نکاتی که روزداران باید بدانند/ در هنگام سحری چه خوراکی های بخوریم؟
این تصور غلط را که خوردن مواد مختلف غذایی موجب ذخیره آنها تا زمان افطار هست از ذهنتان پاک کنید! هرچقدر غذا در سحر سادهتر باشد، بهتر است و...
به گزارش جی پلاس؛ در ایام روزهداری غذای انسان دو وعده و فقط در شب میل میشود، به همین جهت نیاز است تا نکاتی درباره وعده مهم سحری رعایت شود.
بهتر است نیم ساعت قبل از اذان صبح سحریتان را تمام کنید و در مدت باقیمانده به عبادت بپردازید و نزدیک اذان نصف لیوان شربت آبلیمو و کمی عسل بنوشید.
چه در سحر و چه در افطار بیشتر از یکسوم معده را پر نکنید که در افراد بالغ بهطور نسبی چیزی حدود 330 تا 500 گرم میشود یعنی در هر وعده بیشتر از این مقدار غذا میل نکنید و اگر باز هم میل داشتید، دست از غذا بکشید که حدوداً بعد از 20 تا 30 دقیقه احساس سیری میکنید زیرا پیام سیری از معده حدوداً 20 دقیقه دیرتر به مغز میرسد البته دقت شود که مجموع غذا و سبزیجات نباید بیشتر از 500 گرم شود.
در وعده سحری از شیرینیهای طبیعی مثل خرما, کشمش, عسل و... استفاده کنید.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود: بهترین سحری شما سویق و خرماست؛ در واقع همین سویق و خرما بهمقدار همان یکسوم معده (330 الی 500 گرم) برای سحری کفایت میکند اما اگر دوست داشتید غذا بخورید, مجموع غذا با سویق و خرما را به همین اندازه حساب کنید تا بیشتر نشود و سویق و خرما را پس از اتمام وعده غذاییِ سحر بخورید.
خوردن چای علاوه بر اینکه مضرات بسیار زیادی دارد، موجب تشنگی در طول روز نیز میشود.
افراد گرممزاج در وعده سحر حتماً از سبزیجاتی مانند کاهو، خرفه، گشنیز و سبزیجات سرد دیگر استفاده کنند.
به هیچ عنوان در وعده سحری میوه نخورید فقط بعضی از میوهها را میتوانید قبل یا بعد از سحری میل کنید مثل سیب، به و گلابی.
اگر داروی ناشتا مصرف نمیکنید حتما پس از بیداری در سحرگاه، یک عدد سیب بخورید چراکه ائمه اطهار(ع) فرمودند: خوردن سیب در سحر عمر را طولانی میکند.
نسیم سحری قبل از اذان صبح را حتماً استشمام کنید.
به هیچ عنوان در بینالطلوعین نخوابید که مضرات بسیاری دارد و اگر نهایتاً نتوانستید خود را از خواب نگه دارید ابتدا در حد چند دقیقه به پهلوی راست دراز کشیده، سپس به پهلوی چپ بخوابید و موقع بیدار شدن از پهلوی راست برخیزید.
این تصور غلط را که خوردن مواد مختلف غذایی موجب ذخیره آنها تا زمان افطار هست از ذهنتان پاک کنید! هرچقدر غذا در سحر سادهتر باشد، بهتر است؛ پیشنهاد ما برای کسانی که میتوانند، همان سویق و خرماست؛ پس هرگز شکمتان را پر نکنید و اگر سعی کنید سحریتان را نیم ساعت قبل از اذان تمام کنید و بیشتر از یکسوم معده را پر نکنید، نزدیک اذان صبح احساس سیری بر شما غالب خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید