی‌دانند که همزمان با پیری و افزایش سن در سطح مولکولی چه اتفاقی رخ می‌دهد که با آلزایمر مرتبط است.

مطالعات قبلی نشان داد متابولیسم معیوب گلوکز در مغز پیش از شروع علائم آلزایمر دیده می‌شود و این سوخت و ساز با افزایش سن کاهش می‌یابد، کاهش این چرخه در افراد مبتلا به آلزایمر بسیار سریعتر رخ می‌دهد.
مطالعات دیگری نشان می‌دهد عملکرد معیوب میتوکندری که با افزایش سن رخ می‌دهد، در این عارضه دخیل است.
محققان موسسه سالک در کالیفرنیا دو داروی تجربی را برای درمان آلزایمر مورد بررسی قرار دادند. این داروها CMS۱۲۱ و J۱۴۷ نام دارند. تحقیقات قبلی در مدل‌های حیوانی نشان داد این داروها حافظه را تقویت می‌کنند و برخی جنبه‌های پیری را در موش‌های مهندسی‌شده متوقف می‌کند.
مطالعات جدید نشان می‌دهد این دو دارو که از مشتقات گیاهی هستند، برخی جنبه‌های پیری متابولیسم مغز را کاهش می‌دهند.

نتایج نشان می‌دهد این ترکیبات علاوه بر افزایش حافظه، با افزایش یک ماده شیمیایی به نام acetyl-coenzyme A به بهبود عملکرد میتوکندری، متابولیسم سلولی و تولید انرژی کمک می‌کنند و به این طریق از مغز در برابر اثرات پیری محافظت می‌کنند. این مطالعه نیازمند بررسی‌های بیشتر و آزمایش‌های انسانی است؛ با این حال در معکوس‌کردن فرآیند پیری محققان را امیدوار کرده است.
نتایج این مطالعه در نشریه eLife منتشر شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.