معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بیماری های قلبی عروقی علت مرگ ۳۳ درصد مردم سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش جی پلاس، دکتر سید مهدی طباطبایی گفت: کلید اصلی موفقیت برای کنترل بیماریهای غیر واگیر مانند سکته های قلبی و مغزی، دیابت، فشار خون و سرطان تغییر سبک زندگی و خودمراقبتی است.
وی ادامه داد: مردم باید بیاموزند که رژیم غذایی حاوی نمک و روغن های اشباع شده کمتر مصرف کنند و کنترل دقیق قند خون هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های عروقی می تواند داشته باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: پیاده روی، دوچرخه سواری، دویدن آرام و فعالیتهای بدنی اثر مفیدی بر سلامت قلب می گذارند و توصیه می شود که روزانه ۳۰ دقیقه این فعالیت ها انجام شود.
وی گفت: درد یا ناراحتی در قفسه سینه، درد یا ناراحتی در بازوها، شانه چپ، آرنج، فک یا پشت از علائم بیماری قلبی به ویژه سکته بوده و فرد ممکن است دچار تنگی نفس، احساس استفراغ، سرگیجه و ضعف، عرق سرد و رنگ پریده شود.
طباطبایی با اشاره به اهمیت مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: سال گذشته ۲۰ درصد از موارد تب کریمه کنگوی کشور مربوط به سیستان وبلوچستان بوده که قاچاق و نقل و انتقال غیر مجاز دام، عدم رعایت شرایط قرنطینه، وضعیت نامناسب محل نگهداری و شرایط نامناسب ذبح و عرضه از دلائل اصلی آن محسوب می شد.
وی تاکید کرد: مردم سیستان و بلوچستان برای حفظ سلامت خود و ایجاد تحول در نظام توزیع، گوشت قرمز مورد نیاز خود را از شبکه مجاز و بهداشتی توزیع و قصابی های سطح شهر تهیه کنند.