سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ساخت محصولات جدید توسط این دانشگاه در دوره تحریم گفت: صنعت فولاد مصداق عینی اعتماد به دانشگاه است.
به گزارش جی پلاس، سیدمهدی ابطحی درباره جایگاه و ماموریت این دانشگاه با اشاره به عمر ۴۰ ساله دانشگاه صنعتی اصفهان، گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان از ابتدای تاسیس با این ایده و هدف طراحی شد که پاسخگوی نیازهای صنعتی کشور باشد.
وی با اعلام اینکه بیشترین قراردادهای ارتباط با صنعت مراکز علمی کشور با ۵۰۰ طرح به دانشگاه صنعتی اصفهان تعلق دارد، افزود: در طول تاریخ فعالیت دانشگاه تاکنون، ۱۵ کارخانه از فناوری های دانشگاه صنعتی اصفهان ایجاد و ۴۵ شرکت دانش بنیان نیز توسط اساتید این دانشگاه، بصورت تجمعی تاسیس شده است.
وی به شکل گیری پژوهشکده های مختلف دانشگاه صنعتی اصفهان در طول سالهای فعالیت اشاره کرد و گفت: اکنون ۸ پژوهشکده فعال در دانشگاه داریم که ۲ پژوهشکده تحت عنوانِ پژوهشکده های تقاضا محور نوع دوم، در ارتباط با صنعت شکل گرفته اند.
سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: یکی از این ۲ پژوهشکده در پاسخ به تقاضای صنایع فولاد هرمزگان است که بصورت مشترک، توسط دانشگاه و شرکت فولاد مبارکه اصفهان و دیگری در در ارتباط با شرکتهای آب و محیط زیست اصفهان، ایجاد شده است. در این بین برای پژوهشکده فولاد، قراردادی ۵ ساله؛ به ارزش ۱۱۰ میلیارد و بصورت باز که طبق دستورکار فولاد اجرا می شوند، منعقد شده است.
وی با اشاره به حجم ۲۵ میلیارد تومانی قراردادهای پژوهشی این دانشگاه در سال گذشته، درباره نقش و اقدامات انجام شده این دانشگاه در شرایط تحریم، گفت: معتقدم خود تحریم، علیرغم همه تلخی هایی که برای ما به همراه دارد، در زمینه های مختلف، مارا وادار به توجه به توان داخلی می کند.
تولید واکسن برای آبزیان در دوره تحریم ها
سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار داشت: ما به سهم خود و در مقابله با این شرایط، اقدامات و فعالیتهایی را انجام داده ایم که از جمله می توان به تولید واکسن برای آبزیان اشاره کرد. گرچه اینجا یک دانشگاه صنعتی است، اما تنها دانشگاه صنعتی کشور است که دانشکده کشاورزی نیز دارد و در همین دانشکده ما موفق به تولید واکسن برای آبزیان شدیم. اقدامی که نقش زیادی در جلوگیری از ارزبری داشته است.
فناوری های تولید شده در شرایط تحریم
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی اصفهان همچنین تکنولوژی های دیگری را استارت زد که روند پیشبرد آن ادامه دارد. مثل؛ تولید پرینتر سه بعدی فلزی و پلیمری.
ابطحی با اشاره به سابقه فعالیت ۳۶ ساله دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه علوم زیر دریا و کمک به ساخت کاوشگرهای زیردریایی مورد استفاده در تعمیر سکوهای نفتی و سازه های زیر آبی توسط این دانشگاه، درباره طیف فعالیت صورت گرفته در شرایط تحریم، گفت: ما در دامنه وسیعی از حوزه های مختلف؛ از صنایع غذایی و نساجی گرفته تا صنایع الکترونیک و دفاعی، فناوریهای گوناگون داشته ایم. به صورتی که یا در خود دانشگاه به محصول نهاییِ مورد نظر دست یافته ایم و یا اینکه گامهای نخست فناوری در اینجا طی و در ادامه به شرکتهای دانش بنیانِ فعال در شهرک علمی تحقیقاتی منتقل شده است.
ساخت «بویه های هواشناسی» برای جلوگیری از ارزبری
وی علاوه بر ساخت پرینتر سه بعدی فلزی، درباره سایر محصولات ساخته شده، گفت: ساخت ربات کنترلی زیر سطحی(ROV ) و رادارهای غیرنظامی از جمله همین محصولات است. ضمن اینکه بویه های هواشناسی که ارزبری بسیار بالایی نیز داشت، به سفارش و بنا بر نیاز سازمان بنادر و کشتیرانی ساخته شده و به تولید انبوه رسیده است. بویهٔ هواشناسی ابزاری است که اطلاعات آبوهوایی و اقیانوسی را در اقیانوس جمعآوری میکند.
ابطحی با تاکید بر وجود ظرفیت خوب و قابل اعتنای دانشگاه های کشور، بخصوص دانشگاه های صنعتی، گفت: بر این باور هستم که باید نگرش صنعت کشور برای رفع نیازها تغییر کند. متاسفانه هم می بینیم که صنعت بعضاً همچنان بهتر می داند که نیازهای خود را به هر طریقی، از خارج از کشور تامین کند که همین، یکی از دلایل اصلی گران تمام شدن قیمت محصول نهایی صنایع ما است.
صنعت فولاد مصداق عینی اعتماد به دانشگاه
وی در پایان گفت: به نظر من اگر صنایع و بازار تقاضای آن، توجه بیشتر و نگاه خوشبینانه ای به توان و ظرفیت دانشگاهی کشور داشته باشد، قطعاً منتفع خواهد شد. نتیجه و مصداق عینی این اعتماد و تغییر نگرش را هم اکنون بخوبی در صنایع فولاد شاهد هستیم. جایی که فولاد مبارکه بصورت مشترک با دانشگاه، پژوهشکده فولاد را تاسیس کرد و بخوبی درباره نیازهای امروز و آینده فولاد فعالیت بهینه و مفید صورت می دهد.