خردهفروشان تنباکو، عامل ترغیب کودکان به سیگاری شدن
کارشناسان اسکاتلندی میگویند: کودکانی که در مناطق فقیرنشین زندگی میکنند به نسبت کودکانی که در مناطق مرفهتر زندگی میکنند، بیشتر در معرض استعمال سیگار قرار میگیرند.
به گزارش جی پلاس، یک مطالعه با بررسی نزدیک به ۷۰۰ کودک بین ۱۰ تا ۱۱ ساله نشان داده کودکانی که در محرومترین مناطق اسکاتلند زندگی میکنند تا شش برابر بیشتر از کودکانی که در مناطق مرفهتر زندگی میکنند در معرض خردهفروشان سیگار مانند دکهها و مغازههای توتون و تنباکو قرار میگیرند.
این مطالعه این نگرانی را برانگیخته که قرار گرفتن در معرض سیگار در چنین سن و سالی میتواند آن را "عادیسازی" کرده و با آسیبپذیر کردن کودکان احتمال عادت استعمال سیگار را در آنها افزایش دهد.
این مطالعه را که توسط دانشگاه "گلاسکو"ی اسکاتلند صورت گرفته است، میتوان یادآوری "نگران کنندهای" دانست که کودکان تا چه میزانی در معرض دخانیات قرار دارند.
یافتههای این مطالعه تاثیر به سزایی در بحثهای سیاستگذاری درمورد میزان دسترسی به دخانیات خواهد داشت. در واقع شناسایی راههایی برای معکوسسازی اثرات دسترسی بالا به خردهفروشان تنباکو کلیدی برای سیاستهایی است که تلاش دارند از شروع به استعمال دخانیات در افراد جلوگیری کنند.
طبق آمارهای فعالیتهای مربوط به استعمال دخانیات و سلامت (ASH) در انگلیس تعداد بسیار کمی از کودکان در هنگام شروع تحصیلات دبیرستانی سیگار میکشند و کمتر از ۰.۵ درصد از کودکان ۱۱ ساله عادت استعمال دخانیات را شروع میکنند. این در حالیست که هشت درصد از نوجوانان با رسیدن به سن ۱۵ سالگی به طور منظم دخانیات استعمال میکنند.
در ایالات متحده نیز طبق آمارهای سال ۲۰۱۸ میلادی از "مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا" از هر ۵۰ کودک بین ۱۱ تا ۱۳ ساله تقریبا یک کودک اعتراف به استعمال سیگار در ۳۰ روز گذشته کرده است.
آمارهای سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان میدهد مصرف سیگار در سنین جوانی خطر ابتلا به سرطان ریه را در طول عمر افراد افزایش میدهد. طبق آمارهای همین سازمان همچنین نوجوانانی که سیگار میکشند، سه برابر بیشتر الکل مصرف کرده و همچنین هشت برابر بیشتر احتمال مصرف ماریجوآنا (ماده مخدر گُل) را داشته ۲۲ برابر بیشتر احتمال مصرف کوکائین را دارند.
متخصصان برای مشخص شدن مدت زمانی که کودکان در اسکاتلند در معرض دخانیات قرار میگیرند، گروهی از ۶۹۲ نوجوان در سراسر این کشور را مورد بررسی قرار دادند. دادهها به مدت یک هفته و هر ۱۰ ثانیه جمعآوری شد که در آن هر زمان یک کودک در فاصله ۱۰ متری یک خردهفروش دخانیات قرار میگرفت، اطلاعات آن به ثبت میرسید.
نتایج بررسیها حاکی از آن بود که کودکان به طور میانگین در هر هفته ۲۲.۷ دقیقه و ۴۲.۷ مرتبه در نزدیکی یک فروشنده دخانیات قرار میگیرند. این در حالی است که کودکان مناطق فقیرنشین ۱۴۹ مرتبه و کودکان مناطق مرفه تنها ۲۳ مرتبه در هر هفته از کنار یک دخانیات فروشی عبور میکنند.
بیشتر این قرار گرفتن در معرض دخانیات برای کودکان با ۳۵ درصد در مغازهها صورت گرفته و ۱۵ درصد نیز در دکهها اتفاق میافتد. این بررسیها قبل و بعد از رفتن به مدرسه در کودکان به عمل آمده است.
بنا بر گزارش دیلی میل، متخصصان خاطر نشان کردهاند با توجه به این که استعمال دخانیات در مناطق فقرنشین رواج بیشتری داشته و کودکان این مناطق نیز بیشتر در معرض دخانیات قرار داشته و احتمال بیشتری برای سیگاری شدن دارند، باید میزان دسترسی به دخانیات را به ویژه در مناطق محروم کاهش داد.
دیدگاه تان را بنویسید