دانشگاه نیوهمپشر موفق به ساخت لنز تماسی شد که میتواند بیماری ذوب قرنیه را درمان کند.
به گزارش جی پلاس، ذوب قرنیه بیماری لاعلاجی است که میتواند منجر به نابینایی افراد شود اما اکنون با دستاوردهای جدید محققان ممکن است این بیماری با یک لنز تماسی درمان شود.
براساس گزارش «نیواطلس»، بیماری ذوب قرنیه زمانی رخ میدهد که سلولهای ایمنی واقع در قرنیه شروع به تولید آنزیمی به نام «ماتریکس متالوژروتئیناز» میکنند. از طرفی این آنزیم برای فعال بودن نیاز به یونهای «روی» دارد.
براساس این گزارش، در حال حاضر روشهایی برای درمان این بیماری وجود دارد که با تزریق دارو، یونهای روی را از این آنزیم حذف و این سلولهای ایمنی را خنثی میکنند اما متاسفانه چنین داروهایی علاوه بر یونهای روی، بخشهای دیگری از بدن را تحت تاثیر قرار داده و عوارض جانبی ایجاد میکنند.
دانشگاه «نیوهمپشر»، لنزهای تماسی ساخت که ترکیبی از هیدروژلی حاوی پلیمری به نام پلی (متیل متاکریلات) و یک ماده ارگانیک به نام dipicolylamine است و یونهای روی را از قرنیه میگیرند تا سلولهای ایمنی خنثی بمانند.
محققان در آزمایشگاه، این ژل را بر روی بافت قرنیه استخراجشده آزمایش کردند و نشان دادند که این ژل عملکرد عوامل موثر در ایجاد بیماری ذوب قرنیه را خنثی میکند.