رئیس انجمن پخشکنندگان طلا، جواهر و نقره گفت: در گذشته ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان طلا بود، اما هم اکنون ایران هیچ سهمی در صادرات طلا ندارد.
به گزارش جی پلاس، محمد اسدی جوزانی رئیس انجمن پخشکنندگان طلا، جواهر و نقره، با اشاره به اینکه باید فاصله تولیدکننده و مصرف کننده در صنعت طلا و جواهر کوتاه شود، گفت: میتوانیم با تکیه بر صنعت طلا و جواهر بعد از نفت دومین منبع درآمد را کسب کنیم اما متأسفانه به دلیل عدم حمایت دولت صادرات طلا و جواهر به شدت کاهش یافته است.
او با بیان اینکه ترکیه یکی از بزرگترین صادرکنندگان طلا به شمار میرود، گفت: در گذشته ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان طلا بود، اما هم اکنون ایران هیچ سهمی در صادرات طلا و جواهر ندارد. مدیریت ضعیفی که در صنعت طلا و جواهر وجود دارد باعث شده است که سهم ما در صادرات به شدت کاهش یابد.
اسدی جوزانی گفت: متأسفانه ایران به دلیل عدم حمایت ضعیف به جای صادرات طلا و جواهر این کالا را وارد میکند که این کار ملزم به تعطیلی کارگاههای تولیدکننده طلا و جواهر شده است، در صورتی که افراد فعال در این صنف میتوانند به خوبی فعالیت و کشور را از واردات بی نیاز کنند.
رئیس انجمن پخشکنندگان طلا، جواهر و نقره ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات صادرات مشکلات گمرکی بوده که باعث کاهش صادرات شده است. اگر قرار است در کشور موفق شویم باید در کار صادرات خود را تقویت کنیم چرا که باعث ایجاد ارزش افزوده خواهد شد.
او بیان کرد: معدنهای سنگ بسیار خوبی در کشور وجود دارد که سرخپوستان آمریکایی به این سنگهای با ارزش ما سنگهای جادویی میگویند، اما متأسفانه این سنگ ها را به اسم خودشان در کشورشان به فروش میرسانند.
رییس انجمن پخش کنندگان طلا و جواهر با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مشکلات صنف طلا و جواهر وجود سرمایههای سرگردان است، ادامه داد: متاسفانه در کشورمان سرمایه داران باعث تعیین شرایط بازار می شوند و هر کجا که منافعشان باشد وارد میشوند. بازار طلا یکی از مواردی است که سرمایه داران به آن ورود می کنند و بارها شاهد بوده ایم که سرمایههای سرگردان از بازار طلا سر در آوده اند.
اسدی جوزانی گفت: برای اینکه بتوانیم کاری را به درستی پیش ببریم باید حساب شده قدم برداریم. اگر به سمت تولید طلا و جواهرات روی آوریم شغل ایجاد خواهد شد اما متأسفانه بسیاری از کارگاههای تولیدکننده طلا به دلیل عدم حمایت دولت تعطیل شده است.
او با تاکید بر اینکه باید در صنعت طلا و جواهر تصمیم درست و برنامه ریزی مناسب کرد تا ابهامات در این صنعت از بین برود، گفت: باید به سوی تدوین برنامه درست حرکت کنیم. اگر ترکیه توانست حرکت به سوی صنعت طلا و جواهر را آغاز کند به این دلیل بود که تمام تولید کنندگان این کشور زیر یک سقف جمع شدند و هماهنگ با یکدیگر عمل کردند.
رئیس انجمن پخشکنندگان طلا، جواهر و نقره با بیان اینکه هم اکنون سیستم تجارت در جهان تغییر کرده است، اما ما هنوز با روشهای سنتی میخواهیم تولید و تجارت کنیم، افزود: سیستم کار در تولید طلا اشتباه است به طور مثال بنکداران یکی از فعالان این صنف که باعث از کار افتادن کارگاهها شدهاند، بسیاری از آنها کارهای کپی را در بازار پخش میکنند و باعث عقب افتادن این سیستم می شوند.
او ادامه داد: توان صادرت را نداریم در صورتی که دولت از ما حمایت کند میتوانیم هم ارزش افزوده و هم شغل ایجاد کنیم هم اکنون دولت ترکیه از این صنعت به خوبی حمایت میکند و باعث ارتقای کار آنها شده است. هم اکنون سازمان امور مالیاتی بحث ارزش افزوده در صنعت طلا و جواهر را غلط تلقی کرده و از این طریق ضربهای به صنعت طلا وجواهر وارد کرده است.
رئیس انجمن پخشکنندگان طلا، جواهر و نقره با بیان اینکه طلا در ایجاد اشتغال تاثیر به سزایی دارد، گفت: از زمانی که طلا را از معدن استخراج و پس از تبدیل به فروش می رسانند اشتغالزایی به وجود می آید.
او با تاکید بر اینکه طلا یکی از کالاهایی است که هرگز به ضایعات تبدیل نمیشود، ادامه داد: زمانی که به تولید طلا کم لطفی میشود، نه تنها شاغلان بیکار میشوند، بلکه بیکاران نیز نمیتوانند کار پیدا کنند و فرصت شغلی طلاسازی از بین میرود.