در واکنش به معطلی والیبالیستها در شیکاگو؛
صالحی امیری: به IOC به خاطر بدرفتاری با والیبالیستها اعتراض کردیم
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: ما ماجرای بدرفتاری با والیبال را رسانهای نکردیم اما از لحظه اول تا الان درگیر این بحث هستیم و به IOC اعتراض کردیم.
به گزارش جی پلاس، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران درباره معطلی والیبالیستها در شیکاگو برای حضور در لیگ ملتهای والیبال اظهار داشت: ما رسانهای نکردیم اما از لحظه اول تا الان درگیر این بحث هستیم. در اخذ ویزا چالش داشتیم اما کمیته بینالمللی المپیک (IOC) با ما همکاری کرد. آنها مکاتباتی را با کمیته المپیک آمریکا داشتند. توماس باخ و همکاران او با ما ارتباط داشتند که در نهایت ویزا گرفتیم، اما چون باند بیمنطق در آمریکا هستند تصمیمات ناصحیحی میگیرند.
وی افزود: روز گذشته هم در این خصوص نیز جلسه داشتیم و پیگیر بودیم. شواهد نشان میدهد اقداماتی که آمریکا برای معطل کردن ورزشکاران ایرانی انجام داده، روانی بوده است. ما در این خصوص به IOC اعتراض کردیم. آنچه وظیفه ما بود انجام شده است.
رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه صحبتهایش در خصوص مشکلاتی که برای تکواندوکاران در منچستر رخ داده بود، خاطرنشان کرد: در قضیه منچستر که به تکواندوکاران ویزا ندادند، 4 مکاتبه و 10 تماس تلفنی با فدراسیون جهانی و کمیته المپیک انگلیس داشتیم. البته مسئولان جهانی حق را به ایران دادند. من با دکتر چو رئیس فدراسیون جهانی تکواندو مذاکراتی داشتم که 3 پیشنهاد مطرح شد. دادن وایلدکارت، برگزاری رویداد مشابه یا دادن امتیاز بازی به ورزشکار ما از پیشنهادات بود. چو به من گفت به کمیته فنی سپرده تا راهی پیدا کند. مشکل عدم ویزا فقط برای ما نبود بلکه 180 ورزشکار نتوانستند ویزا بگیرند و این رفتار سیاسی بوده است.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: ما اصولی داریم که به آن وفادار هستیم. رفتار سیاسی کشورها را باید پاسخ متناسب بدهیم. کاری که ما انجام میدهیم، تشکیل کمیته ویژه برای بررسی این موضوعات و پیگیری در سطوح بینالمللی است. برای تکواندو هم با فدراسیون جهانی و کمیته المپیک انگلیس مذاکره کردم. شخصا از انگلیس تعهد گرفته شده برای مسابقات سال 2021 هر لیستی که فدراسیون جهانی میدهد انگلیس باید تایید کند.
وی در ادامه درباره اساسنامه کمیته ملی المپیک عنوان کرد: فرایند کارشناسی قبل از من دنبال شده بود. روزی که من آمدم به این فرایند سرعت داده شد. مجمع عمومی اساسنامه را تصویب کرد و این اساسنامه به IOC رفت. در 13 بار رفت و برگشت اساسنامه تصویب شد که ما را به دولت ارسال کردیم. این موضوع در کمیسیون اجتماعی و فرعی تصویب شده و باید به صحن برود.
رئیس کمیته ملی المپیک درباره معرفی دبیرکل کمیته یادآور شد: دبیرکل امسال معرفی میشود. آقای سعیدی به عنوان سرپرست منصوب شده و جای نگرانی نیست. روند فعالیت کمیته دنبال میشود، من هم تمام وقت حضور دارم.
صالحی امیری درباره کمیسیونهای فعال در کمیته فعال در المپیک گفت: ما 17 کمیسیون داریم که در آن افراد فرهیخته حضور دارند. کمیسیونها به عنوان اتاق فکر کمیته عمل میکنند؛ چراکه امروز دوران مدیریت جمعی است. یکی از کمیسیونها روانشناسی است. زمانی که ورزشکار دچار شوک و چالش میشود به روانشناس نیاز دارد. من در بوینسآیرس شاهد بودم زمانی که جلوی ورزشکار را به خاطر حجاب گرفتند چه شوکی به او وارد شد. اینجا نیاز به روانشناس هست که بازسازی کند. کمیسیون روانشناسی هماهنگ کرده در همه فدراسیون روانشناس حضور پیدا کند.
دیدگاه تان را بنویسید