معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۹۰ درصد گوشت کشور در داخل کشور تولیدشده و تا ۱۰ سال آینده این ۱۰ درصد نیز در داخل کشور تولید خواهد شد.
به گزارش جی پلاس، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۹۰ درصد گوشت کشور در داخل کشور تولیدشده و تا ۱۰ سال آینده این ۱۰ درصد نیز در داخل کشور تولید خواهد شد و تمام وابستگی کشور به گوشت از بین خواهد رفت.
امسال بیش از 4000 میلیارد تومان برای واردات گوشت ارز 4200 تومانی تخصیص یافت و حدود 150 هزار تن گوشت وارد کشور شد، قیمت گوشت نه تنها پایین نیامد بلکه حدود دو برابر نیز بالا رفت. بنابراین اگرچه فاصله ما تا رسیدن به خودکفایی 10 درصد و حدود 150 هزار تن است اما ارز بری آن بسیار بالا و تاثیر آن بر بازار و معیشت مردم بسیار بالا است.
محمدرضا طلایی امروز به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در مراسم افتتاح ۳۳ پروژه جهاد کشاورزی که در روستای طینوج قم برگزار شد با اشاره به تاریخچه جهادگران در ابتدای انقلاب تا امروز اظهار داشت: امنیت غذایی مسأله مهم و حیاتی است که کشاورزان بار سنگین آن را بر دوش میکشند و از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
وی مهمترین ویژگی جهاد سازندگی را مردمی بودن آن دانست و افزود: جهاد کشاورزی سازمان مردمی بوده که در دوره جنگ تحمیلی مشارکت ماندگاری از خود برجای گذاشته و آثار مثبت آنها همچنان ادامه دارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: امسال نیز مانند سه سال گذشته کشور در گندم خودکفا بوده و امکان ذخیرهسازی و صادرات نیز به دلیل تولیدات بالا فراهمشده است.
طلایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد گوشت کشور در داخل کشور تولیدشده و طبق برنامهریزیهای انجامشده تا ۱۰ سال آینده این ۱۰ درصد نیز در داخل کشور تولیدشده و تمام وابستگی کشور به گوشت از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به اهمیت توسعه کشتهای گلخانهای عنوان کرد: ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار سال گذشته گلخانه در کشور احداث شده که بخش مهمی از آنها را سازههای جدید تشکیل داده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: ۶۰ درصد از گلخانههای ایجاد شده در سال گذشته از منابع داخلی سرمایهگذاران هزینه شده بود و فقط ۴۰ درصد از منابع بانکی برای آن استفاده شد که نشان از توجیه اقتصادی توسعه گلخانه در ایران است.
وی تأکید کرد: سطح گلخانههای کشور امسال به ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار خواهد رسید، صدور مجوز مهمترین مشکل توسعه گلخانه در سالهای گذشته بوده که زمان صدور گلخانه در استان قم به کمتر از ۳ روز کاهش پیدا کرده است.
طلایی اضافه کرد: ۱۲۰ هکتار ظرفیت امسال قم در توسعه کشتهای گلخانهای بوده که با کاهش زمان صدور مجوز گلخانه به ۲۴ ساعت امکان توسعه کشتهای گلخانهای تا ۲۰۰ هکتار کاملاً قابلیت اجرایی است..
وی تأکید کرد: برای صدور مجوز گلخانه بخشداریها حق دریافت هیچگونه عوارضی را ندارند، گلخانه ازنظر اقتصادی بهشدت توجیهپذیر بوده و اشتغال و ارزآوری مناسبی را نصیب کشور میکند.
طلایی اظهار کرد:منطقه جعفرآباد ظرفیت قابلتوجهی درزمینهٔ کشاورزی و کشتهای گلخانهای دارد که در صورت ایجاد بسترهای لازم بخش قابلتوجهی از مشکلات اشتغال آن بهصورت کامل برطرف میشود.