چند نکته کلیدی برای تربیت فرزند
طبق فرهنگ ما، تربیت فرزند باید و نبایدهای خاص خود را دارد؛ حتی در فضای مجازی. پس برای آن که فرزند نوجوانتان به سلامت از این بزرگراه عبور کند و تربیت خوبی داشته باشد؛ پیشنهاد میکنیم به نکات کلیدی و کاربردی زیر توجه کنید:
به گزارش جی پلاس، شما مسئول تربیت او هستید و هیچکس نمیتواند مثل شما او را برای زندگی امروز آماده کند. همانطور که وقتی کودک بود با گفتن «جیز» به او میفهماندید وسیلهای تیز و یا داغ است و نباید دست بزند. امروز هم با یک کلام شیرین میتوانید در مورد خطرات استفاده ناصحیح از اینترنت با او صحبت کنید. به او بیاموزید کاربری هوشمند و مسئول باشد.
نمیتوان اینترنت را ممنوع کرد
کلمه اینترنت نامحدود نباید در خانه شما مجاز باشد. ساعاتی که فرزندتان اجازه دارد از اینترنت استفاده کند را مشخص کنید. این تعداد ساعات هر چه نوجوان کم سن تر باشد، باید کمتر تنظیم گردد، زیرا نیاز چندانی به آن ندارد.
رایانه در کنترلتان باشد
سعی کنید رایانه را در یک فضای عمومی در منزل خود قرار دهید. اما اگر چنین چیزی ممکن نیست و اگر فرزندتان رایانه شخصی دارد (پیشنهاد ما این است که چنین وسیلهای را تا ابتدای سنین جوانی و ورود به دانشگاه خریداری نکنید) نگذارید در یک اطاق با در بسته با آن کار کند. حتی اگر در اطاق شخصیاش این کار را انجام میدهد، شما رفتوآمد داشته باشید.
رایانه شخصی برای فرزند تهیه نکنید
باید سعی کنیم رایانه ایی که تهیه میکنیم به اسم یک شخص از اعضای خانواده نباشد و آن را عمومی تلقی کنیم. میتوان یک سیستم تهیه کرد و آن را در مکان عمومی مانند سالن حال و پذیرایی قرارداد که هر کس با این وسیله کار دارد از آن در محلی که قرار دارد، استفاده کند.
علم خود را از اینترنت بالا ببرید
باید هم پای فرزندتان پیشرفت کنید. اگر هم پای رفتنتان نباشد، جا میمانید و آن وقت نمیدانید چه اتفاقاتی ممکن است برای او پیش بیاید. بهروز بودن شما به همراهی با فرزندتان کمک میکند. زیرا فرزند میداند که شما از همه علوم مربوط به یارانه آگاهی دارید و بیشتر مراقب رفتارهایش است.
جای خالی ندهید
آخرین نکته و مهمترین این است که اگر شما جای خالی بدهید، خیلی زود هر چیز و هرکسی ممکن است جایتان را پر کند. اشتغال زیاد و وقت نگذاشتن برای فرزندان، او را به سمت دنیای مجازی سوق میدهد که میتواند دوستان و نزدیکان همیشه در دسترسی داشته باشد که همیشه کنار او هستند. اگر خانواده گرم و صمیمی داشته باشید، برای اوقات فرزندانتان برنامهریزی کنید. با این روش، شما بزرگترین فیلترینگ را در قلب نوجوانتان ایجاد کردهاید.
دیدگاه تان را بنویسید