یکی از بزرگترین مزارع استخراج ارز دیجیتال در کشور که با استقرار در یکی از کارخانه های بزرگ تهران، از برق با تعرفه صنعتی برای فعالیت خود استفاده میکرد، شناسایی شد.
به گزارش جی پلاس، وزارت نیرو اعلام کرد، به دنبال بالاگرفتن تب ارز دیجیتال و سوء استفاده مزارع راهاندازی شده از تعرفههای ارزان برق صنعتی و کشاورزی و همچنین شدت گرفتن فعالیتهای نظارتی و بازرسی شرکتهای توزیع نیروی برق بهمنظور شناسایی مزارعی که با بهرهگیری از برق با یارانه دولتی، به تولید ارز دیجیتال میپردازند،
نیروهای عملیاتی و فنی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، با رصد و کنترل بار مصرف شبکه توزیع برق و بررسیهای میدانی، موفق شدند سه مزرعه بزرگ استخراج ارز دیجیتال را که با استقرار در مراکز صنعتی، از برق با تعرفه ارزان برای تولید ارز دیجیتال استفاده میکردند، شناسایی کنند.
فقط یکی از این مزارع، با مصرف انرژی بالغ بر هفت مگاوات (حدود ۴۰ درصد توان تولید نیروگاه برقآبی سد طالقان)، از بزرگترین مزارع کشف شده ارز دیجیتال در کشور است.
بر اساس این گزارش، با در نظر گرفتن میانگین مصرف برق ۲۸۰۰ کیلووات ساعت در سال برای هر واحد مسکونی واقع در مناطق عادی کشور، برق مصرفی در این مزرعه ارزی، فقط در هر شبانهروز معادل مصرف برق ۶۰ واحد مسکونی در طول یک سال است.
به دنبال شناسایی این سه مزرعه، در مرحله اول با توجه به فعالیت مغایر با تعرفه واگذارشده، نسبت به قطع برق مورد استفاده، اقدام و سایر مراحل رسیدگی قانونی در این رابطه، آغاز شده است.
بهدنبال بالا رفتن دمای هوا و افزایش مصرف برق در تهران، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، در راستای حفظ حقوق شهروندان پایتخت و همچنین کنترل بار شبکه توزیع برق تهران، فعالیتهای گستردهای را بهمنظور جلوگیری از استفاده نامناسب احتمالی از تعرفههای مخفف و برخورد با متخلفان در دستور کار خود قرار داده است.