گزارش جی پلاس؛
ابداع فناوری جدید برای بازیافت پلاستیک
محققان IBM نوعی فناوری بازیافت را ابداع کردهاند که بطریهای کثیف را میخورد تا از آنها پلاستیکهای نو تولید کند.
به گزارش سرویس علم و فناوری جیپلاس، پژوهشگران IBM به نوعی فرآیند شیمیایی کاتالیستی درست یافتهاند که پلاستیکهای زائد را هضم کرده و آنها را به مادهای تبدیل میکند که برای تولید محصولات جدید به طور مستقیم به ماشینآلات تولید پلاستیک برمیگردد.
این فرآیند که به بازیافت VolCat معروف است، بطریهای پلاستیکی، ظروف و محصولات برپایه PET را جمعآوری کرده و آنها را آسیاب و با نوعی کاتالیست شیمیایی در محفظه پخت فشاری با دمای 200 درجه سانتیگراد ترکیب میکند. این فرآیند بازیافت کار خود را با گرم کردن PET و اتیلین گلیکول در رآکتور حاوی کاتالیست آغاز میکند. بعد از اتمام این فرآیند، کاتالیست را با روش تقطیر و با استفاده از حرارت واکنش بازیابی میکنند. مایع بهدستآمده همزمان با کاتالیست به این رآکتور و چرخه با انرژی کارآمد تزریق میشود.
کاتالیست با حرارت و فشار کمی قادر به هضم و پاک کردن زمین از پلاستیک خواهد بود. فشار وارد شده به آن، آلایندههایی چون باقیمانده غذاها، چسب، کثیفی، رنگ و رنگدانههای باقیمانده از مواد را از آن جدا کرده و محصولات جدید PET را دوباره قابل استفاده میکند. این ماده که قابلیت استفاده دوباره دارد، شکل پودر سفیدی به خود میگیرد که میتوان آن را برای تولید پلاستیک جدید به طور مستقیم به رآکتور پلیاستر تزریق کرد.
بازیافت پلاستیک در آینده برخلاف روشهای مکانیکی سنتی، پلاستیکهای رنگی و شفاف و ظروف آلوده و تمیز را تجزیه کرده و در نتیجه، محصولی نهایی با قابلیت 100 درصد بازیافت تولید میکند. محققان بر این باورند که این فناوری بازیافت پلاستیک طی پنج سال میتواند انقلاب عظیمی را در مبارزه با زبالههای پلاستیکی جهان ایجاد کند.
دیدگاه تان را بنویسید